Před časem v admin sekci proběhla diskuze ohledně avatarů a parametrů podpisu.
Stavajici pravidla fora:
Obrázek postavičky může mít následující:
• Maximální rozměry: 100x100 px
• Maximální velikost: 10 kB
• Jako avatar není povoleno použít již existující avatary (případně jejich modifikace) Moderátorů a Administrátorů tohoto fóra
Maximální povolené parametry podpisu jsou omezeny takto:
- 50 px na výšku v rozlišení 1024×768
při použití textu jsou povoleny maximálně:
4 řádky písmem 12 (výchozí) NEBO
5 řádků písmem 10 či 11 NEBO
6 řádků písmem 9
Je možné kombinovat větší písmo s menším při dodržení povoleného počtu řádků největšího použitého písma.
- obrázky jsou omezeny na souhrnou délku 400 px a výškou 30 px o maximální celkové velikosti 5 kB.
Na opravu nevyhovujícího podpisu má uživatel 24hod po odeslání SZ s upozorněním, poté mu bude smazán.
Podpis musí splňovat výše uvedená pravidla v uživatelem používaném skinu, ke kontrole dochází v rozlišení 1024×768 (full screen) ve skinu GreenPar
Můj návrh nových pravidel fóra:
Maximální povolené parametry avataru a podpisu:
ROZMĚRY:
• obrázky v podpisu: max. délka 400 px a výška 30 px (maximálně dva)
• text v podpisu:
- 60 px na výšku v rozlišení 1024×768
- při použití textu je povoleno maximálně:
- 5 řádků písmem 12 (výchozí) či 11 NEBO
- 6 řádků písmem 10 či 9 NEBO
- menším písmem při dodržení maximální povolené výšky textu podpisu
- je možné kombinovat větší písmo s menším při dodržení maximální povolené výšky textu podpisu
- výška textu a obrázků se sčítá
DATOVÁ VELIKOST:
• celková velikost avataru a obrázků v podpisu je 20 kB.
• maximální velikost avataru je 10 kB.
• v případě použití (pouze) kolobok smajlíků v podpisu je maximální velikost avataru a smajlíků 30 kB.
• Jako avatar není povoleno použít již existující avatary (případně jejich modifikace) moderátorů a administrátorů tohoto fóra.
• Na opravu nevyhovujícího avataru nebo podpisu má uživatel 24 hodin po odeslání SZ s upozorněním, poté mu bude smazán.
PCMarkovi a dreamwalkerovi se nelíbilo zvýhodnění Kolobok smajlíků s tím, že to je znevýhodnění příznivců userbarů.
Někteří uživatelé v podpisu Koloboky používají a porušují tím pravidla fóra, někteří je kvůli porušování pravidel odstranili, já ho opravdu hodně ořezal.
Já a Martin J. - Cetelon si myslíme, že jako součást QIPu se sem hodí více než userbary a mohou posloužit podobně jako userbary.
Dále jsem navrhnul zvětšení výšky podpisu, aby se vešli dva smajlíci nad sebe (při dodržení datového limitu, maximální počet obrázků v podpisu: 2).
dreamwalker napsal, že
striktne limity su nebezpecna vec, a že tím uživatele můžeme maximálně naštvat.
PCMark byl proti především proto, že by se prodloužilo načítání stránek, což by mohlo vadit uživatelům s pomalejším připojením.
Nakonec jsme se schodli na tom, že necháme promluvit lid, abysme zjistili co by uživatelé chtěli.
Napište prosím jaký je váš názor.
Budeme rádi za každou připomínku.
/edit: zdrzel jsem se hlasovani