Bezny kvas ma tolko alkoholu, ako jablkovy dzus.
Trik je v kvasniciach, tie zozeru sacharozu, tym padom
sa nema co rozkladat na alkoholy. Preto som svoju
recepturu jemne upravil, a spravim aj test na alkohol,
odhadujem tak 0,01%, co je 200-300x menej ako ked
zjem tiramisu alebo nejaky iny dezert.
To, ze nepozivam alkohol neznamena, ze jedna molekula
nemoze obcas ubziknut. Znamena to, ze nepijem pivo,
vodku, rum,... Kvas je povazovany za nealkoholicky
napoj, I ked wikipedia nesuhlasi.
Klastorny kvas neobsahuje ziaden alkohol, domaci chlebovy
kvas nejaky iste obsahuje, kedze som tam pridal hrozienka,
a nie sirup az po fermentacii... Ale zmenim aj to.
Ak mi bude domaci kvas chutit, recepturu este doladim
a investujem do velkovyroby, myslim, ze to ma realnu nadej
sa uchytit, kedze Klastorny kvas mi chutil viac ako Kofola,
jediny jeho problem je cena - stoji 50Sk/2litrova-flasa.
Pre menej vzdelanych, kvas vo velkovyrobe je syteny
oxidom uhlicitym a vobec sa teda neodlisuje od napojov tejto
doby. Na hraniciach Rusko-Ukraina a tiez Litve a podobne,
ho skutocne piju namiesto Kofoly (vo wiki sa pise, ze porazil
Coca-Colu ))) ).