Stránka 2 z 3

PříspěvekNapsal: ned čer 10, 2007 19:14
od DreamWalker
8-) Bezny kvas ma tolko alkoholu, ako jablkovy dzus.
Trik je v kvasniciach, tie zozeru sacharozu, tym padom
sa nema co rozkladat na alkoholy. Preto som svoju
recepturu jemne upravil, a spravim aj test na alkohol,
odhadujem tak 0,01%, co je 200-300x menej ako ked
zjem tiramisu alebo nejaky iny dezert.
To, ze nepozivam alkohol neznamena, ze jedna molekula
nemoze obcas ubziknut. Znamena to, ze nepijem pivo,
vodku, rum,... Kvas je povazovany za nealkoholicky
napoj, I ked wikipedia nesuhlasi. :)
Klastorny kvas neobsahuje ziaden alkohol, domaci chlebovy
kvas nejaky iste obsahuje, kedze som tam pridal hrozienka,
a nie sirup az po fermentacii... Ale zmenim aj to.
Ak mi bude domaci kvas chutit, recepturu este doladim
a investujem do velkovyroby, myslim, ze to ma realnu nadej
sa uchytit, kedze Klastorny kvas mi chutil viac ako Kofola,
jediny jeho problem je cena - stoji 50Sk/2litrova-flasa.
Pre menej vzdelanych, kvas vo velkovyrobe je syteny
oxidom uhlicitym a vobec sa teda neodlisuje od napojov tejto
doby. Na hraniciach Rusko-Ukraina a tiez Litve a podobne,
ho skutocne piju namiesto Kofoly (vo wiki sa pise, ze porazil
Coca-Colu ))) ).

PříspěvekNapsal: ned čer 10, 2007 19:23
od GasThan
hmm skusil by som to asi v Trnave to nezozeniem co ???

PříspěvekNapsal: ned čer 10, 2007 19:33
od DreamWalker
Neviem, Klastorny Kvas obvykle predavaju v obchodoch so 'zdravou vyzivou' alebo 'lahodkami'... Oficialny distributor pre SR a CR je TML.

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2007 15:24
od DreamWalker
Huuu... Kupi niekto prve chlebove vino na svete?
Keby som to vypil vcera, bolo by to dobre. Alebo keby som pridal cukor. Prvy pokus konci takmer neuspesne. Maximalne mozem vyuzit cast obsashu ako zakvasku do pokusu cislo dva. Vytvoril som celkom slusny alkoholicky napoj. Skoda len, ze ma to netesi. Skusal som to zohriat na 60°C, ma to dost etanolu... Kupi niekto chlebovicu? :D

Cize uz viem o co sa opierat. Potrebujem viac kvasnic a viac cukru. Nepouzijem ziadne ovocie. Prichutim to sirupom. Este si spisem par reakcii, nieco mi evidentne uslo. Je tu niekto, kto studuje organiku?
Chlieb, co som pouzil, obsahoval nieco, co sposobilo nespravnu fermentaciu.

A potrebujem viac uhlika. Skombinujem to s receptom 'easy kvas recipe',zasmazim kocky chleba a povarim. Uvolnia sa nejake radikaly a snad to pomoze...

Musim studovat viac o kvasniciach. :(
Viem konecne, ze chlad zabranuje vzniku etanolu... Ach jo.

Druhy pokus:
Zasmazim chlieb, 300g chleba (cca 1/3 chleba).
Uvarim ho (uvolnia sa aditiva, dufam...) :D
Spravim zmes kvasnic a cukru (a tento krat nebudem setrit).
Vytvorim studenu zmes, idealne to supnem niekam do garaze.
Na DVA dni, nebudem riskovat, ze umru vsetky kvasnice.

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2007 16:39
od Martin J. - Cetelon
hlavne se prosimte neotrav..,
jinak rikas spatny chleba, skus jinou odrudu.., a nebo si treba upec vlastni..,

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2007 16:44
od Xeelee
Tak to vino okostuj.
Pokud ho chces prodavat tak bys mel vedet jestli to je aspon pozivatelne.
Jedna sklenicka alkoholu te neotravi...

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2007 16:47
od DreamWalker
Ochutnal som malu lyzicku.
Kedze neviem ako vino skutocne chuti,
rozhodol som sa zajtra otravit spoluziakov.

Inak moj druhy pokus je na postupe...

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2007 16:49
od Martin J. - Cetelon
je mi ich uprimne lito..,
to jim preci nemuzes udelat..,

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2007 17:01
od DreamWalker
:) Ja zijem, preziju aj oni. ;) Je to sucast experimentu. Aj tak som si nechal len 3dcl, to nezabije ani mys...

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2007 21:33
od Cl_under
Heh, fuj, vypada to dost hnusně Obrázek

Bych se toho hnusil dotknout i přes sklo :shock:

PříspěvekNapsal: sob čer 16, 2007 22:09
od DreamWalker
:D A to si to nechutnal. Ani druhy pokus nevysiel... Furt to chuti ako vino. Zostanem pri tom z obchodu. :D

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2007 08:44
od Cl_under
:D

Se ti nedivim, jakej pokus planuješ teď ? :D

PříspěvekNapsal: ned čer 17, 2007 09:05
od DreamWalker
Asi budem kuchtit len osvedcene recepty...
Moj najblizsi pokus je dokoncenie novej izby,
aby som sa mohol venovat pocitacom a robotike.
A chcelo by to zarobit dake prasulky... :roll:

PříspěvekNapsal: ned srp 05, 2007 19:31
od Cl_under
Tak co bude dalšího ? :D

PříspěvekNapsal: ned srp 05, 2007 21:29
od Martin J. - Cetelon
dreamwalker píše:A chcelo by to zarobit dake prasulky... :roll:

tohle mame stejne.., chtelo by to.., ale jak je zarobit, a sedet, resp. nesedet..,
:lol: :lol:

PříspěvekNapsal: pon srp 06, 2007 13:31
od french_
Makejte chlapi makejte.... pocitac neni vse co vas v zivote potka :D

PříspěvekNapsal: pon srp 06, 2007 14:15
od Cl_under
Jo, třeba jednou potkáte mě 8-)

PříspěvekNapsal: pon srp 06, 2007 21:16
od Tomík
chcete si kazdy udelat doma vlastni kvas? je to jednoduche,tak si kupe susene kvainky v prasku a sezente si stavu a nebo mošt bez konzervatnich latek, 1 sace kvasinek nasypte do 2dc. stavy a zamichejte nechejte na teplem miste a přikrite ale tak aby to mohlo dycht po 3 dnech mate kvas jak ma byt. Muzete ho treba vypit ale na vlastni nebezpeci nebo delat dalsi experimety zksit zrodit z toho zivot.

PříspěvekNapsal: pon srp 06, 2007 22:12
od DreamWalker
Tomik ale to nie je kvas. :D Pripomina mi to pulque, leenze to je zo stavy rastliny, nie ovocia... No poroste je to nejaky napoj a vyskusam. :D

PříspěvekNapsal: úte srp 07, 2007 07:33
od Tomík
dobra je to takova dobra alternativa tentononc kterou přiřazuju ke kvasu. je to vlastne předmnozeni kvasinek na samotny kvaseni no ale tak takto namnožene kvasinky se dají ruzne vyuzit. Jak uz jsme podotkl na vytvořeni nové civilizace a nebo by mohli chodit za vas do prace.