QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP Updater (automatická aktualizace všech částí Infia)

QIP Updater (automatická aktualizace všech částí Infia)

Nový příspěvekod Dreamy » sob 15. září 2007 11:21

QIP Updater
... sa postará o automatickú aktualizáciu Infia. V čase písania tohto príspevku je ešte len vo verzii 1.1 Beta a má isté nedostatky, ale je plne použiteľný...

Stručne:

1) Stiahnite si QIP Updater, a rozbaľte ho do zložky s Infiom (V Plugins pribudne Updater).

2) Spustite Infium. Okrem ikonky Infia pribudne aj ikonka Updatera:
Obrázek

3) Program vás automaticky upozorní na novú verziu Infia:
Obrázek

4) Objaví sa prehľad aktualizácií:
Obrázek
Check All - Vybrat vše | Uncheck All - Odznačit vše | Invert Selection - Invertovat výběr | Refresh List - Aktualizovat seznam

5) Po zvolení aktualizácií sa začne Infium aktualizovať (nezabudnite ho najprv vypnúť!):
Obrázek

6) Ak sa chcete o priebehu aktualizácie dozvedieť viac, stlačte Detaily:
Obrázek

To je zhruba všetko, pre nedostatok času sem nebudem písať o nových verziách ani nič podobné, ak niečo chcete, napíšte na QIP.sk Forum > Projekty QIP.sk > QIP Update System, kde si môžete stiahnuť aj súbory potrebné na vytvorenie vlastného QIP Update Servera. Ospravedlňujem sa za anglické screenshoty, program je dostupný aj v slovenčine či češtine, ale nechcelo sa mi všetko fotiť trikrát.

/edit Lms: odebráno oznámení, když projek byl ukončen
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod Xeelee » ned 7. říjen 2007 12:37

V prispevku jsem prelozil nazvy tlacitek u kroku 4.
Nic vic podle me neanglictinar potrebovat nebude.

Tenhle plugin by si meli stahnout vsichni.
Vrele doporucuji.

QIP Update server
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Nový příspěvekod Draciel » ned 7. říjen 2007 17:46

mno me o vubec nefaka ja si to extrahnu v Plugins spustim to a qipim a vubec nic ani kdyz o otevru tak tam nic neni v cem delam chybu?
Uživatelský avatar
Draciel
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 49
Registrován: úte 11. září 2007 14:04

Nový příspěvekod Xeelee » ned 7. říjen 2007 19:44

Tech slozek je v archivu trosku vic (netusim proc).
Do Plugins zkopiruj jen tu posledni slozku se tremi vyse zminovanymi soubory.
Po spusteni Infia se ti objevi ikonka v tray.
Nevim proc ale plugin se mi nezobrazuje ve spravci pluginu.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Nový příspěvekod Lms » pon 8. říjen 2007 7:23

Těch složek v archivu je více, protože je to vyvořeno tak že si prostě vybereš pouze cestu ke qipu a extrahuješ, nemusíš řešit kde ten plugin dát.
Je zajímavé že ve správci pluginů není, ale funguje :shock: (V předchozí verzi infia byl i v pluginech).

Kdy bude nějaká verze Updateru která bude zvládat updatování nových souborů a ne, klidně přepíše vše na staré?
A k čemu potřebuje updater opravnění jako admin (UAC se při startu ptá)? Nic náročného nevytváří.
Má tvorba:
- češtiny pro protokoly Jabber, XIMSS (Phone) a nějaké pluginy
- pluginy Weather (počasí), TVp (televizní program), FMtune (rádio) a RSS News (RSS čtečka)
- QIP Unpacker - instalace už nikdy více...

Než se na něco zeptáš přečti si FAQ ! Konferenční místnost pro QIP a vše okolo něj: qip@conf.netlab.cz
Uživatelský avatar
Lms
Moderátor
 
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 9. květen 2007 7:46
Bydliště: doma u PC

Nový příspěvekod Dreamy » pon 8. říjen 2007 19:55

:D Prepáčte ale nestíham ani svoje fórum, preto som napísal že tu nebudem robiť support...
Neviem ako to bude s Updaterom... Milý infinity_gth sa na mňa vybodol, ale od testerov som počul že sa chce 'inšpirovať', budiš, ja mu to neberem, budem mať o starosť menej... Rozhodne ale fixnem všetko čo som sa dozvedel že by chcelo vylepšiť, dokonca na tom aj priebežne pracujem ale určite teraz nestíham nič releasnuť... Ledva si nájdem čas na spánok na na holku. :oops: :oops: :oops: Onedlho. Onedlho. Snáď skôr ako Infium 9000 final build.
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod GasThan » ned 28. říjen 2007 3:37

hmm dobra vecicka ten updater som to stale odkladal na inokedy ze si to vyskusam a dobre je to moholsom aj skorej :D
Obrázek
Uživatelský avatar
GasThan
VIP
 
Příspěvky: 1290
Registrován: pon 21. květen 2007 14:22
Bydliště: SLOVAKIA

Nový příspěvekod Dreamy » ned 28. říjen 2007 9:46

Spravim finalnu verziu takze kludne piste co vam tam nevyhovuje.
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod GasThan » čtv 8. listopad 2007 0:38

Nevie niekto co s tym je ked dam refresh list tak mi to vyhodi toto. Ma este niekto taky problem ?
Obrázek

:arrow: dreamwalker trochu od temi ale prosim ta ako si spravil ten styl pisma co mas na tych screenoch hore ? vo windows XP som take nic nevidel je to skorej vo Viste a chcel by som to do XP dat ak mozes prosim ta napis mi to mozes aj sukromnou spravou alebo na QIP ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
GasThan
VIP
 
Příspěvky: 1290
Registrován: pon 21. květen 2007 14:22
Bydliště: SLOVAKIA

Nový příspěvekod Dreamy » čtv 8. listopad 2007 11:28

Gasthan, to je Tahoma s ClearType.
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod GasThan » čtv 8. listopad 2007 20:02

a s tym mojim problemom mi nevie nikto poradit ??

:arrow: dreamwalker este mali detajl napis mi kde to nastavim kludne aj sukromnu spravu nech tu zbytocne nespamujeme ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
GasThan
VIP
 
Příspěvky: 1290
Registrován: pon 21. květen 2007 14:22
Bydliště: SLOVAKIA

Nový příspěvekod Pivoth » čtv 8. listopad 2007 20:54

Me to pri refreshi dela taky hold asi globalni error :)
Uživatelský avatar
Pivoth
Růžový prase
 
Příspěvky: 1057
Registrován: stř 31. říjen 2007 21:00
Bydliště: Turnov

Nový příspěvekod Dreamy » sob 10. listopad 2007 17:22

GasThan, ked uz, tak to hodim sem. ClearType je totiz uzasna vec, spravi z tych strasnych pixelov uzasne pismo, vlastne nerozumiem preco to nie je nastavene predvolene, lebo vela ludi ani nema sajnu, ze nieco take je, a pritom sa trapia so slabou citatelnostou a podobne...

Vlastnosti obrazovky (Pravy klik na plochu->vlastnosti) -> Vzhlad -> Efekty -> Vyhladzovat okraje zobrazovaneho pisma -> vyber ClearType namiesto Standardnej metody.
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod Dreamy » sob 10. listopad 2007 17:25

Co sa toho erroru tyka, connection closed gracefully nie je error :)
Takze to vidim na chybicku u mna, v osetrovani vynimiek...

Rozmyslam ze to cele prepisem ked bude trochu volneho casu,
uz si ani nepamatam svoj kod... Zoznam suborov to nejaky hodi
ci stopne proces?
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod GasThan » sob 10. listopad 2007 17:27

nic nehodi ziadny zoznam je to prazdne a ked dam refresh tak hento mi vyhodi
Obrázek
Uživatelský avatar
GasThan
VIP
 
Příspěvky: 1290
Registrován: pon 21. květen 2007 14:22
Bydliště: SLOVAKIA

Nový příspěvekod Pivoth » sob 10. listopad 2007 19:06

me to dela taky je to globalni chybka :)
Uživatelský avatar
Pivoth
Růžový prase
 
Příspěvky: 1057
Registrován: stř 31. říjen 2007 21:00
Bydliště: Turnov

Nový příspěvekod Dreamy » sob 10. listopad 2007 19:22

Ked vyjde dalsi update a nebude mat integrovany update system, tak nakodim celkom novy updater (v. 2.0). 8)
Uživatelský avatar
Dreamy
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 991
Registrován: ned 1. duben 2007 16:49

Nový příspěvekod GasThan » ned 11. listopad 2007 12:31

ok daj potom vedet bo je to super vec a bola by skoda nemat to ;)

edit: no neviem ci si to nejak opravil ale mne to uz ide ok dnes mi vyhodilo dost vela aktualizacii akurat stale tam mam jednu a to skin konkretne tu dll kniznicu aj ked tam start update tak aj tak tam stale zostane nevies co s tym moze byt ? QIP nevipinam ked sa to updatuje

/edit Xeelee: slouceny dva prispevky
Obrázek
Uživatelský avatar
GasThan
VIP
 
Příspěvky: 1290
Registrován: pon 21. květen 2007 14:22
Bydliště: SLOVAKIA

Nový příspěvekod Bari » ned 9. prosinec 2007 23:02

Já mám taky u toho updater pořád dva updaty - Langs\Czech.dll a Skins\QIP\graph.dll. I když je updatnu při příštím zkontrolování jsou tam zase... A taky kde se dá nastavit čeština a jak to vypadá s tou novou verzí updateru?
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Nový příspěvekod Pivoth » pon 10. prosinec 2007 16:37

mame stejnej problem uz sem to tu nekde resil
Uživatelský avatar
Pivoth
Růžový prase
 
Příspěvky: 1057
Registrován: stř 31. říjen 2007 21:00
Bydliště: Turnov

Další

Zpět na Pluginy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron