QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Jak na SMS z qip infium prostřednictvím jabber transportu

Jak na SMS z qip infium prostřednictvím jabber transportu

Nový příspěvekod tomcat » sob 20. říjen 2007 9:11

Psal jsem to už do jednoho vlákna, ale zde to bude určitě vetšina spíš hledat.
Takže to radějí hodím sem vše pohromadě.

tomcat píše:
xstrv01 píše:
Ahoj, píšu ti, protože jsi asi jedinej člověk, kterej na tomhle fóru rozchodil smsky. Koukal jsem na tvůj návod, ale nepovedlo se mi to. Tak bych tě chtěl poprosit o pomoc.


tomcat píše:
Postup:
1. zaregistruj si jabber na jabber.cz (jsou i další ale s tím se liší poskytované služby tuším, různé trasporty atd.) Klidně z prostředí infia, ale musíš po zadání nicku upravit jmáno serveru z jabber.com na jabber.cz
2. připoj se na účet jabbera postav se v cl listu na roletu jabber a dej prav tlač. a klepni na agents.
3. vyber sms.netlab.cz dej registrovat, při výzvě na nick zadej nick a do tel čísla napiš své číslo (pokud budeš posílat na vodafone, tak se příjemci zpráva bude jevit jako poslaná přímo z tvého tel.)
4. teď už jen přidat kontakty do cl. Musíš si ale nainstalovat jiného jabber klienta, infium to zatím totiž neumí, např. psi.
5. po nainstalování zadáš své již zaregistrované údaje, přejdeš do stavu online, dáš přidat kontakt, vybereš service sms.netlab.cz a do kolonky pod tím napišeš tel číslo a klepneš na get jabber ID a pak už jen přídáš do cl.
6. no a to je vše nyní napíšeš normálně zprávu a odešleš, po chvilce ti dojde potvrzení o jejím odeslání.
7. nakonec až si tam nahážeš všechny tel. čísla psi ukončíš a spustíš infium a zde by se ti kontakty měli už objevit a posílání by mělo též fungovat bez problému.


Nikde za boha nemůžu najít "klepneš na get jabber ID a pak už jen přídáš do cl." V cl se mi objevila záložka "Agents/Transports" a v ní kontakt sms.netlab.cz, kterej se tváří offline Confused
Mohl bys mi prosím pomoc? Díky xstrv01


xstrv01 píše:

Nikde za boha nemůžu najít "klepneš na get jabber ID a pak už jen přídáš do cl." V cl se mi objevila záložka "Agents/Transports" a v ní kontakt sms.netlab.cz, kterej se tváří offline Confused
Mohl bys mi prosím pomoc? Díky xstrv01

tomcat píše:
1.to jak se ten transport tváří neřeš.
2.Spusť si psi. (když si ho stáhneš českej tak to musíš rozchodit)
3.dej add kontakt (klepneš na ikonku psi dole vlevo a po rozbalení add contakt)
4.otevře se ti okno v kterém už je get jabber ID, ale je nepodsvícené.
5.nahoře přepni položku service z hodnoty jabber na sms.netlab.cz/registered
6.teď už je get jabber ID podsvícen
7.napíšeš tel číslo, klikneš na get ID
8.v políčku pod ním se ti objeví +420xxxxxxxxx@jabber.cz
9.v pravo dole klepneš na add, popř. si před tím ještě změníš skupiny do kterého chceš přidat.
10.toť vše, klidně nech zaplý QIP i s jabber a zároveň zapni i psi, jabber bude online na obou a uvidíš jak se ti čísla bodou přidávat i do qipu.
Uživatelský avatar
tomcat
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 31. květen 2007 14:04

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. říjen 2007 13:05

Tak já jdu zase otravovat. Už se mi podařilo přidat číslo. Jenom jedno. To normálně zobrazilo, že je zapsané u eurotelu a když zapnu jabber, je online. U jakýhokoli dalšího o2/vodafone čísla už to nefunguje :cry: Měl bys radu i na tohle?

EDIT: Tak už sem to pořešil. Bylo to přetažený číslo, takže jsem musel zadat striktně bránu. Adresa s bránou teď v PSI funguje, ale nejde přetáhnout do QIPu. QIP vezme adresu bez brány a posílání nefunguje.
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Nový příspěvekod tomcat » sob 20. říjen 2007 17:39

co konkrétně myslíš tou bránou?, mně to normálka v qipu jede, jen neumí přidávat kontakt v tomto transportu.
Uživatelský avatar
tomcat
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 31. květen 2007 14:04

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. říjen 2007 17:43

Z wiki:
Pokud je číslo kontaktu převedeno na jiného operátora než ve výchozím stavu (viz tabulka níže), je potřeba určit konkrétní SMS bránu. Toho lze docílit přidáním resource kontaktu.
Chcete-li použít SMS bránu O₂ přidejte si kontakt ve tvaru: +420XXXYYYYYY@sms.netlab.cz/eurotel

V PSI to normálně zadám a funguje to bez problémů, ale QIP ten kontakt načte bez toho"/eurotel" :?
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Nový příspěvekod Lms » sob 20. říjen 2007 17:45

Možná to bude tím že QIP zatím neumí posílat zprávy na konkrétní resource (což je to "/eurotel").
Má tvorba:
- češtiny pro protokoly Jabber, XIMSS (Phone) a nějaké pluginy
- pluginy Weather (počasí), TVp (televizní program), FMtune (rádio) a RSS News (RSS čtečka)
- QIP Unpacker - instalace už nikdy více...

Než se na něco zeptáš přečti si FAQ ! Konferenční místnost pro QIP a vše okolo něj: qip@conf.netlab.cz
Uživatelský avatar
Lms
Moderátor
 
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 9. květen 2007 7:46
Bydliště: doma u PC

Nový příspěvekod tomcat » sob 20. říjen 2007 17:59

nevím proč tam ty brány přidáváš (i když zní to logicky), já je nemám u žádnýho čísla, a vše mi bezproblému chodí, jak na O2 tak na vodafone.
Uživatelský avatar
tomcat
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 31. květen 2007 14:04

Nový příspěvekod tomcat » sob 20. říjen 2007 18:06

a ještě by mě zajímalo kdy se tě ta brána tam zobrazí, pač já dám get ID , z toho mám tel.číslo@jabber.cz a žádný lomítko cosi už tam nemám, pak dávám add a jsou v cl
Uživatelský avatar
tomcat
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 31. květen 2007 14:04

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. říjen 2007 18:54

Bránu tam zadávám protože pro čísla která měnila operátora tam musí být. Nevím jak to funguje, ale tipuju, že to čísla určuje podle prvního trojčíslí - tzn pokud má někdo číslo 605XXXXXX (původně t-mobile) tak si to myslí, že je t-mobile, ikdyž přešel k o2/vodafone. Proto tam musí být striktně nastavena brána.

U psi je to vidět:
Obrázek


Lms píše:Možná to bude tím že QIP zatím neumí posílat zprávy na konkrétní resource (což je to "/eurotel").
Už aby to bylo :(
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Nový příspěvekod tomcat » sob 20. říjen 2007 19:45

jo tak na změnu operátora a ponechání čísla jsem zapomněl, navíc nikoho takovýho nemám, takže jsem v klidu, zatím.
Uživatelský avatar
tomcat
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 31. květen 2007 14:04

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. říjen 2007 21:21

No jo, tak já se budu těšit, až to v QIPu půjde. Zatim můžu zkušebně posílat smsky sám sobě :lol:
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Nový příspěvekod tomcat » sob 20. říjen 2007 22:32

to máš tolik kontaktů kteří si změnili operátora a číslo si nechali :shock: , já jen že jsem slyšel že moc lidí toho nevyužívá.
Uživatelský avatar
tomcat
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 31. květen 2007 14:04

Nový příspěvekod xstrv01 » ned 21. říjen 2007 10:03

No ze sedmi čísel (včetně mně), co jsem zkoušel, tak tři :wink:
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Kontakty sms vytrvale offline

Nový příspěvekod Brouk Pytlik » úte 11. prosinec 2007 10:58

Přidal jsem sms kontakty v Psi, ale v QIPu nedokážu najít způsob jak je přesvědčit aby byly online. Odesílání bez ohledu na to funguje, ale nemůžu kvůli tomu schovávat offline kontakty. Nějaký nápad?
Uživatelský avatar
Brouk Pytlik
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 11. prosinec 2007 10:52

Nový příspěvekod xstrv01 » úte 11. prosinec 2007 14:50

Mně se tohle děje u kontaktů, který změnili operátora => musel jsem pevně nastavit sms bránu. Nemůže to být i tebe kvůli tomuhle?
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Nový příspěvekod spike411 » stř 12. prosinec 2007 6:09

Pinky má teď dost práce s přípravou nových serverů (snad to stihne do konce roku). Když pošlapou dobře (asi nikdo ale nečeká úplně hladký průběh), snad opraví i ten SMS transport. Operátoři se budou muset volit jinak než pomocí zdroje/resource.

Můžu jen říct, že na prosby VIP uživatelů pinky (a Sef) slyší víc. :p
xmpp:spike411@jabber.cz
QIP Infium na Jabber.cz Wiki
spike411
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 41
Registrován: ned 14. říjen 2007 10:32

Nový příspěvekod Brouk Pytlik » čtv 13. prosinec 2007 12:18

Všichni jsou na původním operátorovi. Vynucená brána nastavená v Psi se v QIPu mi nijak neprojevuje (myslím že to už bylo rozebíráno). Z posledního příspěvku od spikeho411 jsem vyrozuměl, že v transportu bude nějaký problémek. Takže v klidu počkám a děkuji.
Uživatelský avatar
Brouk Pytlik
Nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 11. prosinec 2007 10:52

Re: Jak na SMS z QIP infium prostřednictvím jabber transportu

Nový příspěvekod Oldschoolsk8 » stř 13. únor 2008 1:12

Me se to povedlo ( pridani kontaktu) i bez pomoci jineho komunikatora. vystacil jsem si s Qipem. 8-)
Oldschoolsk8
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned 15. červenec 2007 18:42

Re: Jak na SMS z qip infium prostřednictvím jabber transportu

Nový příspěvekod kevin » pát 16. květen 2008 22:22

Na přidání kontaktů není ani trochu potřeba žádný jiný klient než QIP :perfect: V seznamu kontaktů se zobrazí kontakt sms.netlab.cz. Po kliknutí na tento kontakt pravým tlačítkem myši se rozvine menu. Úplně dole pod nadpisem sloučené kontakty je položka sms.netlab.cz(sms.netlab.cz/registered). Sjedeme - li myškou až na tuto položku, rozvine se další menu, kde 3 od spoda je Přidat kontakt do seznamu kontaktů. Klikneme na tuto možnost.
Přednastaveno je toto:

Jméno uctu: sms.netlab.cz/registered
Jméno kontaktu: sms.netlab.cz
Skupina: Hlavní

A takto jsem to nastavoval:

Jméno účtu: +420xxxyyyzzz@sms.netlab.cz
Jméno kontaktu: jméno kontaktu
Skupina: Hlavní - nejde změnit

Potom stiskni Přidat.

V okně kontaktů se zobrazí skupina Hlavní a v ní je jméno kontaktu tak, jak jste to zadali v okně Přidat kontakt. Kontakt bude online a poslání sms je funkční.
Po restartu QIP kontakt sms.netlab.cz ze seznamu kontaktů zmizí. Pokud budete chtít přidat další kontakt (tel. číslo) musíte znovu registrovat protokol sms.netlab.cz v Jabber Transportu a celý postup opakovat.

Snad jsem to napsal, tak, že se to dá i pochopit a někomu to pomůže. Celý postup jsem několikrát opakoval a u mě je tímto způsobem plně funkční (QIP Infium 9007), tak snad vám to půjde také. Hodně zdaru při smskování :)
Uživatelský avatar
kevin
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 48
Registrován: stř 9. leden 2008 12:37

Chyba pri odeslani na vodafone..

Nový příspěvekod jadro376 » sob 17. květen 2008 19:28

kdyz chci poslat zpravy do site VF,zobrazi se,respetkive prijde mi zprava "Zpravu se nepodarilo odeslat. Kod se nepodarilo rozpoznat." ... jinak moc diky na O2 funguje dobre
Spoiler: zobrazit
Nechcete se zatěžovat zbytečnou registrací a nastavováním QIPInfium?
Řešení je
ZDE
Proč už nejsem na ICQ?? jsem totiž ZDE
Obrázek&Obrázek
Obrázek LiNUX 4everObrázek
Uživatelský avatar
jadro376
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 613
Registrován: sob 17. květen 2008 19:15
Bydliště: Záhorovice

Re: Jak na SMS z qip infium prostřednictvím jabber transportu

Nový příspěvekod Branza » sob 17. květen 2008 23:07

Pokud chcete přidat kontakt do CL pro sms transport, vystačíte si s qipem (a excelem). Stačí jen:

1) Jabber (pravý klik na ikonu) - xxx@jabber.cz (nebo jiný server na kterém fungujete) - Nastavení
2) Seznam kontaktů - Stáhnout - Exportovat (vyexportujete soubor s kontakty) ten otevřete třeba v MS Excelu
3) Tam si vyplníte telefonů kolik chcete. :)
vzor: (rozdělené podle sloupců zdvojeným lomítkem)
Kód: Vybrat vše
+  //  +420xxxxxxxxx@sms.netlab.cz  //  Jméno kontaktu  // Jméno skupiny (pokud máte) // to // 

Podmínkou je samozřejmě registrovaný přenos
4) Uložit - znovu ten samý postup jako v kroku 1) a 2), jen místo stáhnout a exportovat dáte jen importovat.
5) A je to ! 8)
Branza
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 23
Registrován: úte 21. srpen 2007 18:59

Další

Zpět na Podpora

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků