QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Přepínání klávesnice CZ2EN (vyřešeno)

Přepínání klávesnice CZ2EN (vyřešeno)

Nový příspěvekod Jirik » úte 24. říjen 2006 12:37

Zdravim, nezna nekdo řešení problemu s nahodnym přepínáním české klávesnice na anglickou? Pišu v QIP ale i treba ve Skype a neustale se mi přepíná česká klávesnice na ANJ. Dík Jiřík
Jirik
 

Nový příspěvekod jval » pát 3. listopad 2006 14:15

jj to me dela taky, a delalo mi to i dokud jsem pouzival ICQ 5.1

moje zena pouziva na odesilani Enter a tyto problemy nema

Pouzivas Enter a nebo kombinaci ALT+S jako ja?
jval
 

Nový příspěvekod jenda.69 » pát 3. listopad 2006 14:54

Zkus Start-Ovládací panely-Místní a jazykové nastavení-Jazyky-Podrobnosti-Nastavení kláves
a tam se podívej, jestli tam neni nějaká zkratka, kterou bys mohl třeba i omylem používat při psaní... (třeba standardně tam je Levý alt+shift, tak to třeba zkus změnit nebo vypnout)
„Cokoliv v tomto sále je jedlé. Vždyť i já jsem jedlý - tomu se říká kanibalismus, drahá dítka, a ten je ve většině kultur odsuzován.“
... přešel jsem (kdo ví jestli definitivně) na Mirandu a povím vám, že v některých ohledech QIPu nesahá po kotníky ani s tisícem pluginů :)
Uživatelský avatar
jenda.69
VIP
 
Příspěvky: 594
Registrován: sob 2. září 2006 21:47
Bydliště: Západní čechy

Nový příspěvekod sheet^ » pát 3. listopad 2006 15:29

me to taky delalo problemy a prenastavil jsem si to na LCtrl+Shift a v pohode
muhehe ...
sheet^
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 115
Registrován: stř 13. září 2006 21:14
Bydliště: DM-Rankin

Nový příspěvekod Jirik » ned 5. listopad 2006 10:38

Jasne odesilam pomoci alt s. Pokusim se zvyknout si na neco jineho - dik za tim
Jirik
 

Nový příspěvekod Martin J. - Cetelon » čtv 16. listopad 2006 19:05

Jirik píše:Jasne odesilam pomoci alt s. Pokusim se zvyknout si na neco jineho - dik za tim

Alt S - to slysim poprvy.,a le pride mi to dost slozity.., enter je jednodussi., a snazsi.,
:ff:Obrázek
Win XP Pro SP3, Win 10, QIP 2012 9380, ESET Smart Security 8.0.304.1, Mozilla Firefox 43.0, Mozilla Thunderbird 2.0.0.24
Uživatelský avatar
Martin J. - Cetelon
Moderátor
 
Příspěvky: 1878
Registrován: ned 3. září 2006 13:55
Bydliště: www.zaparkorun.eu

Nový příspěvekod sheet^ » čtv 16. listopad 2006 19:29

zvyk je zvyk ..
muhehe ...
sheet^
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 115
Registrován: stř 13. září 2006 21:14
Bydliště: DM-Rankin

Nový příspěvekod J.A.Y. » ned 8. červenec 2007 19:59

mně to dělá jen s některejma userama... a zprávy posílam Alt+S... a vůbec mně to nepřijde složitý, fakt je to zvyk. Nicméně toho přepínání bych se moc rád zbavil...
J.A.Y.
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 8. červenec 2007 19:55

Nový příspěvekod ferda » úte 17. červenec 2007 10:28

Mě to blbne tím stylem, že mám otevřeno okno a když se přepnu mezi klávesnicí ve Win na CZ rozložení, tak se v aktivním okně přenastaví OK, ale po přechodu do druhého okna se zpátky vypne a nastaví EN...

Klávesové zkratky jsem už zkoušel zakázat úplně...
ferda
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 3. duben 2007 13:02

Nový příspěvekod Lms » úte 17. červenec 2007 10:39

ferda píše:Mě to blbne tím stylem, že mám otevřeno okno a když se přepnu mezi klávesnicí ve Win na CZ rozložení, tak se v aktivním okně přenastaví OK, ale po přechodu do druhého okna se zpátky vypne a nastaví EN...

Klávesové zkratky jsem už zkoušel zakázat úplně...

Jestli to nebude náhodou tím že Windows si pamatuje klávesnici pro každou aplikaci/okno zvlášť.
Kterou klávesnici máš nastavenou jako výchozí?
Má tvorba:
- češtiny pro protokoly Jabber, XIMSS (Phone) a nějaké pluginy
- pluginy Weather (počasí), TVp (televizní program), FMtune (rádio) a RSS News (RSS čtečka)
- QIP Unpacker - instalace už nikdy více...

Než se na něco zeptáš přečti si FAQ ! Konferenční místnost pro QIP a vše okolo něj: qip@conf.netlab.cz
Uživatelský avatar
Lms
Moderátor
 
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 9. květen 2007 7:46
Bydliště: doma u PC

Nový příspěvekod ferda » úte 17. červenec 2007 11:25

Lms píše:
ferda píše:Mě to blbne tím stylem, že mám otevřeno okno a když se přepnu mezi klávesnicí ve Win na CZ rozložení, tak se v aktivním okně přenastaví OK, ale po přechodu do druhého okna se zpátky vypne a nastaví EN...

Klávesové zkratky jsem už zkoušel zakázat úplně...

Jestli to nebude náhodou tím že Windows si pamatuje klávesnici pro každou aplikaci/okno zvlášť.
Kterou klávesnici máš nastavenou jako výchozí?


CZ QWERTY výchozí => do EN (přepínání CTRL+SHIFT)
když jsem vyházel klávesové zkratky tak se to jakštakš drží...
ferda
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte 3. duben 2007 13:02

Re: Přepínání klávesnice CZ2EN

Nový příspěvekod Kart » sob 21. červenec 2007 10:50

Jirik píše:Zdravim, nezna nekdo řešení problemu s nahodnym přepínáním české klávesnice na anglickou? Pišu v QIP ale i treba ve Skype a neustale se mi přepíná česká klávesnice na ANJ. Dík Jiřík

mam podobny problem
Kart
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: sob 21. červenec 2007 10:33

Nový příspěvekod Kart » sob 21. červenec 2007 10:51

Martin J. - Cetelon píše:
Jirik píše:Jasne odesilam pomoci alt s. Pokusim se zvyknout si na neco jineho - dik za tim

Alt S - to slysim poprvy.,a le pride mi to dost slozity.., enter je jednodussi., a snazsi.,
to je pravda, atl+s to je slozity
Kart
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: sob 21. červenec 2007 10:33

Nový příspěvekod Xeelee » sob 21. červenec 2007 11:53

IMHO je lepsi odesilani Enterem a odradkovat pomoci Ctrl+Enter pokud vetsinou neodesilate viceradkove zpravy.
Dalsim resenim by mohl byt double Enter.

U techto dvou variant odesilani jsem se nesetkal s zadnymi problemy.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Nový příspěvekod HanyZ » sob 21. červenec 2007 21:57

jo taky jsem zvykly odesilat zpravy pomoci enter(u) je to dost pohodlne a bezproblemove :lol:
Uživatelský avatar
HanyZ
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 604
Registrován: sob 28. duben 2007 10:29
Bydliště: Karviná

Nový příspěvekod switch » sob 22. září 2007 14:03

ja vim ze je to lamerska otazka, ale kde nastavim posilani enterem (taky se mi totiz prepina cz/en klavesnice..)? nasel sem jenom send messages on double enter a to nefunguje.. diky.
switch
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned 16. září 2007 21:35

Nový příspěvekod Cl_under » sob 22. září 2007 15:31

Mno, ja s tim měl taky problem, vyřešil jsem to tim, že jsem hold v nastaveni klavesnice nechal jen QWERTY, to druhy jsem smazal, takže se nemá na co přepinat :D
Uživatelský avatar
Cl_under
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 259
Registrován: sob 12. květen 2007 16:12

Nový příspěvekod switch » sob 22. září 2007 15:34

tak to je trochu brutální řešení:D sem tam potřebuju i anglickou klávesnici...
switch
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned 16. září 2007 21:35

Nový příspěvekod kein_nick » sob 22. září 2007 17:18

To odesilani enterem najdes na otevrenem okne konverzace, ve spodni liste mas sest ikonek, je to ta druha zprava (takovy obraceny elko)
Uživatelský avatar
kein_nick
Fanynka QIPu
 
Příspěvky: 1003
Registrován: pon 7. květen 2007 21:43

Nový příspěvekod switch » sob 22. září 2007 18:44

díky :wink:
switch
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 20
Registrován: ned 16. září 2007 21:35

Další

Zpět na Podpora

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron