QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Martas » pon 25. srpen 2008 13:08

Pomocí protokolu IRC se lze připojit na známý chatovací server xchat.cz. Co je třeba?

1. Brána
Je prostředníkem mezi serverem xchat.cz a vaším IRC. Poslední verzi si stáhněte zde: gate-628.tar.gz
Obsahuje dvě knihovny a jeden exe soubor gate.exe – při komunikaci musí být spuštěn (běží na pozadí, ani nejde konzole vidět).

2. IRC protokol pro Infium
Pokud jej nemáte, stáhnout ho lze odsud: InfIRC_rc4.rar

3. Nastavení IRC
Účet – skutečný nick na xchat (do všech políček)
Připojení
Host: localhost
Port: 6669
Heslo: skutečné heslo na xchat
Doplňující – do kolonky Vykonat příkazy při připojení napište /list, toť vše v tomto okně, zbytek si vyplňte jak chcete.

:juch: :juch: Teď vše funguje jak má a můžete na xchat. Jen nezapomeňte! gate.exe musí běžet na pozadí! :juch: :juch:
Naposledy upravil Martas dne sob 28. únor 2009 12:44, celkově upraveno 3
Martas
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 6. březen 2008 20:54

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Pafo » pon 25. srpen 2008 13:32

Ten tvůj návod by si zasloužil někam výš :) dobrá práce..
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Martas » pon 25. srpen 2008 13:48

Akorát je problém s kódováním textů, server xchat.cz používa Iso-8859-2 což asi irc protokol pro infium neumi a proto háčky a čárky jsou pro něj problém. Bylo by dobrý kdyby to někdo infovi zdělil ať je v irc protokolu možnost kódování změnit, jak je tomu o většiny irc klientů.
Martas
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 6. březen 2008 20:54

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Xeelee » pon 25. srpen 2008 16:31

Tak to připiš do prvního příspěvku.
Provedl jsem korekturu návodu a trošku jsem to zformátoval.
Přidáno oznámení.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod kirio » stř 17. září 2008 11:13

Návod je perfektní. Na Xchat.cz se bezproblému přes IRC Infia přihlásím. Můžete udělat podobný návod i pro lide.cz? Ačkoli spustím bránu lidegw.py (brána pro server lide.cz) přes python (přes něj se brána lidegw.py spouští), připojení se nedaří. Přičemž, podle všeobecného návodu nalezeného na internetu pro všechny klienty IRC pro server lide.cz, zadávám:
* Server: localhost
* Port: 13801
* Nick: Váš nick
* Heslo: Vaše heslo
* Místnost: ID místnosti, viz výše
* Znaková sada: ISO-8859–2
Protože Xchat přes Infium rozchodím, ale lide.cz ne, Infium má pravděpodobně problém s bránou lidegw... :tuk:
Uživatelský avatar
kirio
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 67
Registrován: pon 10. prosinec 2007 23:59

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 22. říjen 2008 16:15

Jde nejak spravit ta diariktika na tom Xchatu?
Návštěvník
 

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod baf » čtv 20. listopad 2008 19:34

Jsem velká lamka a nevím jak to nastavit:( Nebyl by někdo od té dobroty a neudělal screen? :)
baf
 

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Xeelee » čtv 20. listopad 2008 21:21

Vždyť je v prvním příspěvku detailně popsáno co do jakého políčka napsat…
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod 3Run » ned 23. listopad 2008 12:57

blbá otázka ale pro server libimseti.cz to asi nepujde co ? :)
Uživatelský avatar
3Run
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 2. srpen 2008 17:00
Bydliště: Czech

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Martas » ned 30. listopad 2008 11:18

Nevím, že by byl přes irc přístup na libko.
Martas
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 6. březen 2008 20:54

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Návštěvník » pát 19. prosinec 2008 2:33

pri prihlaseni se mi automaticky v nastaveni zmeni heslo a v xchat kanalu mi to napise: xchat.cz: (notice) Could not join #: Not HTTP 302 Found while accepting channel rules
Návštěvník
 

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod The_ERROR » stř 4. únor 2009 14:00

Ta diakritika je fakt skoda, ale :(
ICQ :fuj: => Miranda :tuk: => Trillian :roll: => QIP :juch:
The_ERROR
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 51
Registrován: úte 6. únor 2007 14:58

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod panther7 » ned 8. únor 2009 22:41

Chtělo by to podporu Unicode...
Skin pro QIP Infium/2010/2012: Panther Skin
Uživatelský avatar
panther7
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 258
Registrován: čtv 24. duben 2008 16:13

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod Black_Fox » pon 9. únor 2009 1:10

No a umí to vůbec nějaký klient? Jednou přišel nějaký Arab na IRC na freenode, cosi tam napsal a někteří mu odepsali akorát tak, že mu tleskají a souhlasí :D A to jsou tam určitě lidi na HydraIRC a ChatZille, asi i mIRC a další, tak nevím.
Jsem Black_Fox a už na fórum skoro nechodím... Autor skinu Back to QIP 2005 pro Infium a QIP 2010
Obrázek
RESPEKTUJ PRAVIDLA FÓRA
Uživatelský avatar
Black_Fox
VIP Černý Lišák
 
Příspěvky: 2412
Registrován: úte 1. květen 2007 9:11

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod The_ERROR » pon 9. únor 2009 10:25

Ja vim trebas hned o dvou, kteri umi kodovani nastavovat. Xchat to umi 100% a myslim ze KVIrc to umi taky. To jsou minimalne dva a tech klientu je opravdu kopec, takze jich bude urcite vicero. No zajimave je ze mi KVIrc funguje z xchat gw, ale ne s lidegw. :e?: Xchat sice chodi s obojim, ale pri pokusu o nacteni nejakeho scriptu mi spadne na drzku. mIRC zase nema nastaveni kodovani, takze ten je nepouzitelny, nehlede ze nejak mi chybelo napr upozorneni. No zatim nejvic se mi osvedcil prave Xchat. Ma uplne vsechno - funkcni notifikaci pri zobrazeni moji prezdivky/soukrome zprave, hezky zarovnava nicky ve vypisu, a neni problem skryt zakladni zpravy co nechci zobrazovat. Skoda ze mi nefunguji scripty navic, kterymi jsem chtel rozsirit filtrovani zprav (reklamy na xchatu), jinak by byl uplne nejlepsi asi :)
Sice se to netyka tak docela QIPu, ale kdyby jste nekdo xchat zkousel, napiste jestli vam funguji ty scripty... :idea:

//EDIT: Jo, KVIrc to umi taky zmenu kodovani. A tihle dva urcite nejsou sami.
ICQ :fuj: => Miranda :tuk: => Trillian :roll: => QIP :juch:
The_ERROR
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 51
Registrován: úte 6. únor 2007 14:58

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod vacziik » ned 22. únor 2009 20:51

... a teď to nejdůležitější

4. nastavení znakové sady

Nastavení IRC / Doplňující - vykonat příkazy po připojení:

Kód: Vybrat vše
/list
/set charset windows-1250


poradil zajDee na foru xChatu
http://xchat.centrum.cz/forum/topic.php?id=6971
http://xchat.centrum.cz/forum/tree.php? ... ic=1769151 link topicu

:juch: vacziik :oops:
Uživatelský avatar
vacziik
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 22. únor 2009 20:40

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod The_ERROR » pon 23. únor 2009 0:01

jo a fungovalo ti to v qipovy? Me totiz ne...

//EDIT: A, omlovam se ja tam nemel slovicko set pred tim.... zda se ze to funguje jak ma :) Diky :p
ICQ :fuj: => Miranda :tuk: => Trillian :roll: => QIP :juch:
The_ERROR
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 51
Registrován: úte 6. únor 2007 14:58

lomítkové příkazy xChatu v QIP IRC

Nový příspěvekod vacziik » pon 23. únor 2009 12:32

za málo Obrázek

A teď si napíšeme jak posílat na xchat lomítkové příkazy

Z těch užitečných:
  • /m Nick text_šeptání_mimo_místnost (odpověď se ukáže v nové záložce IRC)
  • /kick Nick [text_vyhození] (vyhození uživatele dělajícího bordel)
  • /unkick Nick (zrušení času kdy se vyhozený nemůže vrátit)
  • /unkickall
  • /key Nick
  • /unkey Nick
  • /vzkaz Nick text_vzkazu
  • /admin Nick (předání správce)
Asi nemusím zmiňovat že na potřebné příkazy musíte mít i práva.
Další příkazy fungují ale nemají pro používání v IRC smysl
Přesto každému doporučuju nastavit si xchatové parametry na xchatu - barva, refresh

Příkazy se na xchat odesílají příkazem /s /příkaz (s jako send), tedy např: /s /m vacziik hezky si to napsal *18*
Na příkaz jsem přišel metodou pokus omyl :yes: nedalo to moc práce že 8)

povolíte-li zobrazování oznámení, což je vhodné:
(vidlička a šroubovák nad vstupním polem / Filtry zpráv / Oznámení - zobrazovat)
můžete použít i příkazy:

  • /info Nick (vypíše v jaké místnosti je)
  • /info2 Nick (vypíše stručné informace o uživateli)
(Vypíše se v TABu xchat.cz (@))
a teď už můžete i plnohodnotně chatovat :)

Poznámka: s odcházením si nedělejte starosti, uzavřením záložky IRC automaticky odejdete z místnosti

//edit Pafo: sloučeny příspěvky
// dekuji Pafo Obrázek vacziik
Uživatelský avatar
vacziik
Nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 22. únor 2009 20:40

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod mnem » čtv 26. listopad 2009 7:14

Zdravim, lze pouzit pro pripojeni na xchat treba port 443? Diky
mnem
 

Re: Přes IRC na český web XCHAT.CZ

Nový příspěvekod mateas.matt » pon 7. prosinec 2009 14:03

Cest, mam infium 9033 N5 a kdyz si pridam irc protokol, prihlasim se na xchat, tak me to chvilku jde, ale po chvilce mi qip zahlasi chybu a musi se restartovat. Pak uz se nemusim ani prihlasovat na irc a pada to. Kdyz protokol oddelam, tak qip jede v cajku.
mateas.matt
 

Další

Zpět na IRC (chat)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron