QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Limit spojení

Limit spojení

Nový příspěvekod k.ats » pát 19. září 2008 22:12

Ahoj, tato otazka se netyka vubec QIPu an ICQ ale tohoto protokolu vubec a dela mi to starosti.

Na zacatek musim rict, ze mam hoooodne pomalej net (u-fon) = neporizovat!!!!!!

Internet jsem nikdy nemel a az ted ho mam asi pul roku max. rok. A az na to, ze nemuzzu nic stahovat, nic hrat tak v pohode. Vyuzival jsem jen na QIP (ICQ) - je to jedno (jde jen o ten protokol). A ted mi to pise (Az ted po te dobe, predtim pohoda...) :

Pro tuto IP adresu byl dosažen limit spojení. Zkuste se připojit znovu za několik minut.


A furt a vubec netusim co to muze byt. Jediny co me napada, tak to, ze je to kvuli tomu pomalymu netu. Ale stejne me to s*r*... Asi tak 20 minut musim cekat nez se me to uraci prihlasit a je to dosti depresivni.. Ohledne PC se tak trochu vyznam (VUT- Aplikovana informatika), ale tohle me nejde do hlavy (Internet a sit vubec - to se furt ucim). Pokud nekdo vite tak zkuste poradit. Diky
Naposledy upravil k.ats dne pát 19. září 2008 22:49, celkově upraveno 1
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » pát 19. září 2008 22:40

Pravdepodobne to bude kvalitou pripojenim. Ovsem nechapu proc ti internet od u-fona chodi tak pomalu?
Jaky mas taryf, typ modemu a kde se pripojujes popripade jaky je signal?
Ja na cestovani pouzivam u-fon taky. Mam fofr internet a dosahuji rychlosti kolem 540 kb/s.
QIP Infium chodi na tomto pripojeni bez jakychkoli problemu a to pouzivam pluginy ktere nacitaji informace z internetu(rss, pocasi)
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod k.ats » pát 19. září 2008 22:54

No tak to mas ten lepsi. Ja mam ten zakladni. Kdyz stahuju tak jsem rad ze jedu na 8kb/s. Je to fakt na nic. Ten fofr je mozna good, ale to cdma pripojeni je uplne na nic. Chtel jsem je zrusit a poridit si wifi, ale to bych zas musel zaplati 3.000 za zruseni :( No ted cekam, ze to udam kamosovi v zime. A pak bych si poridil neco lepsiho. Mit telefoni pripoku tak jdu do O2 (Ale kdyz nam delali novou asfaltku, tak nam prekopli kabel a vsichni mame mobily, tak se toho asi nedockam :( )
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » sob 20. září 2008 12:26

Ufon je jenom CDMA a zadny jiny system. Nejpomalejsi je srovnatelny se systemem GPRS tedy 20 - 50 kb/s.
Proto se znovu ptam jaky mas typ modemu, kde se pripojujes a jaky je signal?
Pokud se pohybujes v mistech kde je signal dostatecny(cca. 70%) tak ti takto pomalu nemuze ufon chodit :e?:
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod Black_Fox » sob 20. září 2008 15:06

Není zas tak velký problém najít fóra, kde si na ufona lidi stěžují, a ti všichni na slabě pokrytém místě bydlet snad ani nemůžou...
Jsem Black_Fox a už na fórum skoro nechodím... Autor skinu Back to QIP 2005 pro Infium a QIP 2010
Obrázek
RESPEKTUJ PRAVIDLA FÓRA
Uživatelský avatar
Black_Fox
VIP Černý Lišák
 
Příspěvky: 2412
Registrován: úte 1. květen 2007 9:11

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » sob 20. září 2008 17:23

To ale porad neni odpoved na moji otazku.
To ze si lidi stezuji je sice pravda, ale vetsinou zjistuji podle mapy pokryti ze sice maji pokryti ale jenom venkovni.
Pak vzrusta odezva a internet se chova "line". Prvne cist a pak se rohodnout kde a co nakupovat.

Maximalne me dostal jeden kolega ktery pouziva ufona taky. Sedel o 5 metru dal nez ja a strasne si stezoval na rychlost pripojeni.
Stacilo povipinat zbytecnosti a tim uvolnit prenosove pasmo. Uzivatel si musi uvedomit ze se nejedna o pevne pripojeni.
Pocty spojeni pak nejsou nekonecne a kdyz si system vezme 90% tak uz si asi nic v prohlizeci neprohlednou.

Me se opravdu jeste nestalo ze bych mel nekde velke problemy s pripojenim.
Modem mam s externi antenou a pokud je slabsi signal pripojim antenu nebo ji dam primo na okno.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod Rypi » sob 20. září 2008 20:22

kámoš má ufoun doma, ping kolem 100-200 rychlost 1mbps a na icq se mu pres den taky nedarí připojit.... ICQ jedině přes webového klienta, QIP nebo ICQ6 až večer nebo ráno :)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » sob 20. září 2008 20:56

Ping mam kolem 120ms a min. rychlost kolem taky kolem 1mb.
Na ICQ jsem se uz cca mesic nepripojoval, ale jabber mi jede.
Dam vedet vysledky az testnu pripojeni k ICQ.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod k.ats » ned 21. září 2008 18:49

No modem mam ten co k tomu dodavaji. Nejaky stolni LG telefon. Typ nevim. Ted nejsem doma... A to pokryti taky nevim. Ale myslim, ze tam 100% nebude. Jsu nekde u konci toho pasma pokryti... Ale rozhodne bych se toho chtel zbavit a poridit si nejaky jiny. Ale musim wi-fi. ADSL bohuzel ne :( Nekdy to nema problem pri pripojeni, ale nekdy cekam i pul hodiny... Jinak jabber se taky pripoji hned. Jen to ICQ.
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » ned 21. září 2008 21:48

Pristroje dodavaj Wifi router, AnyDATA ADU-510L, Axesstel MV110L s externí anténou nebo nejaky Multifunkční terminál.
O LG nic nevim :e?:

Muzes testnout odezvu na ICQ server
Start -> Spustit -> do pole napsat cmd

V nove otevrenem okne napis
ping -t -l 1024 login.icq.com

Nech ho asi minuto bezet a pak stiskni CTRL+C. Ping ti vypise statistiky min, max, prumernou odezvu a ztratu paketu.
Pokud nebude merit odpoved muzes testnout jiny server nebo zmensit hodnotu z 1024 na 512.
Infium ma v nastaveni ICQ protokolu dost jinych serveru, nebo rovnou vymen server za jiny a testuj jak se bude ICQ chovat.
Pak uz dej jenom vedet vysledek. Ja mam momentalne prumernou odezvu 112ms.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod k.ats » pon 22. září 2008 6:00

Furt mi to pise: Vyprsel casovy limit zadosti
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » pon 22. září 2008 22:16

A co treba ping na google.cz Tam uz snad neco nameris?
ping -t google.cz
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod k.ats » úte 23. září 2008 6:21

Tak dnes rano to beha docela svizne oproti tomu jak to jde jindy. Jestli treba neni prihlaseno malo uzivatelu :D I do ICQ jsem se dostal hned. Akorat co to obcas dela, tak ze se prihlasim do u-fona a jak kdyby to nejelo vubec, tak se odhlasim, prihlasim znovu a pak to jde.

No ten ping na google:

Odeslane=131, prijate = 130 ztrata = 0%

Odezva:

minimum = 255, maximum = 3904, prumer = 670

Jinak si myslim, ze to minule bylo furt spatny kvuli tomu 1024 KB souboru.

Ale to je dnes rychly.... :) Jinady by to bylo asi horsi :)
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod Rypi » úte 23. září 2008 7:50

Průměr 670ms rychlý???
Já mívám tak 20-30 a to není nic moc, ale běhá to slušně ;)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » úte 23. září 2008 20:32

Tak tohle je opravdu otresny %)
Je velka sance ze ufon nebude mit ucpano poctem uzivatelu :-)
Druha moznost je hodne spatna kvalita signalu. Pravdepodobne jsi nekde na okraji pokryti.
Ja vetsi cislo jak 220 ms na ufonu jeste nemel. Podivej se na mapu pokryti a pak kontaktuj infolinku na 811 811 811.
http://www.ufon.cz/cs/c/mapa-pokryti/cr.htm

Rypi: 20 - 30 ms dosahnes na kabelu. WiFi ma bezne od 20 do 100 ms a na mobilu muzes pocitat 50ms a horsi.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod k.ats » stř 24. září 2008 6:49

Tak jsem se na to koukal a nic moc, no. Pisi ze tam mam mit modem s ext. antenou. Mam ten LG LSP - 40L, kde je antena primo na pristroji.

Muzete mrknout sami: Olomučany 48

Myslite, ze tam mam zavolat a ze me uznanji treba reklamaci a ze mi to zrusi bez poplatku? On to neni ten fofr inernet a ma to byt pomalejsi, ale toto je fakt dos hnusny ...
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod Rypi » stř 24. září 2008 6:50

wifi 20 až 100 myslíš jak? Wifi router pravdě podobně ne, ale jak velkou vzdálenost myslíš? kamarád tahá wifi asi 5 km a odezvu má lepší než já na kabelovce.... max 15ms. Je teda pravda, že maji na střeše takovou větší anténu ;)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod Lms » stř 24. září 2008 7:19

Záleží na tom kam odezvu 20 - 100 ms myslíš. Já mám Wifi. Ping na nějaký server v ČR normálně tak do 10 ms, max. 20 ms (např. seznam.cz teď 8 ms ). Pokud pingám někam dál, do zahraničí, tak se zvětšuje, ale za to už wifi nemůže.
Má tvorba:
- češtiny pro protokoly Jabber, XIMSS (Phone) a nějaké pluginy
- pluginy Weather (počasí), TVp (televizní program), FMtune (rádio) a RSS News (RSS čtečka)
- QIP Unpacker - instalace už nikdy více...

Než se na něco zeptáš přečti si FAQ ! Konferenční místnost pro QIP a vše okolo něj: qip@conf.netlab.cz
Uživatelský avatar
Lms
Moderátor
 
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 9. květen 2007 7:46
Bydliště: doma u PC

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod sutrus » stř 24. září 2008 17:09

Pokud chces zjistit kde je problem je nejlepsi ping na branu poskytovatele internetu.
Co je za tak za to uz poskytovatel vetsinou nemuze.

Rypi: Pravdou je ze se vetsinou odezva prazdne site nebo propojeni na velkou vzdalenost pohybuje do 20 ms.
Zalezi na pouzitem HW zarizeni, vytizeni site, velikosti posilanych paketu a pod. Co mam postavene WiFi site napr. o cca. 30 PC tak tam se mi ping pohybuje do 120ms ve spicce zatizeni.

Lms: Ano po republice mam doma netbox a na seznam max 4 ms, google max. 25ms
Pres ufona se pohybuji kolem 90ms a nejlepsi co jsem kdy mel bylo 40 ms. Mensi jsem nenameril.
Pri pouziti ping zalezi na velikosti paketu( to uz pisu asi potreti :-) ) a hodne cele mereni ovlivni jakakoli aplikace ktera si sahne na net.

k.ats: Co takhle vyndat telefon ven na volne prostranstvi? Pokud se vse zlepsi tak ti reklamaci asi neuznaji protoze podle mapy to pak bude odpovidat :-(
Za pokus nic nedas a za hovor s technikem taky ne :-)
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: Limit spojeni

Nový příspěvekod k.ats » stř 24. září 2008 18:26

Tak to nevim. Ven to asi dat nepujde... Je to urcene vyhradne k domacimu pouziti. Venku by to asi moc dlouho nevydzelo... Je tam take omezeni kabelu jak napajeni tak kabelu do PC. Vidim to tak, ze to bud holt budu muset vydrzet nebo se toho pokusim zbavit atk, ze to venuji kamosovi, kterej o to ma zajem a sam si poridim neco jineho... Uvidime casem. Myslim si ze hovor s technikem by moc nepomohl, ale nevim. Mozna to pak zkusim.
CPU Intel Core i5-750, MB Gigabyte GA-P55-UD3, RAM DIMM DDR3 Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz, GPU Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3, Zdroj Enermax PRO82+ 425W, HDD Seagate 1TB + Samsung 1TB, LCD BENQG2412HD, Mouse Gigabyte Ghost M8000X, REPRO GENIUS SW-HF5.1 5005W
k.ats
Nováček
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 28. leden 2008 10:18
Bydliště: Olomučany


Zpět na ICQ a AIM (OSCAR)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron