QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP LPT plugin [sutrus] - 31.05.2009

QIP LPT plugin [sutrus] - 31.05.2009

Nový příspěvekod sutrus » čtv 6. listopad 2008 10:08

QIP LPT plugin - beta verze
autor: sutrus

Plugin slouží pro upozornění na přichozí zprávy odesláním definované sekvence na LPT port.
Pro kontakty které nemají definované sekvence použije plugin předdefinovanou výchozí sekvenci.
Také je možné zapnout funkci počítání nepřečtených zpráv. Počet je opět odeslán na LPT port.
Od verze 1.2 obsahuje plugin novou funkci řízení výstupů pomocí příkazů v příchozí zprávě.
Funkce pluginu je možné pozastavit nebo opět spustit pomocí klávesové zkratky.
Výchozí globální klávesová zkratka je definovaná na CTRL + L.

Jedná se o beta verzi a může obsahovat chyby!
Sem pište své náměty, dotazy a připomínky.

Jazyky: čeština

Vyžadováno: QIP Infium 9018 RC3 nebo vyšší

Verze 1.5Beta - 31.05.2009
    Opravuje chybu ovladače LPT portu(Out of memory) na Windows Vista a Windows 7
    Zlepšuje stabilitu na Windows Vista a především Windows 7
    Pod Windows Vista a Windows 7 je nutné spustit Infium jako správce - bude odstraněno v další verzi
Verze 1.3 - 24.11.2008
    Přidává stabilitu, drobné změny GUI a kódu pluginu
    Dále přidává podporu pro zjednodušení kopírování sekvencí pomocí CTRL+A, CTRL+C a CTRL+V
Verze 1.2 - 16.11.2008
    Opravuje pád ukončení Infia před výběrem účtu
Verze 1.1 - 12.11.2008
    Přidává možnost řízení výstupů pomocí přijímaných zpráv
    Drobné změny a opravy v kódu pluginu
    Úpravy GUI
Odkazy:
Stáhnout plugin verze 1.5
Stáhnout plugin verze 1.3
Stáhnout plugin verze 1.2
Stáhnout plugin verze 1.1
Stáhnout plugin verze 1.0

Zdrojové kódy:
Stáhnout ze stránek pluginu

Náhledy:

plugin.JPG
plugin.JPG (20.31 KiB) Zobrazeno 19105 krát
nastaveni.JPG

Schéma zapojení
schema.png
schema.png (6.76 KiB) Zobrazeno 18723 krát
Naposledy upravil sutrus dne ned 31. květen 2009 18:53, celkově upraveno 14
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » čtv 6. listopad 2008 17:00

K tamtomu problému,
předpokládám že se bavíme o modelu založeném na událostech, tím pádem jsem myslel, že by to mohlo jít nějak takhle:

Kód: Vybrat vše

HashMap lide = new HashMap(pocetKontaktu);

public void neprectenaZprava(String kontakt, String zprava) {
  if(!lide.containsKey(kontakt)) {                // Pokud mapa lide dosud neobsahuje kontakt od kterého přišla zpráva
    lide.put(kontakt, zprava);
    rozsvitLED();
  }
}

public void prectenaZprava(String kontakt) {
  lide.remove(kontakt);
  zhasniLED();
}



Doufám že to po mě přelouskáš, i když třeba nepíšeš v Javě, ono je to beztak všechno skoro stejné.. :)
ricoo
 

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » čtv 6. listopad 2008 17:46

Trefa do cerneho :-)
V Delhi se to neda takto jednoduse, ale uz to mam skoro hotove.
Jenom je tam jeste jeden malickatej problem ze Infium vola tuto udalost v taktu blikani ikony.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » čtv 6. listopad 2008 18:08

to by měla odchytit ona podmínka:

Kód: Vybrat vše
if(!lide.containsKey(kontakt))


(konečně registrován.. :) )
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » čtv 6. listopad 2008 19:18

Upraveno a doufam opraveno. Testovano na dvou zalozkach. Stahni si znovu plugin s prvniho prispevku :-)
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » ned 9. listopad 2008 21:17

Super, zatím funguje, testuji a kdyby se našla nějaká chybka tak dám vědět.. ;)
Jestli budeš potřebovat něco na oplátku, tak se ozvi, udělám co bude v mých silách.. ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod keyboo » ned 9. listopad 2008 22:46

Víte co by nebylo vůbec špatný, schématický zapojení těch LEDek. Nemám s LPT kro tisku žádné zkušenosti a třeba bych to chtěl i zkusit.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1488
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » ned 9. listopad 2008 23:17

Schéma přidáno do prvního příspěvku.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod Rypi » pon 10. listopad 2008 7:37

zajímavé, ale já to mám trochu jinak :)
a koukněe sem: http://www.elektronikacz.borec.cz/Data/ ... 0efekt.htm
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » pon 10. listopad 2008 11:40

Piny 25 az 18 jsou uvnitr spojeny.
Pokud zapojis led diody bez ochranneho odporu na LPT port tak dost ryskujes.
Jak vsichni alespon trochu znaly elekto tak na LPT portu mame 5V a proud led diodou bude asi 25mA.
Ohmuv zakon pravi R = U / I tedy R = 5 / 0.025. Vysledkem je tedy zapojit odpor alespon 200 ohmu.
Mych 400 ohmu je jenom z duvodu omezeni svitu diody a omezeni proudu ktery tece pres na LPT port.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod Rypi » pon 10. listopad 2008 14:10

jo, ja tam mel taky odpor (jen jeden) ale hlavne jsem to psal proto, že mi vede dratek jen k 25ce.
Ale dělal jsem to asi v 11letech, takže už si toho moc nepamatuji. Teď už žadny počitač v mem okoli nema LPT
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » pon 10. listopad 2008 14:17

Možná tím někomu ulehčím dost práce s měřením ;)

2 hnědá
3 červená
4 oranžová
5 žlutá
6 zelená
7 modrá
8 fialová
9 šedá
25 růžovo-černá
Naposledy upravil ricoo dne pon 10. listopad 2008 14:18, celkově upraveno 1
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod 3Run » pon 10. listopad 2008 14:18

můžu jenom laicky popsat co to je a k čemu je to dobrý kde se to dá využít ? nepobíram to
Uživatelský avatar
3Run
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 2. srpen 2008 17:00
Bydliště: Czech

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » pon 10. listopad 2008 14:24

2 3Run:
Vše viz. první příspěvek.

1) Postavíš si obvod, který zapojíš do LPT - 8 ledek (dají se využít i ke spoustě jiných účelů).
2) Nainstaluješ plugin
3) Nastavíš plugin
4) Když ti přijde v QIPu zpráva, tak se ti spustí akce definovaná pluginem - pro jednu zprávu se rozsvítí jedna dioda (můj název: zásobník :-) ) nebo spouštění nadefionovaných sekvencí pro každý kontakt nebo globálně

Hodí se to, když třeba něco hraješ ve fullscreenu a máš vyplý zvuk QIPu. Potom okamžitě vidíš že ti přišla zpráva a kolik jich přišlo (případně od koho - podle sekvence).
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod 3Run » pon 10. listopad 2008 14:26

takže je to to samý jako keyboard led system... a pokud mam illuminated klavesnici.. podsvicenou... tak mi bliká i podsvícení...
Uživatelský avatar
3Run
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 67
Registrován: sob 2. srpen 2008 17:00
Bydliště: Czech

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » pon 10. listopad 2008 19:33

Tak mě napadá ještě jedna možnost využití. Udělám čtvrtý režim funkce pluginu který bude reagovat na speciální příkazy přijaté ve zprávě.
Pak může infium přes upravené rozhraní ovládat 8 spotřebičů v domácnosti.

Např.
"Zap 0" nastaví Bit0 do LOG0
"Zap 1" nastaví Bit0 do LOG1
"Zap 0 Imp 500" nastaví Bit0 do LOG1 na dobu 500ms
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » pon 10. listopad 2008 20:28

Sice nevidim moc praktickejch využití ale když to chceš dělat. :) Leda třeba že by sis chtěl udělat QIP-based autíčko na dálkový ovládání.. :-D
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod keyboo » pon 10. listopad 2008 20:33

Třeba spínání přímotopu pod nohama u PC,zapneš když jdeš ze školy :) Ale asi by to mělo jít ovlivnit od koho zprávu,aby Ti nějakej vtipálek to nevypnul ...
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1488
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » pon 10. listopad 2008 21:09

No samo. Vybrat si seznam uživatelů a i definice příkazů uživatelem na definované funkce.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod keyboo » pon 10. listopad 2008 21:13

A blbá otázka nešlo by to udělat i na jiný port než na LPT? Co použít třeba modem? Sice by mohly jít jen 3 spotřebiče. (i když možná vykoumat něco se zapojením,tak i víc). Když vezmeš,modem má dnes ještě kde jakej stroj.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1488
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Další

Zpět na Pluginy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník