QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP LPT plugin [sutrus] - 31.05.2009

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 06.11.2008

Nový příspěvekod Rypi » úte 11. listopad 2008 9:12

ja si asi vystačím s 2ma ledkama v notebooku :)
Jinak super práce
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » stř 12. listopad 2008 15:40

sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » stř 12. listopad 2008 19:43

*THUMBS UP*
Skvělá práce.. ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod prasik » pát 14. listopad 2008 13:24

Da se to i neak rozchodit pod vistama? Pise mi to tuhle chybu:
Obrázek
prasik
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 26
Registrován: sob 4. srpen 2007 20:11

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod Black_Fox » pát 14. listopad 2008 13:40

Při testu se mi s ním Infium normálně spustilo (Vista x64 SP1). LPT port nemám, takže nemůžu říct nic víc, než že mi to v seznamu pluginů při kliknutí na Nastavení zařve

Access violation at address 76EF00B7 in module 'ntdll.dll'. Write of address 05E74DB0.

ale normálně se pak otevře nastavení a funguju dál.
Jsem Black_Fox a už na fórum skoro nechodím... Autor skinu Back to QIP 2005 pro Infium a QIP 2010
Obrázek
RESPEKTUJ PRAVIDLA FÓRA
Uživatelský avatar
Black_Fox
VIP Černý Lišák
 
Příspěvky: 2412
Registrován: úte 1. květen 2007 9:11

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » pát 14. listopad 2008 14:04

Pod Vistama jsem to netestoval. Plugin pouziva vlastni ovladac pro komunikaci s LPT portem a to muze byt pod Vistou problem.
Testnu na Viste a dam vedet jestli to bude vubec schopne chodit.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod Drmol » pát 14. listopad 2008 14:27

Je modul "ntdll.dll" vůbec součástní LPT pluginu? Mi to tuhle chybu totiž házelo při nainstalování první verze 9019 a to jsem LPT plugin nepoužíval (myslím že v té době vůbec ani nebyl).
Uživatelský avatar
Drmol
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 330
Registrován: stř 23. červenec 2008 14:43
Bydliště: Doma

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » pát 14. listopad 2008 14:38

ntdll.dll knihovna je soucasti systemu. Je to rozhrani mezi bezicimi procesy a systemem pres API funkce.

K problemu na Win Vista:
Je to opravdu nekompatibilita ovladace. Problem se da vyresit nastavenim v zastupci Infia zapnutim kompatibility s Windows XP.

lpt_plug.jpg
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod prasik » pát 14. listopad 2008 22:30

Diky uz to nehazi tu chybu ale stejne mi to furt neak nefaka :( .
prasik
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 26
Registrován: sob 4. srpen 2007 20:11

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » pát 14. listopad 2008 23:03

S nastavenim kompatibility mi plugin beha normalne. S cim mas presne problem?
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod prasik » sob 15. listopad 2008 8:51

Sviti mi jen 6 dioda a to porad (akorat pri startu sviti vsechny a pak dve) ale nefunguje to ani u LPT Effect atd :( . Je mozny ze to je tim ze mam spojenej pin 25-18 misto 25-19?

EDIT: Tak sem pin 18 ustipl a furt stejne. Jo a ta verze 1.1 nejde stahnout.
prasik
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 26
Registrován: sob 4. srpen 2007 20:11

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » sob 15. listopad 2008 15:11

Odkaz jsem opravil. Aktualizoval jsem sve forum na novou verzi a asi se trochu zmenil odkaz na soubor :oops:

Piny 25-18 jsou propojeny uvnitr PC. Je jedno jestli je v konektoru propojis nebo ne. Nic tim nezmenis protoze uz propojene jsou.
Jak mas presne nastaveny plugin popripade sekvenci kterou posilas na port?
Pravdepodobne ti na port zapisuje jina aplikace nebo ovladac tiskarny.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod Lms » sob 15. listopad 2008 16:26

Škoda že nenám LPT port :(.
Má tvorba:
- češtiny pro protokoly Jabber, XIMSS (Phone) a nějaké pluginy
- pluginy Weather (počasí), TVp (televizní program), FMtune (rádio) a RSS News (RSS čtečka)
- QIP Unpacker - instalace už nikdy více...

Než se na něco zeptáš přečti si FAQ ! Konferenční místnost pro QIP a vše okolo něj: qip@conf.netlab.cz
Uživatelský avatar
Lms
Moderátor
 
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 9. květen 2007 7:46
Bydliště: doma u PC

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod keyboo » sob 15. listopad 2008 17:28

Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1489
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » sob 15. listopad 2008 17:57

V pluginu je možnost nastavení vlastní adresy portu. Podporuje tedy všechny PCI karty a některé USB převodníky.
U USB převodníku bude záležet na ovladači, ale v podstatě to není problém. Chce to jenom otestovat které ano a které ne ;)
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » stř 19. listopad 2008 22:44

Chybka
Je možné, že pokud mám otevřených cca 7 oken zpráv a přepínám rychle z jednoho do druhého a odepisuji, padá QIP příčinnou LPT Pluginu..? :( Dřív se to nestávalo.. :-I
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » stř 19. listopad 2008 23:49

Mě to nedělá. Jakou máš verzi Infia? Máš vygenerovaný bugreport.txt ? Tam můžou být důležité informace.
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » čtv 20. listopad 2008 14:54

Mám verzi 9018 RC3
Přílohy
bugreport.txt
(81.79 KiB) 14 krát
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod sutrus » čtv 20. listopad 2008 15:48

29-10-08 RSSnews plugin
09-11-08 EStringList
10-11-08 LPT_plugin
19-11-08 dvakrát na EStringList

Kolikrát ti Infium spadlo v záznamu je pět chyb. Chyba EStringList se nedá přesně definovat protože neznáme její původ.
Máš poslední verzi z 12.11.08 protože LPT_plugin ti shodil Infium jednou a to 10.11.08.
StringList mám v pluginu taky. Projistotu to prověřím :-)
sutrus
Hardware je vše co se nedá ukrást po síťi.
Počítač vám ušetří spoustu práce, kterou byste bez něj vůbec neměli.
Uživatelský avatar
sutrus
CZlokátor
 
Příspěvky: 1286
Registrován: pon 6. listopad 2006 20:59

Re: QIP LPT plugin [sutrus] - 12.11.2008

Nový příspěvekod ricoo » čtv 20. listopad 2008 17:17

Já se v delphi nevyznám, ale pokud seš hodně dobrej tak to můžeš zkusit vyčíst z toho assembleru.. :) Poslední verzi mám a kolikrát mi spadlo, to nevím..

EDIT: za dnešní večer zatím přibyly 2 err StringList
EDIT: další 3, chvíli po sobě :-(
Naposledy upravil ricoo dne čtv 20. listopad 2008 20:07, celkově upraveno 2
Obrázek
Uživatelský avatar
ricoo
Nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 6. listopad 2008 17:03

PředchozíDalší

Zpět na Pluginy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron