QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP PDA Windows 2112

QIP PDA Windows 2110 - Jabber odpojování

Nový příspěvekod jks » stř 21. leden 2009 0:35

Pokouším se zprovoznit Jabber na PDA a mám problém s tím, že po náhodné době se klient odpojí. Protože k tomu docházelo při připojování s QIPem, tak jsem vyzkoušel další klienty Slick a Bombus a chovají se stejně. Po nějaké době se odhlásí. Abych vyloučil vliv jabber serveru, tak jsem vyzkoušel dvě různé registrace na různých serverech a obě se chovají stejně. Zajímavé je, že pokud si na QIPovi nastavím zároveň účet pro ICQ i pro Jabber, tak ICQ přihlášení drží, ale Jabber odpadne.
Moje podezření padá na internetové připojení. Běžně používám připojení od Vodafone, kde všechny Jabber klienti odpadávají. Testoval jsem připojení přes T-Mobile a tam přihlášení drželo bez potíží. Je možné že by byl Jabber protokol náročnější na kvalitu připojení? Máte také problémy s odhlašováním na Vodafone?
jks
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 24. květen 2007 19:38

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » stř 21. leden 2009 9:33

možná to bude vodafonem.... :)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Matusak » stř 21. leden 2009 18:33

ahojte...
mam problem s tymto QIP-om na SonyEricsson Xperia X1, problem je nasledovny :
napojit mi ide len ked som napojeny na domacu wifi, cez gsm siet, teda cez 3g,hsdpa,edge(nvm ci ma),gprs mi nejde a nejde napojit.... neviete cim to moze byt ??
jedine cez wifi mi ide napojit... ale problem pokracuje, z casu na cas ma odpoji, ale uz ma nenapoji (signal wifi je dobry, nepada, na p1i ma neodpajalo vobec z wifiny,
teda nemal som problemy s jimmom) musim zavriet QIP, znova pustit, a prihlasit sa... a niekedy ani neprihlasi...
neviete v com moze byt problem ?? popripade ako to nastavit aby mi to islo napojit hocikde aj mimo wifi??

xperia je moj prvy telefon s wm, tak by som bol rad ak niekto vie co presne kde nastavit aby mi napisal... popripade ktora verzia qipu je stabilnejsia, skusal som aj qip 2020 ale ten mi uz nenapoji, lebo pise ze icq5 neni podporovane (to iste co nefungoval qip infium na pc)

Dakujem
Matusak
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 21. leden 2009 18:25

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 21. leden 2009 21:34

Použij verzi 2041 a "QIP PDA Smile VGA".
Návštěvník
 

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » stř 21. leden 2009 21:47

máš nastavený právně internet? funguje ti v mobilu jiný klient? možná by ti poradili v prodejně operátora, jak nastavit internet....
používáš ICQ neo jabber?
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Xeelee » stř 21. leden 2009 22:46

Nechceš udělat FAQ pro QIP PDA?
Koukám, že se tu opakuje pořád dokola pár rad a doplňujících otázek k problému.
Odkaz na FAQ by ti IMHO ušetřil spoustu práce.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » stř 21. leden 2009 23:06

kdybych vědel jak to vyřešit.... :)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Xeelee » stř 21. leden 2009 23:12

Co?
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » čtv 22. leden 2009 9:01

Tohle bude rukama uživatelů, kteř si neumí nastavit internet, nebo blbého datového tarifu (T-mobile u nás dříve blokoval všechny porty kromě 80...
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Matusak » čtv 22. leden 2009 11:24

Rypi píše:máš nastavený právně internet? funguje ti v mobilu jiný klient? možná by ti poradili v prodejně operátora, jak nastavit internet....
používáš ICQ neo jabber?



aky mas na mysli iny klient ? pouzivam ICQ, ak existuje nieco ine ako qip pda a pojde mi to bez problemov tak v mobile prezijem aj iny klient :-)
internet je urcite dobre nastaveny, lebo sa ma pytala xperia ze ci chcem prevziat nastavenia internetu od operatora. v opere mi ide web normalne, len ten QIP
ma problem... nema sa niekde vo wm nastavit konkretne pre qip cez co sa ma napojit ? lebo v p1i som si musel vytvorit rozne ucty a profily internetu ci nieco takeho...

este asi dodam ze mam orange world mini tj 10MB/mesacne ... a pochybujem ze to blokuje operator, lebo na predoslich mobiloch mi to islo bezproblemov
Matusak
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 21. leden 2009 18:25

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » čtv 22. leden 2009 11:48

Tento problém sem řešil se slovákem na orange včera :) nakonec pomohl čas :-D
Zkus si ZDE stáhnout IM+ pro Xperii (máš ji ne?) http://www.shapeservices.com/en/product ... iceid=1522

jinak, ICQ, má heslo max 8 znaků, ICQ se píše bez mezer a pomlček, a ve windos se nastavují účty zde: Start>settings>connections>connections>advanced>Select network. Tam jsou dva vybírací seznamy, v tom 1. se vybírá připojení internetu. Musíš tam mít něco jako Orange internet, GPRS pripojeni....

pokud to nepůjde, zkus se připojit přes wifi, to funguje dobře. Pak se mi můžeš ozvat ZDE
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Matusak » čtv 22. leden 2009 13:47

hej xperiu mam, v connections som mal namiesto Orange internet nastavene Orange world, tak som to dal na orange internet, a funguje to, dakujem ti velmi pekne, uz ma ide pripojit bez akychkolvek problemov :)

chcem sa spytat este, existuje nejaky program co by pocital data? popripade niekde wm, nema ze kolko kB zozralo posledne pripojenie na internet ? lebo v p1i mi to ukazovalo v tych pripojeniach (neviem teraz presne ako sa to vola v tom telefone) aby som si vedel kontrolovat ze kolko mi to zobralo...

v priebehu dnesneho dna skusim ten im+ klient, a potom dam vediet :)

dakujem velmi pekne :)
Matusak
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 21. leden 2009 18:25

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » čtv 22. leden 2009 14:08

třeba spb gprs monitor
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod JBS » čtv 22. leden 2009 19:14

A co verze 2112 :) uz tam koukam je .......
JBS
 

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 22. leden 2009 20:56

Mám dotaz k instalaci češtiny: není v cabu natvrdo nastavená cesta do paměti telefonu? Instaloval jsem ji přes CABviaActiveSync a ikdyž jsem zadal kartu, kde jsem už měl stejným způsobem nainstalovaného QIPa, naistalovala se mi čeština do PDA (místo na kartu). No zkopíroval jsem ji kam patří a jede, jen mi to přišlo dost divné. Zkoušel jsem to 2x, vždy se stejným výsledkem.
Návštěvník
 

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 22. leden 2009 21:18

JBS píše:A co verze 2112 :) uz tam koukam je .......

No jestli jsem si to dobře z ruštiny přeložil, tak tam je jen oprava protokolu ICQ a tak by čeština měla snad pasovat. Jdu to vyzkoušet.
Návštěvník
 

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 22. leden 2009 21:59

Jinak tedy nevím, co AOL měnilo na protokolu ICQ, ale QIP mi dneska normálně fungoval. I na PC i na PDA a to jsem neměl nainstalované nové verze.
Návštěvník
 

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Xeelee » čtv 22. leden 2009 22:10

Něco určitě upravovali.
Některé verze Mirandy měly problémy.
Minule, jak přestal fungovat QIP 2005/Infium, to zas nic neudělalo většině ostatních klientů.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Rypi » čtv 22. leden 2009 22:17

ano.... Bude opraveno :)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2110

Nový příspěvekod Misha kulicka » pát 23. leden 2009 0:00

Matusak píše:...chcem sa spytat este, existuje nejaky program co by pocital data?...

Na tohle používám BatteryStatus. Můžeš si nechat zobrazit přenesená data a další věci přímo na today obrazovce.
Misha kulicka
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 3. červenec 2008 12:48

PředchozíDalší

Zpět na Windows

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron