QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP PDA Windows 2120

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod m11 » sob 21. březen 2009 20:30

Nefunguje to s jmenem ve tvaru "jmeno@jabber.server.cz" ani ve tvaru "jmeno". Ostatni klienti u kterych Jabber jede bez problemu vetsinou chteji ten plny tvar (se zavinacem). Zkousel jsem taky nastavit v kolonce "Zdroj" treba "Miranda" misto "QIP PDA", byl to uz ale jenom marny vystrel do tmy... Vypada to ze si nakonec budu muset poridit (skvely ale placeny) IM+ a QIP Bohuzel odsunout do propadliste dejin meho PDA... :(
m11
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » sob 21. březen 2009 21:18

takže.... do jména se dává část před @ a do serveru část za @.
Zde je vidět nastavení pro qippdatest@jabbim.cz

Pokud by ti to stále nešlo napiš přímo mně (viz podpis)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod m11 » sob 21. březen 2009 21:46

Diky za snahu Ripy, Bohuzel to opravdu nefunguje i kdyz je vse nastaveno spravne (viz prvni printscreen co jsem sem daval). Muzu jeste zkusit prohlednout logy na nasem Jabber serveru, mozna tam bude neco co by pak stalo za to poslat vyvojarum QIPu.
m11
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » ned 22. březen 2009 8:22

jabber.server.cz?????? ty máš adresu jmeno @ jabber.server.cz??????
a druhá věc je, kam se má QIP připojovat (manuální nastavení připojení). U některých serverů to bývá stejné, jinde ne. Já mám
jabber rypi @ rypi.cz a připojuju se na jiný server (třeba jabbim.cz a podobně)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod m11 » ned 22. březen 2009 15:41

Nazev serveru jsem uvedl jenom pro priklad. Misto "server" tam samozrejme mame jmeno nasi firmy... A uzivatelske jmeno je ve tvaru jak jsem psal. Na vsech ostatnich kecalcich to funguje normalne. Koukal jsem do logu na Jabber serveru a nebyla tam zadna chyba, dokonce ani tuk o tom ze by se QIP snazil pripojit. Vypada to jako by se QIP ani nepokousel pripojit. Mozna ma problem s pripojenim na adresy ktere pouzivaji domeny 3. radu. (tzn. napr. "jabber.server.cz"). Kazdopadne, si dovoluji vyloucit chybne zadane udaje pro pripojeni. Kdyz budu mit nekdy cas, tak zvednu logovani na "verbose" at se da delat nejaka rozumna diagnostika. Takze Ripy, kasli na to, tohle neni problem spatne zadanych prihlasovacich udaju a bude to vyzadovat nejake hloubejsi "badani".
m11
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » ned 22. březen 2009 17:47

Prosím, napiš mi (kontakt v podpisu) tady na foru bez přesných udajů nic nevyřešíme
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod m11 » pon 23. březen 2009 12:04

Asi jsem nasel zdroj problemu. Nas Jabber server je docela stary a nepodporuje TLS/SASL autentizaci (ktera se standardne pouziva u vsech novejsich Jabber serveru). QIP PDA Bohuzel nema moznost to vypnout. Takze resenim bude upgrade serveru na novejsi verzi. Pak sem hodim info jak to dopadlo.
m11
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » pon 23. březen 2009 12:42

pokud vypneš zabezpečení připojení a dáš port 5222 tak to nejde?
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Kamilos_1 » stř 25. březen 2009 0:30

Ja mam HTC Raphael a stava se mi to, ze tato verze QIPu po instalaci chvili chunguje (nepouzivam jej zas tak casto v mobilu), ta na to spoleham, avsak pri nekterem z dalsich startu programu musim "rozjizdet" program na nekolik pokusu no nekdy se nerozjede vubec (puze startovaci kolecko") a uplne spadne. Problem bych visel asi nekde v grafice SW mozna i meho Raphaelka.
Buhuzel zavada se projevi vzdy ve chvili, kdy QIP moc potrebuji. :cry:
Kamilos_1
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » stř 25. březen 2009 7:30

používáš nějaký balíček pro určení klientů, nebo máš ten původní? pokud ten původní, tak netuším...
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod ExIT » stř 25. březen 2009 20:20

Kamilos_1 píše:Ja mam HTC Raphael a stava se mi to, ze tato verze QIPu po instalaci chvili chunguje (nepouzivam jej zas tak casto v mobilu), ta na to spoleham, avsak pri nekterem z dalsich startu programu musim "rozjizdet" program na nekolik pokusu no nekdy se nerozjede vubec (puze startovaci kolecko") a uplne spadne. Problem bych visel asi nekde v grafice SW mozna i meho Raphaelka.
Buhuzel zavada se projevi vzdy ve chvili, kdy QIP moc potrebuji. :cry:


Tak me take na Ralfikovi nefacha. :-(
2112 fachcila, 2120 nefunguje, mimochodem taky nefunguje cestina.
Pri pripojeni neukazuje oline uzivatele, vsichni sou off, ve skutecnosti je cca 5-8 online, to je videt jak na PC, tak na starsi verzi, tak na Pigeonovi, ten to u me nakonec vyhral, je lepsi i co se ovladani tyce. Vse se da rychle zvladnout pomoci kurzorovych klaves a ENTER, HW klavesnice na psani je samozrejma, stylus vubec nepotrebuji. Doufam jen, ze s novou verzi mi prestanou chodit od lam co neumi psat bez diakritiky bukvy, ano misto ěščřžýáýíé chodi znaky azbuky. :-(
ExIT
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » stř 25. březen 2009 21:57

velice zajímavé... bohžel nic podobnýho nepozoruji & progrmátoři nenávidí HTC ;)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod fazolmazak » pát 3. duben 2009 12:38

Mám na Raphaelovi úplně stejný problém jako ExIT a předchozí verze fungovaly dobře,teda ta azbuka tam byla taky :(
fazolmazak
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Violet » stř 8. duben 2009 21:11

Mám takový problém, nově jsem si nainstalovala win 6.5 a celkem to zlobí, padá to a seká se, nainstalovaný to mam na phonu ne na kartě...bude nějaká aktualizace? Dík ;)
Violet
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » čtv 9. duben 2009 6:59

WM 6.5 jsou betaverze a zatím zlobí celkově. včera jsem je taky zkusil a chyb je dost, ale asi u nich zůstanu :-D ozkouším QIP a dám mědět vývojářům

//Edit: tak mě QIP na WM 6.5 funguje QIP bezvadně i z pamětové karty ;)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Violet » čtv 9. duben 2009 9:42

Potřebuju vědět, proč se každou chvíli qip odpojí? Mám vodafone a internet funguje ok...je to nepravidelná doba takže nevím čím to je. Nemám chybu v nastavení?THX :idea:
Violet
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Proxy » ned 12. duben 2009 20:25

Dobry, mam problem ze kdyz chci napsat novou zpravu prepne se mi mobil na T9 i kdyz ji mam nastavenou jako vypnuto a normalne ji vubec nepouzivam. Je to dost neprijemne neustale se to samo prepina i kdyz chci jen pridat smajlika a v nastaveni jsem nic nenasel %) . Na forech sem cetl ze u starsich verzi maji presne opacny problem ale starsi verze mi nefungujou spravne. Je nejake reseni? ... pripadne mam smartphone a WM6 (HP iPaQ 514).
Proxy
 

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » pon 13. duben 2009 6:53

To asi nebude problém QIPu, ale klávesnice celkově ne? Mě se klávesnice taky přepínají, jak se jim zachce i v SMSkách...
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Yowza » pát 1. květen 2009 12:00

Na mé Omnii se QIP PDA je prakticky nepoužitelný, pozadí je rozmazané, takže je nečitelný text, zkoušel jsem měnit skiny, ale nic nepomohlo. :(
Yowza
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 3. leden 2009 12:09

Re: QIP PDA Windows 2120

Nový příspěvekod Rypi » pát 1. květen 2009 16:49

Instalovat do vnitřní paměti telefonu? :)
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

PředchozíDalší

Zpět na Windows

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron