QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Nokia N900?

QIP v mobilu

Nokia N900?

Nový příspěvekod Alpin » stř 16. prosinec 2009 22:34

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli je nějaký QIP, nebo způsob jak mít QIP v této nokii?
Její OS je Maemo 5.0 (postavený na Linuxu). Nějaký ICQ tam nechci, ale přesto bych chtěl nějaký IM v mobilu mít.

Děkuju za rady : )
Scorpions Software - Scorpions Team
Alpin
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 53
Registrován: pon 22. září 2008 17:33

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Xeelee » stř 16. prosinec 2009 23:46

QIP není pro Linux, ale nějací linuxoví mobilní klienti existují a možná tam už bude nějakej nainstalovanej.
Určitě nějakej bude minimálně v repozitáři.
Maemo je window manager a Internet Tablet OS je postavenej na Debianu.

Já mám o dost větší Nokii N800 (což ještě nebyl telefon) a do N900 bych šel, akorát mi vadí ta klávesnice.

EDIT: http://www.nokia.cz/produkty/telefony/n ... ifications
Tak nainstalovanej IM klient tam není a nepobírám, proč tomu OS říkaj Maemo.
Kvůli klávesnici bych dal přednost koupi někde v zahraničí nebo si tu nechat vyměnit klávesnici.
Na upravený SW klávesnici už pár geeků pracuje.
http://www.abclinuxu.cz/clanky/recenze/ ... redstaveni

EDIT2: http://www.youtube.com/watch?v=-TrpSsZIiRg
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Alpin » čtv 17. prosinec 2009 15:41

Aha, tak nevým jaký IM tam dám, jestli vůbec budu mít co.

Jinak nevím co je za problém s klávesnici?
Scorpions Software - Scorpions Team
Alpin
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 53
Registrován: pon 22. září 2008 17:33

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Xeelee » čtv 17. prosinec 2009 16:58

Pre väčšinu trhov, bohužiaľ vrátane českého a slovenského, sa N900 dodáva v úprave, ktorá, okrem iného, miesto 4 smerových šípok obsahuje iba dve – pričom ďalšie dva smery sa dajú „dosiahnuť“ stlačením Fn klávesy. Jedná sa pravdepodobne o úpravu, ktorá v mnohých užívateľoch vyvolá nevôľu. Problematická môže byť aj práca s aktuálnym rozložením kláves v konzoli – napríklad znaky / (lomítko) a - (pomlčka) sú dostupné iba cez dvojhmat, navyše celkom „nepríjemný“. Mne osobne chýba aj klávesa Tab (našťastie je v xterm-e zobrazená priamo na obrazovke) a znak | (pipe) – ten sa mi zatiaľ nepodarilo „vyvolať“ žiadnym spôsobom. Je ale možné, že my, „linux power useri“, nakoniec nebudeme väčšinoví zákazníci – a tým pádom ani východzie rozloženie klávesnice nebude až taký problém.

Navyše sme boli zamestnancom Nokie informovaní, že vymeniť tento plastový diel by nemal byť vážnejší problém a zrejme bude časom možné objednávať aj priamo modely s anglickou klávesnicou. Pre ostatných užívateľov ostáva možnosť buď sa s týmto rozložením kláves nateraz zmieriť, alebo si ho upraviť aspoň softwarovo (touto cestou sa na internete už zaoberá niekoľko diskusií).
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Alpin » čtv 17. prosinec 2009 19:51

Ach tak. No mě spíš víc trápí ten IM, než klávesnice :idea:
Scorpions Software - Scorpions Team
Alpin
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 53
Registrován: pon 22. září 2008 17:33

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Joky » sob 19. prosinec 2009 11:25

meebo.com to ale jistí :) jinak taky schánim ale spokojim se i s icq klientem :)
Joky
 

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Alpin » pon 21. prosinec 2009 15:16

a ICQ má klienta pro N900?
Scorpions Software - Scorpions Team
Alpin
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 53
Registrován: pon 22. září 2008 17:33

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Xeelee » pon 21. prosinec 2009 18:25

http://www.abclinuxu.cz/clanky/recenze/ ... ejsi-mobil
Nějakej integrovanej IM tam je a dá se doinstalovat Pidgin.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod demo » pon 21. prosinec 2009 22:52

tusim fring je uz pre n900 ...
E72 + HTC Touch HD
... a vsade QIP PDA samozrejme :)
demo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte 25. březen 2008 8:39

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Joky » stř 23. prosinec 2009 10:07

fring by byl nej ale nemužu ho sehnat... :(
Joky
 

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Rypi » stř 23. prosinec 2009 17:39

Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Joky » čtv 24. prosinec 2009 22:52

Srandu si nedělám na týhle stránce fring na N900 NENÍ!!!!!
Joky
 

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Rypi » pát 25. prosinec 2009 18:06

tak stáhni jinej, pro podobnej telefon. každý telefon přeci nepotřebuje speciální verzi. Navíc tu někdo psal, že fring N900 podporuje...
Obrázek Problémy s QIPem PDA? Zeptej se na fóru! Obrázek
Uživatelský avatar
Rypi
Administrátor
 
Příspěvky: 1595
Registrován: stř 25. červenec 2007 16:30

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod Kjirka » ned 11. červenec 2010 17:56

Potrebuje hlavne podporovat OS ty chytroline,v tomto pripade Maemo,takze si nemuze stahnout verzi pro jiny telefon.
Kjirka
 

Re: Nokia N900?

Nový příspěvekod mike » ned 4. září 2011 11:43

chtel bych se zeptat proc na nejakych n900 sloska vice a na jinych se tato slozka jmenuje aplikace a ma i jinou ikonu
mike
 


Zpět na QIP Mobile

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron