QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Problémy s připojením

Problémy s připojením

Nový příspěvekod janculeeh » pon 7. červen 2010 19:11

Mám takový problém, neustále mi QIP ohlašuje, že je mu líto, ale spojení se přerušilo. Nevím, jak si mám nastavit proxy servery apod, aby QIP normálně vydržel být připojený a ne každých pět minut vypadával. Díky za odpověď :)
janculeeh
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 7. červen 2010 19:09

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Bari » pon 7. červen 2010 19:34

Proxy nastav podle toho, jaké proxy používáš. Mě se teda nestává, že by mi připojení vypadávalo. Tohle může být způsobené i nekvalitním připojením k internetu.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod jitta » čtv 1. červenec 2010 21:36

Mám podobný problém.. když se chci přihlásit, nikdy se to nepodaří, jen mi to napíše connection failed ablabla .. kldně bych zkusila nastavit nějak ten proxy, ale vůbec nevím kde to najdu a jak poznám co já používám??!..prosím o radu!-nejsem moc technický typ..) předem díky
jitta
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Bari » čtv 1. červenec 2010 22:57

Proxy server nastav podle toho jaký používáš nebo nepoužíváš. S tím ti nikdo neporadí. Pokud si nejsi jistý, zjisti si to u administrátora sítě, případně administrátora daného počítače.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Saww » sob 10. červenec 2010 15:08

Bari píše:Proxy nastav podle toho, jaké proxy používáš. Mě se teda nestává, že by mi připojení vypadávalo. Tohle může být způsobené i nekvalitním připojením k internetu.


Otázkou je, co považovat za "nekvalitní" a co za "kvalitní" připojení k netu. Používám QIP už několik let, doteď jsem fungoval bezproblémů na QIP 2005. Chviličku jsem zkoušel QIP Imfium, ale pak jsem se opět vrátil k 2005ce. Během posledních pár týdnů mě ale QIP začal zlobit - v polovině případů, kdy se chci zalogovat, se QIP snaží přihlásit k serveru, ale to je tak vše, co dělá...(visí jen jako šedivé okénko nad plochou a můžu ho leda tak vypnout).

Z tohoto důvodu jsem si stahnul nejnovější verzi, QIP 2010, nainstaloval a zalogoval. Jsem sice přihlášen, ale pouze na QIP učtu - ICQ účet je offline. Chyba na straně ICQ serveru není, když se přihlásím přes ICQ2GO, normálně funguju, přes ICQ stejně tak. Jediné, kde by mohla být chyba, je QIP server.

Nesetkal jste se s tím někdo?
Saww
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Saww » sob 10. červenec 2010 18:47

U mě pomohlo změnit port z 5190 na 80 - viz. http://qipim.cz/viewtopic.php?f=83&t=2703&p=48027#p48027
Saww
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Bari » sob 10. červenec 2010 18:56

Nekvalitní připojení znamená, že se ztrácí pakety při komunikaci s nějakým vzdáleným serverem.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod saww » ned 11. červenec 2010 9:00

Bari píše:Nekvalitní připojení znamená, že se ztrácí pakety při komunikaci s nějakým vzdáleným serverem.


To je mi celkem jasné, myslel jsem tu otázku jinak! Je nekvalitní připojení takové, které mi umožní komunikaci přes ICQ 7, ale přes QIP 2010 (QIP 2005) ne? Podle mě to není nekvalitní "připojení", ale "chyba QIPu" - snad jí vyřeší. Jinými slovy, nemám na to, abych měnil způsob připojení při každé programové změně QIP, budu muset najít jiný soft pro komunikaci a čekat, jestli to QIP nějak vyřeší. ;-)

Mimochodem, řešení založené na změně portu fungovalo pouze včera, dnes mi to dělá to samé i přes port 80.
saww
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Bari » ned 11. červenec 2010 11:32

Tak zkus jiný server pro připojení.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod saww » pon 12. červenec 2010 17:46

Zkoušel jsem, ale nefungovalo. Dneska třeba jedu na QIPu 2010 na první nához, tak uvidíme. Každopádně to zatím řeším krkolomnou formou - mám instalnutý i ICQ, které pouštím jen v nouzi, kdy mi QIP nejede (ICQ nemusím kvůli reklamám a takové, jak to říct, zdobenosti). Uvidíme, každopádně díky za rady.
saww
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Jeli-man » pát 4. březen 2011 17:36

Dá se zbavit toho otravného upozorňovacího okna, které dolu vyskočí při výpadku připojení?
Už mě leze krkem když tam pořád vyskakují nad sebou 2 stupidní hlášky. To, že net vypadne poznám i bez toho...
Jeli-man
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod bladezone™ » sob 5. březen 2011 1:17

Neříkej, že ti tak často hapruje připojení, aby ti tak moc vadily tyhle hlášky.
bladezone™ | WEB: petrbelik.cz | JID: bladezone@jabber.cz
Používej Wiki & možnost Hledat! Ušetříte nám tak práci, Thx!
Uživatelský avatar
bladezone™
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 598
Registrován: pon 17. listopad 2008 15:43
Bydliště: Brno

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod Jeli-man » ned 6. březen 2011 19:30

Poměrně často, ale neřeš spojení. Ptal jsem se na konkrétní věc. Jde to nebo ne?
Jeli-man
 

Re: Problémy s připojením

Nový příspěvekod JindNovo » ned 6. březen 2011 19:45

mwrnckx se tu zmínil o pluginu FADEBLOCK, který by to měl umožnit. Zde je k němu topic (rusky)
QIP 2012 b9380; skin BackToQIP2005 + QIP 2005 b8098
/showdashes|qip.ru, 2×ICQ, 3×Twitter, Jabber|Keybord LEDS, Svátky

Při potížích s QIPem uvádějte vždy jeho verzi a číslo buildu

Zajímáš se o fotbal?
Hra Czech Soccer Manager hledá další autory soupisek do aktualizací
Více na http://update.csmweb.net
Uživatelský avatar
JindNovo
Moderátor
 
Příspěvky: 940
Registrován: ned 18. duben 2010 13:03


Zpět na Podpora

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník