QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP 2010 (Build 3632)

QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod vencisaa » čtv 17. červen 2010 15:11

Vyšla novější verze QIPu 2010! QIP 2010 (Build 3750)

QIP 2010 (Build 3632)

Anotace:
QIP 2010 je přímým nástupcem QIPu Infium a QIPu 2005. QIP 2010 kombinuje rychlost a funkčnost QIPu 2005 a QIPu Infium. Dnes QIP 2010 podporuje protokoly OSCAR (ICQ), XMPP (Jabber), Gtalk (Jabber), LiveJournal (Jabber), Mail.Ru Agent, IRC a XIMSS (SIP), Twitter, Facebook.
QIP 2010 běží pod všemi verzemi operačních systémů Microsoft Windows NT od Windows 2000 a výše.

* Jabber protokol portován na QIP 2010 z Miranda IM na základě zvláštní dohody s jeho vývojáři.


Popis změn:
* Updated languages and skins
* Plugin for sending SMS (only for bare mode)
* Collapsible panel with buttons services
* Lighting options form http://яндекс.рф
* Revised Tab plug-ins, removing and adding plug-ins on the fly
* Updated Plugins SDK
* Significantly redesigned window history under the new SDK
* 1.5 seconds protector for the button to create a new login
* Some corrections in WebWindow
* Display to create a new login suffered from regvizarda in a separate window
* Fixed transfer to the server list empty metakontaktnogo
* Fiksed resizing icons in the button under avatars
* Fixed bug authentication in browsers when receiving 0 Cook
* Correct lifting file transfer at the transition kvipa offline (only for the global status) and at the completion
* Protection from mixing synchronous and asynchronous work server
* Fixed transfer the name server containing newline
* In a simplified mode in 2010 hide the button Invite
* Fix the reaction when switching from spambots status "invisible" and "NDV" in status "in network"
* Seven in the button on the taskbar on the cells attached to the icon in the taskbar does not disappear when minimized
* Fix the fall when entering the password
* Some minor fixes

jabber /
* Cancellation execute requests regvizarda; replacement status messages regvizarda;
* Fix: check domains is always
* Fixed: allow display transports inverted when "Apply" in the Preferences dialog
* Message neavtorizovannosti fell out 2 times
* Clients.ini now be UCS-2 (if there is a BOM at the beginning of the file)
* Fix icons Nesmith private list
* Click "View mail" from the menu protocol does not always display

social /
* Fixed the authorization had not been applied to the authorization for regvizarda

facebook /
* Fixed: no longer connect after the change protocol
* Fixed tracking the status of your contacts (not goes offline)

all protos
* All changes from 9036
* Several small fixes


Známé problémy napsané přímo Sega-Zerem
* If you try to turn QIP on the screen is the balance window. (As a temporary solution - Detach QIP from superbara win7)
panel.jpg
panel.jpg (6.29 KiB) Zobrazeno 16396 krát
řešení:
Spoiler: zobrazit
Jestliže po minimalizování QIPu 2010 (Build 3632) ve Windows 7 zůstvá na ploše kus panelu jako to můžete vidět na horním obrázku, tak dočasným řešením (dočasným se rozumí že tato chyba by měla být opravena v dalším buildu) je odpojit QIP (tj. ten hlavní panel s kontakty) od taskbaru (hlavního panelu) a pak restartovat (vypnout a zapnout) celý program.

* Plugin for sending an SMS been missing from the assembly of (interim version - download the plugin separately , unzip into Plugins folder and install via Settings-> Modules-> Install Module)
* Not drawn in the top navigation bar service messages - lack of custom skins, minimize button to the right
Obrázek
* incorrectly display some windows at 125% of the interface
* When you import the history of qip2005, if in the process of communicating your nickname (or interlocutor) has changed, these messages are not imported or made from today's date.
* Not notify about new versions. Alert works only for the final versions of the client, and does not extend to the alpha and beta. If you want to use the latest version - look in about once a month in the nightly builds section, carefully read the chenzhlogi and updated (or not renewed, if not found in chenzhloge anything interesting for yourself).
Obrázek smssend.7z (309.6 KB)



Zdroj:

Ke stažení:
    Obrázek QIP 2010 (Build 3632) - instalátor
    Spoiler: zobrazit
    MD5 Hash souboru qip2010.exe ze dne 17. června 2010 o velikosti 6 951 048 bajtů:
    Kód: Vybrat vše
    F7 29 B4 8C 5D EE 64 C2  C9 0C E9 6D B3 1F D4 8D

    Obrázek QIP 2010 (Build 3632) - extract-V2.rar
    Spoiler: zobrazit
    Zde je ke stáhnutí aktuální rozbalená instalačka QIPu 2010 + již rovnou vložená čeština, skin Back To QIP 2005 a ikony klientů.
    Funguje to tak, že máte-li již nainstalovaý QIP 2010, tak stačí stáhnout tento soubor, a jeho obsah rozbalit do složky s QIPem 2010. To znamená, že když je QIP 2010 nainstalovaný (defaultně) v adresáři C:\Program Files\QIP 2010, tak stačí archív rozbalit právě do tohoto souboru tak aby jeho obsah přepsal původní soubory - a máte aktualizováno :-) (a nebojte se že by ste snad přišli o svoje data - to se opravdu stát nemůže!) Nebo druhá možnost je tento archív rozbalit kamkoliv se vám zamane do vámi vytvořeného adresáře (např. se ten adresář může jmenovat: "QIP 2010") a pak už stačí jen spustit soubor qip.exe (samozřejmě jestli nechcete mít účet na qip.ru, tak nezapomeňte na /isolated

Čeština:
Naposledy upravil vencisaa dne ned 11. červenec 2010 8:50, celkově upraveno 7
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod vencisaa » čtv 17. červen 2010 15:13

Skiny:
    Jestliže jste zastánci původního vzhledu z dob QIPu 2005 - tak skin Back To QIP 2005 je jasná volba

Ikony klientů:

Známé problémy:
  • Tomu kdo nechce řešit problém s poviným založením jabber účtu na Qip.ru, tak nezbývá než k tomu využít možnosti /isolated (Pakliže jste si již účet na Qip.ru vytvořily, tak je možné za pomoci prográmku QIP Infium Profile Converter přetransformovat na tzv. "isolated profil".)
  • Pakliže chcete mít ve svém QIPu 2010 k dispozici i IRC protokol, tak už vyšel update, který je kompatibilní s QIPem 2010. Ke stažení na oficiálním fóru (v češtině) a zde je samotný soubor (3) InfIRC.zip(tj. IRC protokol) ke stažení.
  • Co se týče všemožných převodů historie konverzace, tak nejlépe mi v tomto pomohl program HistoryQIP 7 (autor: GeniusSV) (vím že toto není přímo "problém", ale i tak si myslím že někdy tyto převody opravdu mohou být dosti těžké)
  • Ještě někdy bývá problém se správným zobrazením smajlíků jako je např *VAMPIRE* Obrázek a obecně vzato spousty nově přidaných smajlíků, které se nám objeví když klikneme v okně konverzace na ikonku se smajlíky pomocí pravého myšítka. Tímto problémem a jeho řešením se zabývá téma "jaký to může být smile??" - pro správné fungování smajlíků, doporučuji přečíst.
  • Další požadavek bývá na "rozbalení" souboru "qip2010.exe" bez toho aniž by bylo nutné nechat spustit instalátor. Toto se provádí za pomocí aplikace QIP Unpacker, či chceteli za pomoci programu innounp (v češtině), tak či tak je možné z instalátoru vypreparovat jen změněný qip.exe, ten vložit na místo půovodní ho qip.exe a po potvrzení o nahrazení souboru mít už aktualizaci zasebou :-)
  • Velice pravděpodobně již v této verzi funguje integrovaný FB jak má - tj. žádný "vysení kontaktů" se již nekoná:-)
    Spoiler: zobrazit
    TOTO NÁSLEDUJÍCÍ TVRZENÍ NEMÁM NIJAK PODLOŽENÉ
    (nemám FB, nemůžu tedy sám vyzkouešet jestli to funguje líp/hůř než v předchozích verzích)
    Jednou z největších bolestí současného QIPu je fungování na Facebook chatu. Program jako takový má sice přímou podporu připojení se na FB chat a tato vlastnost jako taková funguje bezvadně, horší však je že tato vlastnost ještě nebyla programátorsky dotáhnutá do úplného konce a proto se stává že kontakty tak říkajíc zůstávají viset, tj. i po té co se dotyčný odpojí, tak v QIPu se zdají být nadále online. Tento podstatný nedostatek a jeho řešení se popisuje na naší wiki pod heslem Připojení na Facebook chat byť toto řešení také není ideální, neboť nemáte přímou možnost aktualizovat svůj status, tak alespoň neřešíte vysící kontakty. O tomto nedostatku vývojáři QIPu ví a podle všeho by ho měli řešit.

Specifika QIPu 2010:
  • Zvláštní vlastností QIPu 2010 je to, že ve chvíli kdy na ploše poklikáte na zástupce QIP 2010, tak po otevření se okna s výběrem profilu máte možnost "pravým myšítkem" kliknout v levém horním rohu na "QIPáckou" ikonku a kromě klasické nabídky tam bude ještě "Run modifiers" - u kteréhožto pak máte na výběr různé možnosti nastavení výběru parametru se kterým se bude QIP 2010 spouštět. -viz obrázek
run_modifiers-3632.JPG


Zde již odkazuji jen na příspěvky které nejsou pro ovládání či funkci QIPu 2010 nějak zásadně významné a dávám je sem proto že jsem je napsal já a veřejně si tak tady ohřívám svojí polívčičku...;-)
Spoiler: zobrazit

  • Návod - Jak na heslo u QIPu Infium/QIP 2010 a QIPu 2005 - Návod na přímé zjištění zapomenutého hesla u QIP Infium/QIP 2010 <-byť to v návodu není přímo řečeno, tak princip vytahování hesel je stejný jako u QIPu Infium.
  • Návod QC (QIP Crypto) [HORD] - Návod na to kterak rozchoditi pluginu QC (QIP Crypto) pro účely šifrované komunikace - návod je taktéž psán sice pro QIP Infium, ale na QIPu 2010 funguje stejně dobře.
Naposledy upravil vencisaa dne pon 21. červen 2010 14:38, celkově upraveno 3
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod panyan » sob 19. červen 2010 9:29

Tak môžem potvrdiť že už sa odhlasujú kontakty z facebooku v tejto verzii a neostávajú vysieť
panyan
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 25
Registrován: úte 22. duben 2008 10:10

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod chosef » sob 19. červen 2010 20:42

Padá a padá a padá :)
qipim.cz je super komunita,proč sem jí jen nenašel dřív ? :-)
chosef
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 43
Registrován: sob 5. leden 2008 15:52

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod vencisaa » ned 20. červen 2010 0:26

to chosef:
tobě tahle verze QIPu 2010 padá? To je divný - já na ní jedu od chvíle co vyšla a nezaznamenal jsem žádný problém se stabilitou či funkčností obecně...
jedu v současné době na Windows XP SP3... - pluginy: sFTP a QC (QIP Crypto)
Nebo osvětli drobet pojem "padá padá padá" - páč tě to asi překvapí, ale nejsem vševidoucí a netuším co přesně padá a pak taky jeké protokoly používáš? ICQ, jabber, FB? nebo jiný...?
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod Jeka » ned 20. červen 2010 7:37

chosef píše:Padá a padá a padá :)




ale co by padalo.. je to stabilní jak luterská víra 8) joo jestli tam máš nějaký špatný plugin tak ten to může dělat :-(
Jeka
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 5. červen 2010 7:19

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 10:29

Taky vám v tomhle buildu zůstane po minimalizování contact listu na ploše malej panel? Jak se toho dá zbavit (kromě návratu k předchozí verzi)?
enviro
 

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod vencisaa » ned 20. červen 2010 12:53

to enviro:ať přemýšlím jak přemýšlím, tak vážně netušim co máš na mysli... udělej třeba scrren obrazovky a pak to hoď někam na http://imageshack.us/ a pošli odkaz toho jak to vypadá, protože jinak opravdu nevím co myslíš.
Co se mě samotného týče, tak nepozoruju žádný rozdíl oproti jiným verzím (a to jak na Windows XP, tak na Windows 7)
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 13:04

Ještě zkusím novou čistou instalaci QIPu, protože pokud se to u nikoho jinýho neobjevuje, možná bude problém právě tady...pokud to přetrvá, pošlu screen...
enviro
 

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 13:29

Nepomohlo to. V momentě, kdy v otevřeným contact listu kliknu na tlačítko pro minimalizaci, okno se sice schová, ale místo něj tam zůstane tenhle panel. Po kliknutí na tlačítko pro obnovení se contact list zase objeví.

Obrázek
Win 7 x46 Ultimate
enviro
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 20. červen 2010 13:13

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod Pafo » ned 20. červen 2010 15:02

Wow dobrá mocárna :D tak zkus vypnout standardní velké záhlaví a použij to základní, jestli to taky bude dělat...
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 15:09

Pafo: tady je výsledek :/ zmiznou tlačítka (ale fyzicky tam jsou, takže když kliknu na tom panelu doleva, QIP se vypne)...

Obrázek
enviro
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 20. červen 2010 13:13

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod Pafo » ned 20. červen 2010 15:12

Tak mě napadá jen.. starší skin.. to je ale asi blbost.. a nebo zkus qip neinstalační verzi s uplne cistym profilem.. kde mas infium instalované, nedoporučuje se v program files..
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 15:15

Tohle je čistá instalace s novým profilem, původní složku (neinstaluju to do Program Files) jsem komplet smazal...zkusil jsem skin QIP 2005 i vypnout Aero, ale nepomohlo to...ještě otestuju to rozbalovací verzi a dám vědět ;)

Edit: Už to vypadalo slibně :) Po rozbalení a spuštění v isolated módu se to chovalo normálně, po vypnutí a zapnutí taky, pak jsem udělal pár změn v nastavení, opět vypnutí a zapnutí a panel je zpátky :/ Vůbec netuším, která z těch změn v nastavení to může způsobovat...
enviro
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 20. červen 2010 13:13

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod Pafo » ned 20. červen 2010 15:56

Tak to bude chtít asi vyřazovací metodou :)
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 16:00

Nejspíš jo :) tady je ještě ke stažení moje téměř kompletní nastavení, který používám (screenshoty v JPG), pokud by někdo chtěl otestovat, jestli se mu ten problém vyskytuje taky ;) nedával jsem tam akorát nastavení klávesovejch zkratek, plugin tam taky žádnej nemám...
enviro
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 20. červen 2010 13:13

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod vencisaa » ned 20. červen 2010 16:34

Tak jsem zkoušel to tvoje nastavení ve Windows XP ale prostě ať jsem dělal, co jsem dělal, tak se mi tahle chyba neukázala...
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 17:00

Třeba se ten problém vyskytuje jenom u Windows 7 x64 Ultimate...a třeba taky jenom u mě :/
enviro
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 20. červen 2010 13:13

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod Pafo » ned 20. červen 2010 17:15

na win 7 32bit Ultimate jedu i s timto nastavenim v pohode i po restartu
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 (Build 3632)

Nový příspěvekod enviro » ned 20. červen 2010 20:04

Nemáte prosím někdo instalačky předchozích buildů? Všude jsou odkazy ke stažení nejnovější verze :/

Edit: na fóru je odkaz na build 3341, tak jsem nainstaloval aspoň ten, problém s panelem se tu nevyskytuje...
enviro
Nováček
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 20. červen 2010 13:13

Další

Zpět na Download

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron