QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Chybné heslo nebo jméno

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Pafo » stř 17. listopad 2010 9:14

Stejně jsem si myslel, že když většina lidí má FB, tak reakce na ICQ problémy nebudou tak silné jako dřív, ale jak je vidět má ICQ velice pevné kořeny :D včera mi psalo individuálně asi 20 lidí s různými IM :D..
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Black_Fox » stř 17. listopad 2010 11:41

Takový dotaz, když si nastavím nové ověření hesla, tak vůbec nemám možnost zaškrnout si v sekci připojení použití SSL :) Mám se bát o své heslo? 9041 N5.
Jsem Black_Fox a už na fórum skoro nechodím... Autor skinu Back to QIP 2005 pro Infium a QIP 2010
Obrázek
RESPEKTUJ PRAVIDLA FÓRA
Uživatelský avatar
Black_Fox
VIP Černý Lišák
 
Příspěvky: 2412
Registrován: úte 1. květen 2007 9:11

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Pafo » stř 17. listopad 2010 11:57

Achjo :D asi budu rasista :D nebud paranoia
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod hcx37b » čtv 18. listopad 2010 16:31

Rekne me nekdo co presne znamena v qipu pouzit novy typ overeni ?

Predem dekuji za odpoved
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*sk_ufo
Uživatelský avatar
hcx37b
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. prosinec 2009 22:58
Bydliště: Prostějov

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Bari » čtv 18. listopad 2010 17:09

Znamená to bezproblémové připojení i po nedávných změnách.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod hcx37b » čtv 18. listopad 2010 17:20

Dik blbejsi odpoved jsem necekal :-D

Me zajima co to znamena po technicke strance
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*sk_ufo
Uživatelský avatar
hcx37b
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. prosinec 2009 22:58
Bydliště: Prostějov

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod vencisaa » čtv 18. listopad 2010 17:49

UPOZORNĚNÍ: níže popsané řádky jsou pouhou mojí fabulací a nikoliv odněkud vyčtenou objektivní pravdou

Takže termínem "nový typ připojení" se podle mě myslí to že do protokolu OSCAR (tj. do komunikačního protokolu na kterém služba ICQ běží), byla přidána modernější verze připojení se k ICQ servrům. Hádám že při používání tohoto nového typu připojení jsou využívány jiné typy příkazů a asi i práce s posíláním takového hesla je teď jiné.

Představuji si to tak že pakliže se doposud posílalo heslo "chráněné" MD5 hashem, tak teď může být posíláno např pomocí MD5 hashe + sůl, nebo je využíváno jiné (novější) hashovací funkce jako by mohlo být např. SSH-2 (že by konkrétně třeba SHA-256? ).

Také mám za to že tento typ tohoto nového připojení je myslím "vypreparován" z originálního klienta za pomoci reverzního inženýrství. Dále předpokládám že postupně budou jednotlivé servry ICQ na tento typ připojení přecházet úplně, to znamená že se již nebude možné připojit pomocí starého typu připojení. Alespoň tak soudím podle toho že podobná situace již jednou na ICQ síti nastala a to ve chvíli kdy ještě bylo možné se připojovat na ICQ pomocí TOC protokolu. Nicméně poté co byl tento typ protokolu opuštěn oficiálním klientem, tak po nějaké době byla možnost ho nadále využívat (převážně pomocí neoficiálních klientů) uzavřena.

A mimochodem nutnost zadání nového hesla je podle mého dána právě tím faktem, že heslo je v klientovi uložené nikoliv v "čitelné podobě", ale pomocí MD5 hashe. Nicméně jestliže je nutné se připojit pomocí jiného principu (např pomocí jiného typu hashe), tak je nutné takovýto hash znovu nechat vytvořit a to lze právě jedině jeho znovuzadáním - doufám že jsem to vysvětlil alespoň trochu "lidsky"...

edit: jen pro doplnění:
nastavení tohoto typu připojení je možné nastavit v nejnovějším buildu QIPu 2010 a to konkrétně takto:
qip ikonka >> nastavení >> účty >> <váš ICQ účet> nastavení >> (záložka) účet
a tam zkontrolovat zaškrtnutí položky "použít nový typ ověření" (a samozřejmě k tomu nutné znovuzadání hesla k vašemu ICQúčtu)
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod hcx37b » čtv 18. listopad 2010 19:10

Tohle jsem presne chtel vedet jenom me mrzi ze to nejsou fakta ale myslim ze v polovine veci mas pravdu dekuji

Ted je otazka jestli je komunikace sifrovana nebo se zmenilo jenom nakladani z heslem... pouzival jsem ssl kodovani
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*sk_ufo
Uživatelský avatar
hcx37b
Nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. prosinec 2009 22:58
Bydliště: Prostějov

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod presi » sob 20. listopad 2010 10:51

kde se v pafopacku nachází ten nový typ ověření? nikde tam totiž není (přiznám se že ten z 2.9. 2010 sem nestahoval, asi lenost, stahoval sem posledně o prázdninách), pokud to je to jedno políčko na zašrtnutí (u kterého není ani zmínka o tom, co umí, jestli něco umí :) )
presi
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Black_Fox » sob 20. listopad 2010 11:04

Nachází se v novější verzi. :)
Jsem Black_Fox a už na fórum skoro nechodím... Autor skinu Back to QIP 2005 pro Infium a QIP 2010
Obrázek
RESPEKTUJ PRAVIDLA FÓRA
Uživatelský avatar
Black_Fox
VIP Černý Lišák
 
Příspěvky: 2412
Registrován: úte 1. květen 2007 9:11

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod presi » sob 20. listopad 2010 11:38

takze mi nic jineho nezbude... dik :)
presi
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod kodlz » sob 20. listopad 2010 14:31

at delam co delam...porad nemuzu qipa rozjet... ani infium ani 2010 mi nejdou...ikdyz jsem pouzil navody ktere jsou v tomto vlaknu nebo v tomto viewtopic.php?t=4195
porad mi to vypisuje: "zmena hesla nebo uctu"
kodlz
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Bari » sob 20. listopad 2010 17:50

Nainstaluješ poslední verzi Infia nebo 2010, nastavíš server login.icq.com a port 5190 a zvolíš použít nový typ ověření. Co na tom nechápeš?
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Vrtulka » úte 30. listopad 2010 19:11

Ahojky, i když jsem si nastavila server login.icq.com, port 5190 a a nový typ ověřění, tak qip stále nefunguje :(
Vrtulka
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod koudy » stř 1. prosinec 2010 10:57

kodlz: přesně, mě to taky pořád nejde, mám nastavenej port i server, ale pořád mi nejede (mám QIP2010jdrspck111). A píše "jiná chyba serveru", už mě to sere jak pořád ICQ něco mění, a já každé skoro 2 měsíce musím stahovat nový qip (ať už jakýkoliv) a složitě nastavovat, až mě to fakt naštve, tak si dám ICQ 7 a bude klid :( kdyby tak všichni měli jabber nebo něco jiného :(
koudy
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod koudy » stř 1. prosinec 2010 10:59

Pardon, tak mám jadrispack 4.2.1
koudy
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod JindNovo » stř 1. prosinec 2010 11:01

Při troše drzosti řeknu, že pokud bys nepoužíval pack, ale čistou verzi, tak nemusíš nastavovat téměř nic... Kromě naklikání parametrů při prvním spuštění nové verze.
Pluginy, skiny apod. se překopírují ze staré složky a je to.
QIP 2012 b9380; skin BackToQIP2005 + QIP 2005 b8098
/showdashes|qip.ru, 2×ICQ, 3×Twitter, Jabber|Keybord LEDS, Svátky

Při potížích s QIPem uvádějte vždy jeho verzi a číslo buildu

Zajímáš se o fotbal?
Hra Czech Soccer Manager hledá další autory soupisek do aktualizací
Více na http://update.csmweb.net
Uživatelský avatar
JindNovo
Moderátor
 
Příspěvky: 939
Registrován: ned 18. duben 2010 13:03

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Tony-Z » stř 1. prosinec 2010 12:38

Při troše snahy nemusíš nic nastavovat ani v pacích.

viz. viewtopic.php?f=70&t=4159
Tony-Z
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 107
Registrován: pon 30. srpen 2010 9:38

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod koudy » stř 1. prosinec 2010 17:06

JindNovo píše:Při troše drzosti řeknu, že pokud bys nepoužíval pack, ale čistou verzi, tak nemusíš nastavovat téměř nic... Kromě naklikání parametrů při prvním spuštění nové verze.
Pluginy, skiny apod. se překopírují ze staré složky a je to.

Dobře, já dycky mazal celou složku s qipem, páč jsem předpokládal že je to třeba aby další verze fungovala správně. Co ale teda mám dělat s tou chybou??? Mám si stáhnout QIP 2010 nebo já nwm co.
koudy
 

Re: Chybné heslo nebo jméno

Nový příspěvekod Bari » stř 1. prosinec 2010 17:30

Mě 2010 build 4444 funguje bez problému ;) Takže řešením nejspíš bude stáhnout a nainstalovat 2010.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

PředchozíDalší

Zpět na Podpora

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron