QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

QIP 2010 PafoPack (4540)

QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Pafo » ned 21. listopad 2010 22:59

QIP 2010 PafoPack - QIP 2010 bez INSTALACE a REGISTRACE na qip.ru

Nová verze QIP 2010 (4540): Stáhnout-samorozbalovací archiv

Poslední aktualizace: 6. 12. 2010

Starší verze:
Spoiler: zobrazit
Archiv všech starších verzí PafoPacků naleznete zde:
http://disk.jabbim.cz/premysl-ruzicka@j ... IP/archiv/

Info:
Tento pack je postaven na aktuálních verzích QIPu 2010 a na nových verzích pluginů. Obsahuje výběr pluginů, které považuji za nejlepší a nejužitečnější, dále obsahuje různé uživatelské modifikace (nastavení, xstatus, status, skin, zvuky). V packu je využito parametru /isolated, která je vylepšena o user friendly modifikaci spouštěče QIPu. Pokud by QIP 2010 vyžadoval heslo k přednastavenému profilu "profil", zadejte heslo "profil". Děkuji za každou reakci.

Verze QIPu 2010: QIP 2010 (4540)

Protokoly aktivní: Jabber, ICQ, Facebook

Podporované jazyky: Čeština, Slovenština, Angličtina

Pluginy aktivní:
Svátky 1.6.5 (sutrus)
QIPGraffiti 0.95 (Oleg Kalachev- rekompilace od sutruse)

Pluginy neaktivní:
FMtune 0.6.3 (Lms, panther7) + skin a0x (Nalim)
RSSNews 0.3.6.6 (Lms)
Weather 0.7.6 (Lms)
TVp 0.5.0.9(Lms)
ExMusic 3.0.7 (Arthur K.)

Skiny:
QIPupNEWmini - default
QIP - standardní skin QIPu 2010

Smajlíky:
Kolobok ICQ6
QIP 2010/Infium standardní

xstatus New Red Asher:Obrázek

Zvuky: kombinace elegantních zvuků Trillianu a QIPu

FAQ
Spoiler: zobrazit
1. Je nutné tento pack instalovat?
Ne, tento pack je samorozbalovací archiv, neinstaluje se, pouze se rozbalí. Funguje tedy jako portable (přenosný) program, lze ho tudíž uložit například na Vaši USB klíčenku.

2. Je nutné se registrovat na "podivný" účet @qip.ru?
Registrace není nutná díky nové, ale již ověřené funkci isolated, která v sobě nemá propojení s qip.ru účty. Navíc funkce isolated je v PafoPacku řešena zcela unikátním způsobem, tže odpadá vytváření zástupců s parametrem, či podobné záležitosti.

3. Jestli je registrace takto řešená, to znamená že se na @qip.ru nemohu registrovat?
Registrovat se samozřejmě můžete. Pokud se chcete registrovat, doporučuji před startem QIPu Infium smazat složku Profiles. Tím samozřejmě přijdete o některá mnou přednastavená nastavení, která popřípadě budete muset provést ručně.

4. Statusové ikonky, xstatusy.. se mi moc nelíbí. Raději bych defaultní, nebo úplně jiné. Je možné je někde sehnat?
Samozřejmě. Většinu grafických doplňků, včetně smajlíků naleznete na webu http://smajlici.qipim.cz

5. Chtěl bych, aby se mi QIP Infium spouštělo po startu Windows, ale u této možnosti je napsáno, že je nefunkční a při zaškrtnutí se mi sice Infium spustí, ale ne s mým profilem. Jak to? Co mám dělat?
Jedná se o nedořešenou věc s funkcí isolated. Doufejme, že v příštích verzích se tato záležitost zlepší. Nicméně o možnost spustit si QIP Infium po startu nemusíte přijít. Spuštění po startu lze celkem jednoduše nastavit. Máte dvě možnosti:

1. Jednoduché řešení: vytvořte zástupce QIP 2010.exe a dejte ho do programové nabídky "Po spuštění"
2. Čisté řešení přes registr :D :
Klikněte na tlačítko Start-->Spustit...-->napište regedit a stiskněte Enter--> nyní nalezněte ve stromovém adresáři "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" a klikněte pravým tlačítkem-->Nový-->Řetězcová hodnota. Nyní zadejte název např. IQIP a jako údaj hodnoty zadejte cestu k Vašemu QIP 2010.exe např. "...\QIP 2010 PafoPack\QIP 2010.exe" Po následujícím spuštěním PC by mělo být vše v pořádku. (existují i jednodušší způsoby přes programy starající se o StartUp, nicméně tento způsob je universální)

6. Při ukončení QIPu 2010 mi vyskočí chybová hláška. Co mám dělat?
QIP 2010 je stále ve stádiu vývoje, ale stává se čím dál více stabilní. Nicméně se tato skutečnost může objevit. Pokud se vyskytne pouze jednou za delší čas, nic se neděje, ale pokud se hláška objevuje při každém vypnutí QIPu 2010, bude nejspíše problém v Pluginech. Překontrolujte, zda jste nevypnuli některé pluginy. Nefunkční pluginy-vypnuté přes nastavení někdy tuto chybu způsobují. Řešením je vymazat tyto pluginy ze složky Plugins. Pokud tento postup nefunguje, napište prosím do tohoto vlákna a budeme se problém snažit řešit.

7. Při kliknutí na kontakt Počasí a TV program mi spadne QIP Infium.
Nejspíše jste zvolili dvojklik levým myšítkem. Tyto pluginy je třeba nejprve nastavit použitím pravého tlačítka myši a přidáním chtěné lokace potažmo TV stanice. Po zvolení stanic a lokací již tento problém nenastane.

8. Při prvním spuštění pluginu TVp se mi seká PC a nelze s ním pracovat.
Tento problém se někdy vyskytuje, když plugin poprvé stahuje a aktualizuje velké množství dat z internetu. Vyčkejte a QIP neukončujte.
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Pafo » pon 6. prosinec 2010 21:01

Nová verze QIP 2010 PafoPack (4540)
- Aktualizace na nejnovější verzi
- Aktualizovaný plugin TVp
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Tony-Z » úte 7. prosinec 2010 11:18

Máš nějaký vlastní postup na aktualizaci tvého packu (zachování nastavení, pluginů apod. ze starší verze) nebo "poraď si sám"?
Tony-Z
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 107
Registrován: pon 30. srpen 2010 9:38

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Pafo » úte 7. prosinec 2010 11:40

Pokud máš profil přednastavený z PafoPacku z minulé verze, tudíž název profil, heslo profil v isolated modu, tak stáhni novou verzi PafoPacku a do ní nakopíruješ svou složku Plugins a složku Profiles a mělo by to bohatě stačit. Pokud používáš jiné smajlíky/skiny/zvuky, tak musíš i příslušné složky.
Samozřejmě doporučuji zálohovat. U pluginů, pokud blbne, stáhni raději plugin řučně..

V případě, že máš vlastní profil a je jedno jestli qip.ru/isolated, tak je doporučený univerzální postup aktualizace:
- Zálohovat svou QIP složku
- Extrahovat oficiální instalaci/verze ZIP z hlavní stránky fora

Do své složky QIPu kopírovat:
- qip.exe
- Core
- Langs
- Skins
- Smilies
- Sounds

U každého protokolu ve složce Protos:
- xx.dll (např. jabber.dll)
- pics.dll
- jazyk.dll (např. jabber_cz.dll)
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Tony-Z » úte 7. prosinec 2010 12:22

No, dobrý. Používám jiné: smajly, zvuky, skin, xstatus ikony, ikony klientů pro protokol icq. Profil používám přednastavený (profil, heslo profil v isolated).
Takže se asi spíš zeptám, co musí z nové verze "zůstat", aby vůbec došlo k nějaké aktualizaci? Protože jediná "kořenová" složka, ve které jsem neprovedl změnu je složka Langs.
Tony-Z
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 107
Registrován: pon 30. srpen 2010 9:38

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Pafo » úte 7. prosinec 2010 12:37

xstatusy muzes mit ve sve skinove slozce.. tze kdyz hodis slozky svejch plugins, profiles, sounds, smilies, skins do nove verze tak mas skoro vyhrano az na ikony klientu, ktery si tam pretahni dodatecne..

Jinak aktualizace: plugin TVp, qip.exe (je skryty), slozka core, a jak sem rekl protokol.dll a pics.dll a jazyk.dll
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Tony-Z » úte 7. prosinec 2010 13:39

xstatusy jsou ve složce core.

Takže je možný (teoreticky) provádět aktualizaci jenom nahrazováním souboru qip.exe a příslušných knihoven?
Tony-Z
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 107
Registrován: pon 30. srpen 2010 9:38

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Pafo » úte 7. prosinec 2010 13:46

O přítomnosti složky Xstatuses ve složce Core mě přesvědčovat nemusíš. Jen ti chci říci, že to jde udělat elegantněji..
Složka skinu může vypadat například takto:
skin.png
skin.png (3.95 KiB) Zobrazeno 12680 krát

Jak je vidět, můžeš mít přímo ve skinové složce vlastní Xstatuses a nejen to.. Dokonce i stavové ikony pro protokoly. Tím ti odpadá problém s nemožností chytit složku Core a hodit jí do své..

Ano více méně jednoduchou aktualizaci lze provést qip.exe, složky Core a dll knihoven protokolů..
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Tony-Z » úte 7. prosinec 2010 15:04

Takže pokud hodím složku XStatuses do složky skinu tak bude qip ikony hledat prvně tam a pak až ve složce Core?

Stavové ikony (jenom pro pořádek) jsou "online", "pryč", "zaneprázdněn", "N/A", atd...? A navíc předpokládám, že jediná možnost, jak si vytvořit tyto knihovny je najít si specifikace i/o dat qipu a dll si sám napsat a zkompilovat?
Tony-Z
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 107
Registrován: pon 30. srpen 2010 9:38

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Pafo » úte 7. prosinec 2010 15:14

Xstatuses ze slozky Core nemaž, jen nakopiruj ty sve do skinové složky, kterou používáš. Ano QIP bere nejdříve xstatusy ze skinove složky a když je nenajde, tak teprve z Core.

Stavove ikony jsou jak rikas N/A atd.. staci grafický editor ikon a program Restorator, který najdeš tady v sekci skiny a něco o něm.. nakopíruješ si pics.dll daného protokolu, pojmenuješ dle mustru viz. obrázek, Restoratorem mužeš vytahovat nahrazovat atd..Jinak statusové ikony budu teď předělávat, proto nejsou jeste na webu smajlici.qipim.cz.. :(
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2826
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod mwrnckx » stř 8. prosinec 2010 11:05

Pafo píše:Pokud máš profil přednastavený z PafoPacku z minulé verze, ...
Pafo, nechceš tento návod dát do FAQ? Je docela užitečnej, tak aby nezapad :) .
Spoiler: zobrazit
QIP 2012 (/isolated /noxstmsg), Black_Core Skin, Vybo Mluvící qip Soundpack, Kolobok HD smilies for dark skins
protos: Jabber, ICQ, GoogleTalk, FaceBook, SIP
plugins: LEDs Lite, FadeBlock, ExMusic, FMTune, Svatky, TVP, Weather, RSSNews
mwrnckx
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon 18. říjen 2010 9:33

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod Jirika » úte 22. březen 2011 20:01

Ahojky, nevíte prosím někdo jestli a případně jak lze migrovat z QIP Infium na QIP 2010?
Zkoušel jsem čistou instalaci PafoPacku a přenést z původního složku Profiles, ale chce to zadat nový účet, nemá to kontakty, historii apod.
Teda jestli je to řešitelné?
Jirika
Jirika
 

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod mwrnckx » čtv 24. březen 2011 13:44

Pokud bylo to infium spouštěno jako /isolated tak by to jít mělo. Aspoň já to tak dělám docela často a žádný problém není. Žádný jiný nápad nemám :(.
Spoiler: zobrazit
QIP 2012 (/isolated /noxstmsg), Black_Core Skin, Vybo Mluvící qip Soundpack, Kolobok HD smilies for dark skins
protos: Jabber, ICQ, GoogleTalk, FaceBook, SIP
plugins: LEDs Lite, FadeBlock, ExMusic, FMTune, Svatky, TVP, Weather, RSSNews
mwrnckx
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon 18. říjen 2010 9:33

Re: QIP 2010 PafoPack (4540)

Nový příspěvekod milan.smart » ned 3. duben 2011 20:53

ahoj Pafo, psal mi kamarad, a prosi, jestli by jsi nemohl udelat novou verzi nebo update PafoPacku QIP 2010. Dik. :)
Zdravi Milan.
milan.smart
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 136
Registrován: pát 5. říjen 2007 19:10


Zpět na Packy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků