QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Prostě jako flejm, no a co jako?

Mimo téma

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Pafo » sob 20. listopad 2010 10:06

xstrv01: vidíš to a já jí z xp z panelu rychlého spuštění vždy vyhazoval ptže akorát zabírala místo, tahle mi vůbec nevadí a je celkem stylová a má funkci i previewu. Když chceš efektivně pracovat dej si klavesu win+D, s krysou v ruce je mi sumak ze kliknu az o 10ms dele :D vlastně dříve ptže se na ní aspoň trefím ihned.

kein_nick: :D tys rekla nejkratsi vtip na foru (Nejsme oldskulisti) :D

JindNovo: OT v OT je můj nejoblíbenější.. to nemůžeš chtít po mě rozdělit :D
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod kein_nick » sob 20. listopad 2010 10:37

Pafo: Nejkratsi? Opravdu? Tak to jsem Rekordman ne? To chce zapis :beer:
Obrázek
Uživatelský avatar
kein_nick
Fanynka QIPu
 
Příspěvky: 1002
Registrován: pon 7. květen 2007 21:43

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Black_Fox » sob 20. listopad 2010 10:54

MJC: Je fajn, že podle tebe používat Win7 v defaultním nastavení je pro slepičky, ale používat XP v defaultním nastavení je naprosto cool. Mimochodem, v defaultním nastavení byl v XP prohlížeč IE6, pak se tam už jenom cpal ergonomicky úplně jiný IE7 a IE8, takže doufám, že tam máš tu šestku s tímto životním přístupem "všechno novější od nějakého bodu je zlo". :D BTW, Win8 budou jako Win7, ale upravené na matlání po monitoru místo klávesnice a myši.

xstrv01: Prostě s myší šlehnu do rohu a můžu klikat bez nějakého zaměřování, ne? :) Navíc to stejně dělám zkratkou a lištu mám vlevo dole. Kde se mi tam vzala ale radši nebudu říkat, protože takový koncept by mi u některých uživatelů vůbec neprošel :D
Jsem Black_Fox a už na fórum skoro nechodím... Autor skinu Back to QIP 2005 pro Infium a QIP 2010
Obrázek
RESPEKTUJ PRAVIDLA FÓRA
Uživatelský avatar
Black_Fox
VIP Černý Lišák
 
Příspěvky: 2412
Registrován: úte 1. květen 2007 9:11

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod bladezone™ » sob 20. listopad 2010 11:13

Ikona plochy ve Win7, že je malá? A jaká je tedy v Ikspé? Ta nejní o moc větší, pokud si vzpomínám.
Btw..komu se nelíbí tl. Plocha ve Win7, která pěkně zapadá do GUI systému, tak.. http://goo.gl/zdGDT
bladezone™ | WEB: bladezone.cz | JID: bladezone@jabber.cz
Používej Wiki & možnost Hledat! Ušetříte nám tak práci, Thx!
Uživatelský avatar
bladezone™
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 597
Registrován: pon 17. listopad 2008 15:43
Bydliště: Brno

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Martin J. - Cetelon » sob 20. listopad 2010 21:02

xstrv01 píše:MJC: Já tě plně chápu!

Konecne !!!
Black_Fox píše:

Tak v defaultnim asi urcite ne, ale v rozumnem nastaveni ano :-)
A jestli te to potesi, IE6 tady opravdu mam :-) Ale je tam spise proto, ze ji nepouzivam :-D ( s IE8 jsem bojoval vcera a uprimne se nemuzu rozhodnout, je-li lepsi IE6, nebo IE8 )
:ff:Obrázek
Win XP Pro SP3, Win 10, QIP 2012 9380, ESET Smart Security 8.0.304.1, Mozilla Firefox 43.0, Mozilla Thunderbird 2.0.0.24
Uživatelský avatar
Martin J. - Cetelon
Moderátor
 
Příspěvky: 1878
Registrován: ned 3. září 2006 13:55
Bydliště: www.zaparkorun.eu

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Pafo » sob 20. listopad 2010 21:28

MJC: vše do IE8 jsou celkem pomale prohlizece s pomalym GUI.. ikdyz uznavam ze IE8 je ok jinak.. Jediné co je rozumné za IE je devítka ta je rychlá s rychlým GUI.. ale tak asi mluvim s clovekem co rychle gui neoceni :D ptze mas FF :D
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Martin J. - Cetelon » sob 20. listopad 2010 21:49

Netusim.. uprimne netusim.. IE jsem leta nepouzival... Tedka jsem se k nemu dostal nahodou. A docela me zdesilo, jak je v nem vsechno jine, nez v normalnich prohlizecich ( myslim konkretne na mejlu podnikovem... vse ma jine velikosti.. Barvy jsou jinak poskladane... takove netypicke... )
Jsem tedka koukal na IE9, a to nemam ani kde vyzkouset ;-)
:ff:Obrázek
Win XP Pro SP3, Win 10, QIP 2012 9380, ESET Smart Security 8.0.304.1, Mozilla Firefox 43.0, Mozilla Thunderbird 2.0.0.24
Uživatelský avatar
Martin J. - Cetelon
Moderátor
 
Příspěvky: 1878
Registrován: ned 3. září 2006 13:55
Bydliště: www.zaparkorun.eu

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. listopad 2010 22:46

Tím jsem chtěl říct, že nechápu, proč jenom přeskládávat čudlíky, funkce, když jsem na ně někde zvyklej a funguje to. To je jako s tím geniálním menu v office a ve W7 už i v Malování :p
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Bari » sob 20. listopad 2010 23:03

Ribbon v Office 2007 a novější je mnohem lepší, než to staré menu. Přehlednější a vše je v něm hned po ruce.

Mimo to Office 2007 a 2010 mají funkce, o kterých se mi v 2003 ani nesnilo.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. listopad 2010 23:13

:rofl: Neříkám, že nemá nové funkce. Ale přehlednější rozhodně nejsou. Možná těch pár základních, ale jakmile hledáš něco víc, je to peklo. Třeba průvodce grafem je slušně zkurvenej.

A rozhodně nejsem sám, kdo si to myslí, když na tom jde i vydělat:
Kód: Vybrat vše
http://www.addintools.com/english/menuoffice/
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Martin J. - Cetelon » sob 20. listopad 2010 23:16

Ja osobne preferuji rozlozeni 2003, protoze jsem na ne zvykli... Ackoliv tedy se priznam, pouzivam prevazne 2007cky. Ale je to tim, ze nepouzivam defakto zadne funkce. Pouzivam zakladni funkce psani, a excel jen jako tabulky, bez zadneho programovani, ktere stejne neumim ovladat, maximalne secist sloupec, a seradit podle abecedy :-(

Dodnes jsem treba neprisel na to, jak v 2k7 posunout velikost stranky - abych mel mensi zapati a zahlavi po vsech stranach. To musim vzdy posunovat v 2k3 :-D

xstrv01: To menu jsem zkousel.. ale docela mi to tehda ten samotny office znestabilnilo ( vic padal, a hodne se kousal ) Jak to funguje dnes, v mozna vyssi verzi netusim :-)
:ff:Obrázek
Win XP Pro SP3, Win 10, QIP 2012 9380, ESET Smart Security 8.0.304.1, Mozilla Firefox 43.0, Mozilla Thunderbird 2.0.0.24
Uživatelský avatar
Martin J. - Cetelon
Moderátor
 
Příspěvky: 1878
Registrován: ned 3. září 2006 13:55
Bydliště: www.zaparkorun.eu

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod xstrv01 » sob 20. listopad 2010 23:26

jojo, v excelu je taky peklo najít nějaký pokročilý fce.

Já používám 2007 s tímhle menu a běhá to naprosto v pohodě. Ani jednou to nespadlo.
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Martin J. - Cetelon » sob 20. listopad 2010 23:30

Muze byt.. pokud to prodavaj, tak to museli doladit.. ja to zkousel jiz davno :-)
:ff:Obrázek
Win XP Pro SP3, Win 10, QIP 2012 9380, ESET Smart Security 8.0.304.1, Mozilla Firefox 43.0, Mozilla Thunderbird 2.0.0.24
Uživatelský avatar
Martin J. - Cetelon
Moderátor
 
Příspěvky: 1878
Registrován: ned 3. září 2006 13:55
Bydliště: www.zaparkorun.eu

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Bari » sob 20. listopad 2010 23:46

No já používám 2010, kde je všechno hned po ruce a snadno dostupné. Když nedejbože musím ve škole dělat něco na 2003, tak nadávám jak špaček, protože všechno je někdy schovaný pod sto nabídkama, fuj :-! A co není schovaný, to tam pro jistotu není vůbec...

Nj, staré menu je pro oldschooláky, kteří i za 15 let budou mít XPíčka se vzhledem W95, pro lidi, kteří si jednou na něco zvyknou a už nikdy nedokáží překousnout jakoukoliv změnu a každá změna je podle nich jen krok zpět.

Můj otec také ještě donedávna používal XP a Office 2003, vyměnil ale notebook, kde jsou W7 a kam jsem mu samozřejmě dal Office 2010 a ze začátku nadával, že nic nemůže najít, ale teď si zvykl a už říká, že by zpět nikdy nešel.
Obrázek
Obrázek
Bari
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1476
Registrován: pát 28. září 2007 12:03

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod kein_nick » ned 21. listopad 2010 0:02

Presne to malovani je des, taky ho pouzivam jen na orezavani screenu... Office 2007 nepouzivam, vadilo mi to menu, prehledna byla 2003ka a nepotrebuju ten balik.. Makam v openofficu a spokojenost.. Je legalne zdarma, jde tam vsechno...
Obrázek
Uživatelský avatar
kein_nick
Fanynka QIPu
 
Příspěvky: 1002
Registrován: pon 7. květen 2007 21:43

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod xstrv01 » ned 21. listopad 2010 0:03

Jasně, že by zpátky nešel. To by byla další změna. :)

Já nejsem proti změně. Ale musí k něčemu bejt. Licenci na Photoshop CS5 jsem si na strejdovi ve firmě vyprosil na kolenou, ačkoli ani mojí CS2 jsem nedokázal využít, ale to ovládání je v mnoha ohledech lepší. Stejně tak přechod z nokie 3510 (či 3500?) na 6300 jsem oslavoval a když jsem teď nouzově půl den 35ku používal, byl jsem zralej na prášky.

Ovládání, které je po chvíli osahání jednodušší beru všema deseti. Ale ovládání, které se zdá jednodušší po dvou měsících používání, není jednodušší, jenom jiné a jde o zvyk.
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: Vasa pracovna plocha

Nový příspěvekod Martin J. - Cetelon » ned 21. listopad 2010 0:12

Bari píše:Nj, staré menu je pro oldschooláky, kteří i za 15 let budou mít XPíčka se vzhledem W95, pro lidi, kteří si jednou na něco zvyknou a už nikdy nedokáží překousnout jakoukoliv změnu a každá změna je podle nich jen krok zpět.


Moment.. ackoliv me tu tak oslovujete.. tak mam nove menu... Tak si laskave dej pozor, s kym me hazis do jednoho pytle !!!
A rozhodne netvrdim, ze kazda zmena je krok zpet. treba u 2007 plne podporuji a schvaluji format docx, xlsx... je to vyborna uspora mista, ktera se mi moc libi :-)
:ff:Obrázek
Win XP Pro SP3, Win 10, QIP 2012 9380, ESET Smart Security 8.0.304.1, Mozilla Firefox 43.0, Mozilla Thunderbird 2.0.0.24
Uživatelský avatar
Martin J. - Cetelon
Moderátor
 
Příspěvky: 1878
Registrován: ned 3. září 2006 13:55
Bydliště: www.zaparkorun.eu

Re: Prostě jako flejm, no a co jako?

Nový příspěvekod kein_nick » ned 21. listopad 2010 0:25

Obecny nazor:
Pokud se nekomu libi rozlozeni MO2003, neznamena to, ze je oldskulak, pokud nekdo ma stale XP, neznamena to, ze je oldskulak.
Pokud nekdo nema rad docx a xlsx atd, neznamena to, ze je oldskulak.. Pouziva treba zmineny openoffice...
Ja nemit rok nove zelezo, tak mam XP porad :-/ 7 jsou lepsi, libi se mi, ale to neznamena, ze vse se sedmickama a office 2007 je lepsi.. Ale jsou lidi, co tvrdi, ze vse nove je lepsi... Mi to prijde takovy ja nvm... :tuk: :help:

KUA JESTEZE SI CLOVEK VSIML, ZE SE TO ODSTRIHLO, KDYZ JSEM SE S TIM SRA*A, TAK UZ TO ODESLU :-D
Obrázek
Uživatelský avatar
kein_nick
Fanynka QIPu
 
Příspěvky: 1002
Registrován: pon 7. květen 2007 21:43

Re: Prostě jako flejm, no a co jako?

Nový příspěvekod Pafo » ned 21. listopad 2010 0:38

kein_nick: pamatuj na zakon.. kdyz te neco uz cele roky se.e jak to stoji za... tak cokoli jine je lepší
btw. ok neni oldskulak, ale je to clovek ktery ma rad stare zvyky stare postoje a princip ovladani, neschopnost se preucit na neco nove.... jen tak.. jak bys definovala oldskulaka?
Uživatelský avatar
Pafo
Moderátor
 
Příspěvky: 2827
Registrován: čtv 23. srpen 2007 10:53

Re: Prostě jako flejm, no a co jako?

Nový příspěvekod kein_nick » ned 21. listopad 2010 0:52

Oldskulak: novy zelezo a OS od 2000 niz :-D XP jsou zatim proto, ze vetsinou nejsou novy zeleza. Nac kupovat novy OS bez zeleza? S tim souviseji i MO.. Kdo ma XP, tezko bude tleskat 2007 nebo desitkam..
To, ze si z 2005karu delate oldkulaky, to beru jako srandu.. a obcas si i prisadim.. Ale to je jinam..
To, ze kdyz ma nekdo 7, neznamena, ze bude milovat MO2007.. To proste nejde.. Musi se oddelit OS a officy ci jiny balik.. Pokud se clovek snazi, tak bez officu muze byt, bez OS ne.. A tak to beru ja..
Me proste prijde, ze nekteri tu maji za to, ze co prijde na svet je hned pro VSECHNY LEPSI a VYHODNEJSI.. Treba ja mela 60 dni na to, zvyknout si na MO2007... Nezvykla, mam oo.org. Jsem oldskulak kvuli tomu? To je kravina..
Navic u 7 mam rada, ze si je muzu vic nastavit.. hlavne moznost seskupovani oken.. To jak jsem vyresila, staly se 7 kamaradem.. Je to ve spouste moznosti..
Pafo: vis s mirandou, jak to se mnou je.. nerada menim, kdyz to jde na novejsi verzi stejne jako na stare.. (viz prekopana new MPPB..)
Obrázek
Uživatelský avatar
kein_nick
Fanynka QIPu
 
Příspěvky: 1002
Registrován: pon 7. květen 2007 21:43

PředchozíDalší

Zpět na Mimo téma

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron