No já se ti přiznám že jsem nikdy úplně nepochopil podle jakých pravidel to posílání souborů přes síť ICQ vlastně funguje - v rámci testování jsem několikrát zkoušel zjistit jestli je oficiální klient na posílání souborů spolehlivější... no - moc moudrej jsem z těch výsledků ale nebyl...
Kromě základního pravidla kterým je dobré se řídit jak u oficíálního klienta ICQ (libovolné verze...), tak i u QIPu - tedy že posílaný soubor neobsahuje žáné háčky, čárky, mezery... prostě diakritku - (tj. spíš pošlete soubor který se jmenuje "krecek_v_nocni_kosily.jpg" než soubor "křeček v noční košily .jpg")
jinak někdy pomůže to zkoušet prostě několikrát za sebou - tj. když to nejde poprvé, třeba to půjde po druhé, když to nejde po druhé, třeba to půjde potřetí... až tak do pátýho pokusu - pokud se to nepodaří tak na popátý, tak to se to prostě asi nepodaří vůbec...
Nemůžu říct že by nějaký klient měl posílání souborů přes ICQ nějak na háku a fungovalo to vždycky... - asi jde o štěstí nebo já vlastně sám nevim...
Jinak klidně vyzkoušej QIP 2010. - Já sám jsem zastánce právě týhle QIPvětve, takže určitě dotoho - jen bych ti doporučoval si nechat vytvořit novej profil. Né že by nefungovalo kompatibilita - to ona funguje, ale jako když si vytvoříš novej profil a do toho nově vytvořenýho profilu si pak přeneseš originální soubory s historií, tak myslím že nic neskazíš (+znova stáhneš a nandáš nový pluginy) - já tohle sám občas se svým profilem dělám a problémy moc sničím nemám - ale rozhodně se týmhle doporučením řídit nemusíš - třeba je to hloupost