QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Odstřihnuto: Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Mimo téma

Odstřihnuto: Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod flshptr » stř 19. leden 2011 16:30

Mám Infium build 9042, a v něm ICQ účet přihlašovaný přes uložené heslo, které ale 100% znám. 17.1.2011 mi při přihlašování icq protokol vyhodil chybovou hlášku, kterou jsem přesně nezachytil, ale bylo to něco o zastaralosti metody autorizace, načež jsem aplikoval volbu "use new authentication type" v nastavení přihlašovacích údajů. QIP se mě tedy podle předpokladů obratem zeptal na heslo, já jsem zadal stejné heslo, jaké jsem používal předtím. Protokol odpověděl hláškou o nesprávnosti zadaného hesla nebo loginu a k nedošlo k přihlášení. Tak jsem se podíval do nastavení přihlašovacích údajů pro protokol ICQ, abych si nechal zobrazit uložené heslo. Jenže tato volba je deaktivována a nelze proto heslo zobrazit. Z počtu teček v poli pro zadání hesla je navíc zřejmé, že uložené heslo má 20 znaků, přičemž moje heslo má 12 znaků. Nikdy v životě jsem do pole pro zadání hesla nezadal nic, co by mělo 20 znaků. Zkusil jsem online službu ICQ pro obnovení zapomenutého hesla pomocí kontrolní otázky, ale tato služba nefunguje. Tak jsem zrušil volbu "use new authentication type". Uložené heslo má stále 20 znaků, stále ho nelze zobrazit, ale už je možné přihlásit se k protokolu ICQ, pravděpodobně se tak děje oním uloženým heslem, které neznám.

Internetová služba ICQ pro obnovení hesla nefunguje dalo by se říct obecně, zkoušel jsem to v různé denní i noční hodiny. Záhy jsem pochopil, že někde na disku mám uložený MD5 hash hesla, kterým se zcela bez problémů přihlásím, ale neznám ho. MD5 hash je prolomená šifra, dešifrování by sice vzhledem k délce hesla a nejasné povaze obsažených znaků mohlo být i nereálné složité, ale přesto jsem začal onen hash hledat s tím, že bych v případě nemožnosti dešifrovat heslo jen změnil.

Našel jsem soubory .qip a .bip, ale jejich analýza nepřinesla nic kloudného. Tak jsem na netu pohledal nějaký nástroj na zjištění onoho hashe. Skončil jsem v tomto topicu a použil Quick Password Recovery FREE i qip password extractor & changer. Ani jeden požadovaný hash nezobrazil, což by nebylo až tak zvláštní, ale ani jeden nedokázal zobrazit dokonce ani číslo účtu. Program neběžel na pozadí, soubory tedy byly přístupné. Takže v této chvíli se bez znalosti hashe nemůžu pokusit ani o náhradu, ani o prolomení šifry.

Nevím, jestli je to chyba protokolu nebo QIPu, každopádně je to pěkně debilní chyba. Rád bych se třeba někdy v budoucnu přihlásil na svě ICQ třeba z mobilu, nebo z jiné instalace IM. Nehodlám zakládat nový účet. Ví někdo, co s tím? Nedošlo třeba v některém z minulých buildů ke změnám v ukládání hesla?
flshptr
 

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod JindNovo » stř 19. leden 2011 17:10

Upozorňuji, že ICQ servery pobírají pouze 8 znaků a zbylé můžete mít jaké chcete. Zkuste tedy zadat pouze prvních 8 a poté se zkusit přihlásit.

Připomíná mi to můj problém s heslem o 9 znacích v jednom starším buildu QIP 2010, kde když bylo vyplněno více než oněch 8 znaků, hlásilo to chybu. Od té doby jich tedy mám vyplněno pouze 8.
QIP 2012 b9380; skin BackToQIP2005 + QIP 2005 b8098
/showdashes|qip.ru, 2×ICQ, 3×Twitter, Jabber|Keybord LEDS, Svátky

Při potížích s QIPem uvádějte vždy jeho verzi a číslo buildu

Zajímáš se o fotbal?
Hra Czech Soccer Manager hledá další autory soupisek do aktualizací
Více na http://update.csmweb.net
Uživatelský avatar
JindNovo
Moderátor
 
Příspěvky: 940
Registrován: ned 18. duben 2010 13:03

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod mwrnckx » stř 19. leden 2011 17:48

Já tam mám taky 20 teček, ale heslo mám osmi znaké => počet teček neodpovídá.
Web pro obnovu hesla na ICQ funguje, zřejmě si zapomněl odpověď na kontrolní otázku :(.
https://www.icq.com/password/
Spoiler: zobrazit
QIP 2012 (/isolated /noxstmsg), Black_Core Skin, Vybo Mluvící qip Soundpack, Kolobok HD smilies for dark skins
protos: Jabber, ICQ, GoogleTalk, FaceBook, SIP
plugins: LEDs Lite, FadeBlock, ExMusic, FMTune, Svatky, TVP, Weather, RSSNews
mwrnckx
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon 18. říjen 2010 9:33

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod vencisaa » stř 19. leden 2011 18:14

pochopte že v rámci co nejmenší náchylnosti hesla k příménu zjištění neodpovídá počet "teček" počtu míst které dané heslo skutečně má - ostatně ono je i dost dobře nemožné "jen tak" (tj. bez toho aniž by jste prostě to heslo dešifrovaly) zjistit z MD5 hashe kolik obsahuje míst. Proto je nutné to brát tak že to co vidíte v kolonce heslo (password) je prostě a jednoduše jen grafické znázornění toho že tam nějaké heslo je uložené - žádnou další vypovídající funkci to nemá.
Jinak jak už bylo řečeno - ICQ protokol jako takový akceptuje jen prvních 8 znaků z hesla. Kdysi kdysi hodně dávno bylo možné mít více místné heslo, nicméně od jisté doby už OSCAR (tj. ICQ protokol) skutečně pracuje jen s maximálně 8 znaky z hesla - zbylá část hesla se tedy buďto zahodí a program pracuje jen s prvními 8znaky ze kterých nechá vypočítat MD5 Hash který následně nechá porovnat s MD5 Hashem v databázi, nebo v horším případě nechá vypočítat MD5 Hash z celého hesla které jste zadaly a v tom případě hashe (tj. něco jako kontrolní součty) nesouhlasí s tím co má ICQ k vašemu účtu v databázi a vy se jednoduše nepřipojíte.
Tedy ve zkratce to znamená - vyplňujte jen prvních 8znaků z vašeho hesla. Když to nepůjde tak napište a uvidí se co dál.
A jen pro vysvětlení - zatržítko "zobrazit heslo" funguje jen ve chvíli kdy ho zrovna zadáváte - jinak nikdy, protože QIP sám taktéž již není schopen onen hash zpětně dešifrovat, tudíž nemá ani co ukázat.

//To že program Quick Password Recovery FREE v 1.51b neukáže ani číslo účtu je opravdu nanejvýš podivné... - sám jsem si to teď vyzkoušel a byť mám poslední verzi QIPu 2010, tak dokonce je schopen z mého profilu MD5 hash k ICQ účtu bezproblému zjistit a o čísle účtu nemluvě... (jinak používám nový typ připojení)
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod flshptr » čtv 20. leden 2011 14:29

mwrnckx píše:...Web pro obnovu hesla na ICQ funguje, zřejmě si zapomněl odpověď na kontrolní otázku :(.
https://www.icq.com/password/

Nikoliv. Vypadám jako někdo, kdo by napsal, že to nefunguje, kdybych neznal odpověd na kontrolní otázku? Realita je taková, že po zadání čísla a vyplnění CAPTCHA mi web vyhodí chybu "Momentálně nedokážeme znovu získat vaše heslo."

Jinak rozumím tomu, že počet teček nemá souvislost s délkou hesla, jelikož systém heslo nezná, jen porovnává otisky.
Zkusil jsem zadat jen prvních 8 znaků hesla, ale to samozřejmě nefunguje a ani není důvod, aby to fungovalo, když se už asi pět let přihlašuju stejným 12 znaků dlouhým heslem, a nikdy jsem s tím neměl problém, ať už jsem používal jakýkoliv IM a ať už proběhl jakýkoliv update protokolu. Problém bych hledal spíše ve fázi ukládání hashe při opakovaném zadání hesla po aktivaci nového způsobu autentifikace. Pokud žádný z programů k tomu určených není schopný najít řetězec s číslem účtu a hashem, asi se tyto informace uložily chybně, tzn. že já jsem zadal heslo, ono se zahashovalo, pak došlo k poškození dat, a pak se poškozený hash odeslal na web. Možná by mi pomohlo, kdyby mi někdo řekl, kde přesně v souboru .qip, a v jaké přesně formě jsou tam uloženy číslo účtu a hash.
flshptr
 

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod JindNovo » čtv 20. leden 2011 14:38

Kdyby se jen špatně uložilo, tak by jej stačilo pak jednoduše přepsat nebo použít čistý profil. Mimochodem, proč dosud nebylo vyzkoušeno, zda se přihlásíte i jinde než v qipu?

Jinak opět k počtu znaků hesla, přes jiné klienty (ICQ, tjat, meebo) jsem zvyklý vypisovat kompletní heslo o 9 znacích a přihlásím se..... Proč tedy QIP mi pobere pouze 8 a přihlásím se v klidu... Když i na zmíněných vyplním jen 8, přihlásím se. Klidně heslo může mít 50 znaků (pokud to vůbec dovolí), ale ICQ servery berou v potaz pouze prvních 8.
QIP 2012 b9380; skin BackToQIP2005 + QIP 2005 b8098
/showdashes|qip.ru, 2×ICQ, 3×Twitter, Jabber|Keybord LEDS, Svátky

Při potížích s QIPem uvádějte vždy jeho verzi a číslo buildu

Zajímáš se o fotbal?
Hra Czech Soccer Manager hledá další autory soupisek do aktualizací
Více na http://update.csmweb.net
Uživatelský avatar
JindNovo
Moderátor
 
Příspěvky: 940
Registrován: ned 18. duben 2010 13:03

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod mwrnckx » čtv 20. leden 2011 15:15

flshptr píše:Realita je taková, že po zadání čísla a vyplnění CAPTCHA mi web vyhodí chybu "Momentálně nedokážeme znovu získat vaše heslo."
Zkoušel jsem to třikrát včera a dnes znovu na svých dvou ICQ účtech a fungovalo to vždy. Změnil jsem si hesla, aniž bych zadával stará, už to bylo třeba. Něco je asi totálně špatně na tvém účtu u ICQ. Pustí tě to přihlásit na web ICQ? Nefunguje ani https://www.icq.com/support/change_password/? Pochybuju, že qip dokáže změnit heslo na ICQ a i kdyby ho změnil, měla by fungovat možnost ho změnit na už zmíněné stránce. :( S tím hashem nepomůžu, tomu nerozumím :(. Naštěstí :).
Spoiler: zobrazit
QIP 2012 (/isolated /noxstmsg), Black_Core Skin, Vybo Mluvící qip Soundpack, Kolobok HD smilies for dark skins
protos: Jabber, ICQ, GoogleTalk, FaceBook, SIP
plugins: LEDs Lite, FadeBlock, ExMusic, FMTune, Svatky, TVP, Weather, RSSNews
mwrnckx
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon 18. říjen 2010 9:33

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod JindNovo » čtv 20. leden 2011 15:47

QIP to sice neumí, ale ofiko ICQ klient myslím ano...
QIP 2012 b9380; skin BackToQIP2005 + QIP 2005 b8098
/showdashes|qip.ru, 2×ICQ, 3×Twitter, Jabber|Keybord LEDS, Svátky

Při potížích s QIPem uvádějte vždy jeho verzi a číslo buildu

Zajímáš se o fotbal?
Hra Czech Soccer Manager hledá další autory soupisek do aktualizací
Více na http://update.csmweb.net
Uživatelský avatar
JindNovo
Moderátor
 
Příspěvky: 940
Registrován: ned 18. duben 2010 13:03

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod flshptr » čtv 20. leden 2011 18:55

JindNovo píše:Kdyby se jen špatně uložilo, tak by jej stačilo pak jednoduše přepsat nebo použít čistý profil. Mimochodem, proč dosud nebylo vyzkoušeno, zda se přihlásíte i jinde než v qipu?...

Podstata problému nepochopena. Samozřejmě, že první věc, kterou jsem vyzkoušel, bylo přihlásit se do ICQ2GO, ale popisovat výsledek je asi bezpředmětné, když neznám přístupové heslo, že? :tuk: Stejně tak samozřejmě nemám přístup ke změně stávajícího hesla, ani k jiným službám, k jejichž použití potřenuju znát heslo. A znovu opakuju, že tím heslem není ani to dvanáctiznakové, které jsem zadal a používal dříve, ani jeho prvních 8 znaků. A chybu jsem na vstupu neudělal.
mwrnckx píše:...Zkoušel jsem to třikrát včera a dnes znovu na svých dvou ICQ účtech a fungovalo to vždy...

Ano, určitě jsem sociopat a vymýšlím si, že mi to nefunguje. :tuk:
mwrnckx píše:...Něco je asi totálně špatně na tvém účtu u ICQ...

Jestli je špatné to, že je účet velmi starý, a tudíž patřím ke kmenovým uživatelům služby, pak by si měli programátoři z Izraele dát facku.
mwrnckx píše:Pustí tě to přihlásit na web ICQ? Nefunguje ani https://www.icq.com/support/change_password/? Pochybuju, že qip dokáže změnit heslo na ICQ a i kdyby ho změnil, měla by fungovat možnost ho změnit na už zmíněné stránce.

Tos mi pomohl. Z mého popisu problému jasně vyplývá, že NEZNÁM PŘÍSTUPOVÉ HESLO. Jak se asi sakra můžu přihlásit na webu nebo dokonce měnit heslo, když to heslo neznám? :tuk: Kdybych ho znal a nefungovaly webové služby, asi bych se neptal, jak to heslo zjistit, že? :tuk:


Vzhledem k tomu, že tady asi nikdo nechápe, jaký problém nastal, ačkoliv jsem ho zcela vyčerpávajícím a jednoznačným způsobem popsal, radši o tom vůbec nepřemýšlejte a rovnou mi řekněte, kde a v jakém formátu se v souborech .qip vyskytují data o ICQ účtu včetně hashe hesla. Děkuji.
flshptr
 

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod mwrnckx » čtv 20. leden 2011 19:30

Vzhledem k tomu, že jsi nejchytřejší na světě, neumíš číst, a k tomu všemu tě maminka nějak zapomněla naučit slušnému chování, tak si jistě pomůžeš rád sám. Good luck!
Spoiler: zobrazit
QIP 2012 (/isolated /noxstmsg), Black_Core Skin, Vybo Mluvící qip Soundpack, Kolobok HD smilies for dark skins
protos: Jabber, ICQ, GoogleTalk, FaceBook, SIP
plugins: LEDs Lite, FadeBlock, ExMusic, FMTune, Svatky, TVP, Weather, RSSNews
mwrnckx
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 157
Registrován: pon 18. říjen 2010 9:33

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod vencisaa » pát 21. leden 2011 1:11

to flshptr: já váš problém chápu tak že jste vesele používal QIP a všechno fungovalo jak mělo. Nicméně vývojáři QIPu si všimly že oficiální klient začíná využívat nového typu připojení a vzhledem k tomu jak to bývá, bylo dobré na tuto změnu taktéž zareagovat. Takže vznikla kolonka s názvem nový typ připojení - tento typ přihlášení patrně využíval poněkud jiných funkcí a celkového náhledu na práci s heslem a proto protože si program nechtěl brát (ať už z jakéhokoliv důvodu - já ho nevím neboť jsem tuto funkci v QIPu prostě nepsa) MD5 Hash z původního přihlášení, tak musel být uživatelem vytvořen MD5 Hash hesla nový a aby se tak mohlo stát bylo nutné zadat heslo ze kterého bude nový MD5 Hash vypočítán.
V tomto momentě to ale začíná být zajímavé. Vy jste zadal klasicky své 12místné heslo, problém ale byl v tom že podle mých zkušeností s hádáním hesel přihlášení na službu ICQ funguje tak že libovolný IM pracuje pouze s 8znaky. Tudíž program ještě před výpočtem hashe a jeho kontrole s databází vezme vaše 12místné heslo a poslední 4znaky jednoduše ořízene a z prvních 8znaků nechá vypočítat HASH který pošle na porovnání s databází. Této procedury si všimne velice málo lidí, neboť z jejich pohledu všechno pracuje jak má. Nicméně od určité chvíle (a opět sám nevím proč) začal QIP vytvářet MD5 Hashe z tak dlouhého hesla z kolika znaků mu bylo napsáno a v tu chvíli jsme tady měli spousty lidí kteří říkaly: "nemůžu se přihlásit - špatné heslo, jak je to možné...?" A všem pomohlo jednoduché řešení: napište pouze prvních 8znaků z takového hesla. Z toho byl totiž stanoven zprávný MD5 Hash a přihlášení se povedlo.
Ale u vás nastal jiný problém, po vytvoření MD5 Hashe z 12místného hesla jste se nemohl přihlásit - čemuž myslím už lze rozumět. Nicméně podivné je že ani zadání prvních 8znaků z hesla nic neřeší - velice podivné... Teď otázka ale zůstává jak je možné aby jste se nemohl přihlásit ani za pomoci jiného IMklienta nebo přes web. A zde tomu nerozumím - jak by se totiž něco takového mohlo stát. QIP prostě tuto moc nemá změnit heslo, prostě z podstaty (on jen generuje MD5 Hashe které posílá na porovnání s databází), neboť kdyby tomu tak nebylo, tak bych vlastně mohl ničit přístup k účtu komukoliv...
Takže při nejlepší snaze netuším co vám poradit, neboť to jestli se přihlásíte se svým původním heslem odjinud nebo ne, tak to QIP opravdu ovlivnit nedokáže (není jak).
Dále to že Vám Quick Password Recovery FREE neukazuje žádné informace ani o účtu považuji za situaci kterou nejsem schopen nějak vysvětlit... jako chápu že je možné si nějak vymazat samotnou informaci o původním heslu, ale jako že by zmizely úplně všechny informace, tak to jsem ještě nevidě. Jinak upřímě řečeno asi ti budu připadat jako amatér, ale já sám také nevím v jaké formě jsou v profilu uloženy MD5 Hashe, neboť jsem takový amatér že jsem jednoduše používal k vytažení hahký výše popsaného programu...
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod flshptr » pát 21. leden 2011 10:38

Ano tak taky ten problém chápu, ale jak je tedy možné, že po provedení úkonů spojených s přechodem na nový způsob autentifikace očividně došlo ke změně hashe, podle kterého se autentifikuju, tedy toho někde na serverech ICQ? Taky nerozumím mechanismu, který by to dokázal udělat. pokud někdo nepodá přijatelnější vysvětlení, budu předpokládat, že se jedná o vážný bug a bezpečnostní riziko.

Podle mě je řešení nikoliv špekulovat, kde se stala chyba, ale vědět, kde k chybě nedochází, když se do protokolu dostanu díky heslu uloženém v QIPu. Jestliže to je jediný způsob, jak se jsem schopen se přihlásit, pak hash uložený někde v QIPu souhlasí s autorizačním hashem na serveru ICQ, a mým cílem (vzheledm k tomu, že nemůžu obnovit heslo kontrolní otázkou) je tedy tento hash najít, rozkódovat, a potom moct přístupové heslo změnit. Pokud nefungují obvyklé metody analýzy souborů .qip, potřebuju ho najít ručně a to nebude problém, když budu vědět kde přesně hledat a jak má vypadat. Mám základní znalosti programování a tak bych měl být schopný pochopit formát ukládaných dat. Pokud bych náhodou z tvaru hesla zjistil, kde došlo k chybě a jaká byla její podstata, samozřejmě bych to reportoval sem i na podporu odpovědného vývojáře, každopádně bych se chystal zaútočit na podporu ICQ, za to že jim nefungují základní služby, což paradoxně nelze udělat veřejně (a tedy to moc nemá smysl), dokud neznám to přístupové heslo. Pokud nikdo na tomto fóru neví, jakou strukturu mají data v souboru .qip, pak budu muset louskat azbuku na fórech vývojářů oněch analytických aplikací. A to bude porod, protože i když azbuku přelouskám, neumím rusky a tudíž nebudu dobře rozumět a nebudu se moct na nic zeptat.


@mwrnckx: Na tomto fóru a hlavně v tomto topicu působí tvoje projekce vlastních chyb docela směšně. Já řeším seriózní problém a ty se mě zeptáš na něco, co jsem už DVAKRÁT předtím jasně vyloučil, což ukazuje, žes něco nepochopil. Moje reakce byla přiměřená, jelikož jsem tě jenom "splul" za to, že to nechápeš. Když to nechápeš, nemůžeš mi pomoct. A tou narážkou na matku jsi mě neurazil, já si o ní myslím mnohem horší věci.
flshptr
 

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod xstrv01 » pát 21. leden 2011 11:50

Čti, než začneš psát: ...snad ještě víc než kde jinde platí pravidla slušného chování.

To se tady moc nepovedlo, že ano? Nebo se pletu?

Vzhledem k tomu, že tady asi nikdo nechápe, jaký problém nastal, ačkoliv jsem ho zcela vyčerpávajícím a jednoznačným způsobem popsal, radši o tom vůbec nepřemýšlejte a rovnou mi řekněte, kde a v jakém formátu se v souborech .qip vyskytují data o ICQ účtu včetně hashe hesla. Děkuji.
Ne, tady doopravdy nikdo není nějaký hej-počkej, aby sis na nás takhle vyskakoval. Doporučuji trochu zvolnit a omluvit se mwrnckxmu.
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod flshptr » pát 21. leden 2011 17:02

Když řeším problém na specializovaném fóru, nechápu, jak někdo může zmiňovat zřejmé a ptát se na zodpovězné (a to několikrát). A nepatrně mě znepokojuje, když někdo nechápe, že něco nechápe a dělá, že chyba je jinde. Moje reakce byly doteď adekvátní. Následující však už adekvátní nebude.

Odvolávat se tady na nějakou slušnost nebo vychování je irelevantní - jednal jsem maximálně seriózně. Pokud si to nemyslíte, můžu jenom hádat, co vás vede k takovému nestandardnímu přemýšlení, možná je to stejný prvek, který vás vůbec vede k dobrovolnému přispívání do takovéhoto fóra. Neznáte mě, já neznám vás a jste mi ukradení a věřím, že já jsem ukradený vám i přes váš podivně deformovaný altruismus. A nechtějte na mě znovu vytahovat nějaké naivní představy - i ty jsou mi ukradené.
Pokud si myslíte, že mi teď "srazíte hřebínek" nějakým intervenčním příspěvkem, nemáte pravdu. Přesto, že vás očividně neznám, přesně vím, že se najde nějaký "ochránce morálních hodnot" a ti obvykle jednají podle nějaké archetypální posedlosti, která je úžasně čitelná a nesmyslná. Jakákoliv odpověd na tento příspěvek je předem odsouzena k výsměchu všech racionálně uvažujících, protože pro ně bude od prvního do posledního slova potvrzení vlastní předvídavosti.

Očekávám, že dojde k jakémusi "postihu" z řad administrace, který mě ovšem nemůže nijak citelně zasáhnout. Existují tři možnosti. Buď moje příspěvky (především tento) a reakce na ně odstraníte, protože jsem to předpověděl a vy to budete chtít skrýt (pro takový případ hodlám mít screenshoty nebo alespoň přepis táto diskuze). Nebo je neodstraníte, protože jsem to předpověděl a vy byste se jejich odstraněním sami snížili pod moji úrověň (o které nemáte ani potuchy) a pak budete se to snažit nějak jinak zaonačit a dále moralizovat. Třetí možnost je zamknutí a paralyzace topicu, abyste si zdánlivě vynutili převahu, ale právě tím ukážete svou vlastní nekompetentnost v otázkách morálky a psychiky člověka v reálném světě.
Tady se pohybujeme ve veřejném anonymním prostoru. Abych řekl pravdu, je mi jedno, co si o mojem jednání a konání myslí někdo anonymní, kdo nedokáže pochopit osm řádků textu, a každý, komu to jedno není, by potřeboval psychiatra. Vás všechny, kteří to dokážete, žádám, abyste se případné moralizující diskuze neúčastnili, toto je spor o nic. Naopak všichni, kteří se cití být dotčeni, právě teď myslí na to, co mi odpoví a jak mě usadí. Otázka zní, jestli to udělají, protože si myslí, že je třeba mě vzdělat a obrátit na svou podvědomou idealogii, o které vědomě nemají ponětí, nebo proto, že si myslí, že jsem je napadl, což není pravda, a jejich vnímání světa je pak naivní a pokroucené, nebo to neudělají, protože jsem to předpověděl. Nebo to udělají z toho důvodu, že jsem předpověděl, že to neudělají, protože jsem to předpověděl.

Já jsem nadhodil udici s návnadou. Jestli si ryby myslí, že jsou chytřejší, než rybář, to se uvidí. I to, jestli ryby ví, že rybář má po ruce dynamit, a že ve skutečnosti vůbec není rybář. Co z návnady je názor, co je provokace a co jenom kruhová obhajoba bez významu, ryby? Očekávám nové argumenty, ne jen negaci návnady. A pokud jste normální, ignorujte tento příspěvek.

Předpovídám, že také někdo jiný, než moderátor, bude reagovat na následující (ale opět je možné, že to neudělá, protože jsem to předpověděl, a že si vymyslí jinou příčinu, proč to udělal nebo neudělal):
@moderátor: Netuším, co po mně chcete. Já jsem zaznamenal bug, nastudoval problematiku, popsal jsem ho a slušně žádal o související vědomosti na místě k tomu určeném. To, že mě někdo na*ere a já zareaguju arogancí je ten nejslušnější způsob, který jako flegmatik znám, jelikož takto reaguju jednou rok, a pak to obvykle stojí za to, je politováníhodné, ale je mi to jedno. Mohl bych být sprostý, mohl bych urážet, ale to jsem neudělal. Omlouvám se maximálně za tento OT příspěvek. Pokud při zmiňování "pravidel slušného chování" myslíte místní kulturní modifikací etikety, tak tu jsem dodržel. Není nic neslušného jednat s někým příkrým a arogantním způsobem, pokud jsem oprávněně rozrušen jeho způsobem komunikace. Pokud vy jste rozrušen mým způsobem komunikace, je zcela slušné, že jste to dal najevo. Nic jiného jsem před tímto příspěvkem neudělal a v tomto příspěvku jen rozvíjím svou nenávistnou reakci. Pokud těmy pravidly myslíte něco jiného, pak nemůžu sloužit, stejně jako když přijede Číňan a začne po jídle hlasitě grgat, protože mu moc chutnalo. To, jestli je někdo hej-počkej (Je tento výraz moderní v pražském dialektu?), podle mého názoru určuje ten, kterého se to týká, svým vlastním jednáním, nikoliv ten, který s ním mluví.
flshptr
 

Re: Návod - Jak na heslo u QIPu Infium a QIPu 2005

Nový příspěvekod xstrv01 » pát 21. leden 2011 20:09

Předpověděl jsi to úplně správně. Tyhle nesmyslný výlevy smažeme do archivu.
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04


Zpět na Mimo téma

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron