QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod Firestone » pon 9. květen 2011 22:09

Ahojte,

přítelka má neustálé problémy s posledním QIPem (4540), resp. s přehazováním CZ->ENG klávesnice. Zkoušel jsem jí nastavovat všechno možné v QIPu i ve Windows, ale nic. Pořád to zlobí :( Jede na WinXP Pro a odesílá pomocí levý ALT+S.
Nepomůže někdo co zkusit, aby to takhle nezlobilo? Díky za jakoukoli radu!
Firestone
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 31. leden 2008 10:15

Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod vencisaa » úte 10. květen 2011 0:20

Dobrý den,
tak já se přiznám že ať dělám co dělám tak prostě se mi přehazuje klávesnice z anglické na českou zcela normálně... vlastně ani nevím jak bych mohl nastavit klávesnici jinak ve Windows a jinak přímo pro QIP... mám pocit že to snad ani nejde - že tyto vlastnosti o tom jaká se používá klávesnice si bere QIP přímo z prostředí Windows. (nepočítám do toho přepínání znaků pomocí klávesové zkratky ctrl+t nebo přehazování ruské azbuky a zpět pomocí ctrl+d)
Ještě se chci zeptat - v jiných aplikacích (např. nějaký textový editor jako třeba word) Vám jde přepínat klávesnice zcela normálně? (Jen dodám že defaultní klávesová zkratka pro přepínání klávesnice ve Windows je Alt + Shift)

Nicméně být Vámi klidně bych se nebál si aktualizovat QIP na poslední (k tomuto datu) ofiko verzi - tedy QIP 2010 (Build 5453) a to klidně zapomocí stáhnutí tzv. extraktu, který Vám umožní jednoduchou aktualizace bez toho aniž by jste se samozřejmě musel bát toho že přijdete o data.
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod Firestone » úte 10. květen 2011 7:07

Přepínání ve Windows samozřejmě funguje bez problémů a je to pomocí ALT+SHIFT (levé klávesy). Ještě jsem i zkoušel to, aby to nepřepínalo jazyky ve windows, ale jen rozložení klávesnice, ale to taky nepomohlo... Poslední verzi zkusím.
Firestone
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 31. leden 2008 10:15

Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod vencisaa » úte 10. květen 2011 13:51

bohužel vidím to na použití novější verze QIPu 2010, neboť mě jinak vůbec nanapadá čím by to mohlo být a to i přesto že sám taktéž hojně používám QIP na Windows XP, tak prostě přepínání klávesnice mi fungovalo vždy a na všech verzcíh v pořádku... třeba ještě někoho něco napadne...
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod vencisaa » pát 13. květen 2011 0:47

tak mi místní guru Pafo poradil ještě jednu možnost a to sice - jdi v QIPu do nastavení >> (záložka) konverzace >> a odškrtni/zaškrtni tlačítko "pamatovat si rozložení klávesnice v záložkách/samotných oknech se zprávou" - tak zkus to jestli to nepomůže :-)
vencisaa
Moderátor
 
Příspěvky: 265
Registrován: úte 26. únor 2008 9:20

Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod Firestone » pát 13. květen 2011 5:44

Diky za tip. Zkusime behem vikendu.
Firestone
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 31. leden 2008 10:15


Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod Firestone » sob 16. červenec 2011 17:39

Díky za tip, zkusím a uvidíme.
Firestone
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 31. leden 2008 10:15

Re: Přepínání klávesnice CZ->ENG -- vyzkoušeno všechno možné :(

Nový příspěvekod dEnatixXx » pát 23. listopad 2012 8:52

Lidi je to jednoduche staci ve Windows 7 dole na liste dat CS a vymazte QWERTY a dejte českě !!!! :D :D :D :D :D :juch:
dEnatixXx
 



Zpět na Podpora

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků