Stránka 1 z 1

QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pon 12. září 2011 16:37
od huld4
Zdravim,

Potreboval bych poradit s QIPEM.Velci casto me pada (connection failed), a pak zase hned naskoci nevite cim to muze byt ? (delat to QIP 2010 i 2005)Diky vsem za rady..

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pon 12. září 2011 23:55
od xstrv01
To vypadá na nestabilní internetové připojení. Co máš zač?

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 15. září 2011 16:40
od Návštěvník
mam UPC a sem z Brna

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 15. září 2011 18:26
od xstrv01
Takže kabel. Divný, většinou se to stává na wifi. Každopádně bych otestoval, jestli tam nejsou nějaké výpadky.

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 15. září 2011 18:40
od Tony-Z
Nebo síťovka, ovladače síťovky, router/switch, možností je povíc...

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 15. září 2011 18:52
od JindNovo
Že má UPC neznamená, že nemá wifinu :) A o tom jejich routeru jsem nečetl zrovna pozitivní zprávy.

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pát 16. září 2011 19:48
od huld4
wifinu mam, ale kompl mam pripojenej pres kabel...pingoval sem seznam pul hodiny a zadnej vypadek :(

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: stř 5. říjen 2011 19:59
od huld4
Takze nikdo zadny napad jak otestovat a zjistit kde je problem ?

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: stř 5. říjen 2011 21:44
od Martin J. - Cetelon
Jedine, jak otestovat, je-li problem QIPem, nebo ICQ protokolem je zkusit to testnout na jinem IM klientu, napriklad zkusit se pripojit pres portable Mirandu, a pak by se videlo, kde je problem.

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 6. říjen 2011 8:36
od mwrnckx
anebo:
  • Nechat to být (to doporučuju - čemu to vadí, když to hned zas naskočí?)
  • vyzkoušet pro připojení ICQ jiný server
  • zkusit ping na icq server na který seš připojený
  • na QIPu otestovat stabilitu jiných protokolů (jabber, facebook...).

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 6. říjen 2011 17:09
od huld4
Martin J. - Cetelon píše:Jedine, jak otestovat, je-li problem QIPem, nebo ICQ protokolem je zkusit to testnout na jinem IM klientu, napriklad zkusit se pripojit pres portable Mirandu, a pak by se videlo, kde je problem.


Ok..zkusim mirandu...a pokud to bude delat porad ? co budu moci udelaqt kdyz to bude ICQ protokolem ?

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 6. říjen 2011 17:12
od huld4
mwrnckx píše:anebo:
  • Nechat to být (to doporučuju - čemu to vadí, když to hned zas naskočí?)
  • vyzkoušet pro připojení ICQ jiný server
  • zkusit ping na icq server na který seš připojený
  • na QIPu otestovat stabilitu jiných protokolů (jabber, facebook...).


no ja bych to tak nechal, ale nevim prijde me ze me nekdy nedosly aji nejaky zpravy...a taky treba kdyz me spadne net..tak vidim QIP stale online..ten by taky mel asi hned skocit do OFFLINE ne ?A jak muzu zmenit ICQ server a jak zjistim k jakemu jsem pripojeny ? diky za rady :)

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 6. říjen 2011 18:09
od mwrnckx
Tak minutu to trvá, než QIP zjistí, že je spadlá síť
ICQ server se dá zjistit a změnit v Nastavení -> účty -> nastavení (u daného účtu) -> Připojení -> server

Taky jestli nemáš nějakou prastarou verzi QIPu se zastaralým ICQ protokolem (ale to by nejspíš nechodilo vůbec)...

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pát 7. říjen 2011 16:48
od huld4
Pouzivam QIP 2005 ale delalo me to aji u 2010...no kdyz zapnu QIP a nez se prihlasim tak tam mam SERVER/PROXY a u serveru tam mam nastaveny... login.icq.com ...

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pát 7. říjen 2011 16:50
od huld4

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pát 7. říjen 2011 18:08
od JindNovo

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: pon 24. říjen 2011 17:55
od huld4
Tak sem na to asi konecne prisel - pripojil sem UPC modem primo do PC..nejedu pres router a QIP me nepada...
Ted spis nevim jak a jestli je vubec co nastavit na tom routeru.Napada me jen za bych tam povolil ten port 5190, ale to si rikam, ze asi nepomuze :)

Nevite nekdo co by mohlo pomoct ?

Re: QIP - connection failed

Nový příspěvekNapsal: čtv 27. říjen 2011 16:48
od huld4
Opravdu nikdo nevite ? Mam nastavenej spravny port ? STaci nastavit ten 5190 ?