QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

Záložky, nebo samostatná okna?

Co se jinam nevešlo. Například dotazy týkající se více verzí QIPu (2005, Infium, PDA)

Záložky?, nebo okna zvlášť

Můžete označit 1 možnost

 
 
Zobrazit výsledky

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod xstrv01 » stř 18. červen 2008 13:51

Heh, pardon. Jsem tolik přirostel k Infium, že zapomínám, že existuje ještě něco jinýhpo :oops:
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod Panda38 » stř 18. červen 2008 20:22

Zkusil jsem kvůli možnosti oken dnes i QIP Infium, to je sice podporuje, takže se zdálo že by vyhovovalo skvěle, jen mělo jeden zádrhel - každou chvíli mi na pár sekund tuhla okna se zprávami a občas dokonce vyskočila interní chyba, takže jsem se vrátil zpět na QIP 2005 a snažím se vystačit si se záložkami než se Infium doladí. :-)
Panda38
 

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod keyboo » stř 18. červen 2008 20:40

Panda38: Nevadí Ti občas dole "plná" lišta? Já si nedokážu představit,jak jsem dřív používal např. IE5.5 a ICQ5.1 . Otevřený obojího minimálně 4 okna. Tomu už vůbec nevěřím.

Jen ještě to mě zaujalo u pidginu: když dám alt+tab, tak nepřeskočí na v pořadí další záložku,ale na první,kde je něcop nového,to by nebylo špatný dodělat.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1489
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod Panda38 » čtv 19. červen 2008 9:50

keyboo: Možná to používám trochu nestandardně, ale takhle se mi s tím dobře pracuje - používám rozlišení 1600 x 1200 (na 19" monitoru), to se na lištu v pohodě vejde do jednoho řádku 20 oken (při vypnutém shlukování stejných oken) - sice se orientuju spíš ikonama než textama, ale to docela vyhovuje. Okna mám rozhozená po ploše a když je někdy potřeba toho víc tak si zapnu druhý (15") monitor. Na liště nepoužívám ikony pro rychlé spouštění - namísto toho mám na liště sražený panel "plocha" (do úzkého proužku) a na ploše mám složky s ikonami řazené do kategorií - pak mohu rychle spouštět věci z plochy tak, že to z lišty kliknutím rozbalím jako menu s podmenu - nemusím se pracně dostávat na ikony na ploše nebo to vyhledávat přes Start a nezabírá mi to skoro žádné místo na liště.
Panda38
 

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod keyboo » čtv 19. červen 2008 21:38

To je pravda,víš ono proti gustu žádný dišputát. Prostě člověk se v čase mění a software s ním ... :'( jak dojemné.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1489
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod Panda38 » pon 30. červen 2008 17:19

No už velmi netrpělivě čekám, až bude QIP se samostatnými okny nebo QIP Infium co nebude drhnout a pojede spolehlivě. :-( Protože se záložkami se mi až zoufale často stává, že zapomenu že mám přepnutého jiného člověka a odešlu zprávu tomu nesprávnému. U oken jsem se orientoval polohou oken a tak se mi tohle nestávalo že bych se spletl - je to zoufalé, jak proboha lidi můžete ty záložky používat? :-(
Panda38
 

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod keyboo » pon 30. červen 2008 17:52

Nevím,orientace pomocí avatarů nebo podle nadpisu záložky? možná kombinace obojího. Dřív jsem si taky říkal jak někdo může používat něco jiného než icq (ať už "protokol" nebo clienta)? ale to je na jinou pohádku.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1489
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod xstrv01 » pon 30. červen 2008 20:53

Jenom poznámka. QIP Infium už funguje spolehlivě.
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod keyboo » pon 30. červen 2008 21:54

teď jsem to na pár vteřin zkusil a je to tak ... jak za starých dobrých časů vše funkční i v záložkách.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1489
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod Xeelee » pon 30. červen 2008 22:06

Panda38 píše:je to zoufalé, jak proboha lidi můžete ty záložky používat?

Já poslal zprávu někomu jinému dvakrát.
Jednou pod vlivem a podruhé ospalý brzy ráno.
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat.
Člen Pirátské strany
Uživatelský avatar
Xeelee
Šedá eminence qipim.cz
 
Příspěvky: 3947
Registrován: čtv 31. srpen 2006 16:17

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod keyboo » úte 1. červenec 2008 0:17

To mě se zas daří, ale uznávám to je mojí blbostí. Když chci přeposlat něco co mi poslal kamarád 1 kamarádovi 2,běžně to pošlu kamarádovi 1. Jinak splést si záložku, to je velké schoda mnoha malých náhod.
Fyzika je jako sex, může přinést praktické výsledky, ale to není důvod, proč to děláme. - Richard Feynman
Uživatelský avatar
keyboo
Uživatel QIPu
 
Příspěvky: 1489
Registrován: úte 24. duben 2007 15:40

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod Panda38 » stř 2. červenec 2008 11:26

No já nejsem bohužel moc naučený sledovat kterou záložku mám zapnutou (protože jsem zvyklý se orientovat pozicí oken) - zpravidla komunikuju s jedním uživatelem "proudem", pak napíšu poznámku někomu jinému a po chvíli zas začnu tomu hlavnímu a zapomenu že jsem se nepřepnul zpět a - nepřeju vám ty trapasy co díky tomu vznikají (někdy až na rozvod). ;-) Ale chápu že to je hlavně má nepořádnost a nepozornost.

xstrv01: Jakou verzi Infium máš? Co říkají ostatní tak nemívají s Infium problémy typu co mám já - že mi po nějaké době provozu okna začnou drhnout a "zamrzávat" na pár sekund. Určitě to bude souviset se síťovou komunikací že to zůstane na něčem viset, ale nevím co mám špatně, proč to ostatním nedělá a u mne to ani QIP 2005 nedělá.

Mimochodem - změna protokolu 1.7. byl od ICQ pěkný podraz na potlačení alternativních klientů, ještě že pomohla změna buildu QIP 2005 z 8060 na 8070.
Panda38
 

Re: QIP záložky, a nebo každé okno zvlášť?

Nový příspěvekod xstrv01 » stř 2. červenec 2008 11:38

Jako vždy tu nejnovější - 9010. To že ty máš problém se asi novym buidem infia nevyřeší.
offline
xstrv01
Moderátor
 
Příspěvky: 1522
Registrován: úte 4. září 2007 12:04

Předchozí

Zpět na Obecná diskuze o QIPu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron