Moderátoři: Lms, GasThan, Martin J. - Cetelon, Moderátoři
tomcat píše:xstrv01 píše:
Ahoj, píšu ti, protože jsi asi jedinej člověk, kterej na tomhle fóru rozchodil smsky. Koukal jsem na tvůj návod, ale nepovedlo se mi to. Tak bych tě chtěl poprosit o pomoc.tomcat píše:
Postup:
1. zaregistruj si jabber na jabber.cz (jsou i další ale s tím se liší poskytované služby tuším, různé trasporty atd.) Klidně z prostředí infia, ale musíš po zadání nicku upravit jmáno serveru z jabber.com na jabber.cz
2. připoj se na účet jabbera postav se v cl listu na roletu jabber a dej prav tlač. a klepni na agents.
3. vyber sms.netlab.cz dej registrovat, při výzvě na nick zadej nick a do tel čísla napiš své číslo (pokud budeš posílat na vodafone, tak se příjemci zpráva bude jevit jako poslaná přímo z tvého tel.)
4. teď už jen přidat kontakty do cl. Musíš si ale nainstalovat jiného jabber klienta, infium to zatím totiž neumí, např. psi.
5. po nainstalování zadáš své již zaregistrované údaje, přejdeš do stavu online, dáš přidat kontakt, vybereš service sms.netlab.cz a do kolonky pod tím napišeš tel číslo a klepneš na get jabber ID a pak už jen přídáš do cl.
6. no a to je vše nyní napíšeš normálně zprávu a odešleš, po chvilce ti dojde potvrzení o jejím odeslání.
7. nakonec až si tam nahážeš všechny tel. čísla psi ukončíš a spustíš infium a zde by se ti kontakty měli už objevit a posílání by mělo též fungovat bez problému.
Nikde za boha nemůžu najít "klepneš na get jabber ID a pak už jen přídáš do cl." V cl se mi objevila záložka "Agents/Transports" a v ní kontakt sms.netlab.cz, kterej se tváří offline Confused
Mohl bys mi prosím pomoc? Díky xstrv01xstrv01 píše:
Nikde za boha nemůžu najít "klepneš na get jabber ID a pak už jen přídáš do cl." V cl se mi objevila záložka "Agents/Transports" a v ní kontakt sms.netlab.cz, kterej se tváří offline Confused
Mohl bys mi prosím pomoc? Díky xstrv01tomcat píše:
1.to jak se ten transport tváří neřeš.
2.Spusť si psi. (když si ho stáhneš českej tak to musíš rozchodit)
3.dej add kontakt (klepneš na ikonku psi dole vlevo a po rozbalení add contakt)
4.otevře se ti okno v kterém už je get jabber ID, ale je nepodsvícené.
5.nahoře přepni položku service z hodnoty jabber na sms.netlab.cz/registered
6.teď už je get jabber ID podsvícen
7.napíšeš tel číslo, klikneš na get ID
8.v políčku pod ním se ti objeví +420xxxxxxxxx@jabber.cz
9.v pravo dole klepneš na add, popř. si před tím ještě změníš skupiny do kterého chceš přidat.
10.toť vše, klidně nech zaplý QIP i s jabber a zároveň zapni i psi, jabber bude online na obou a uvidíš jak se ti čísla bodou přidávat i do qipu.
Kong Bao-tan píše:1) co přesně zajišťují kontakty "1@jabber.cz" a "ICQ.jabber.cz/registered"
Je to tak, že ten prví zajišťuje chod Jabberu a druhé převod ICQ na protokol Jabber?
Kong Bao-tan píše:2) Nevím jak dalece to bude ošetřeno ve final verzi Infia, ale mrzí mne, že se nezobrazuje "kontakt píše".
Kong Bao-tan píše:3) Jabber neumí statusy jako ICQ - je to záměr, nebo je časem bude také umět?
Kong Bao-tan píše:4) Nevím jak si mám nastavit příchod zpráv (news) / počasí (weather.netlab.cz) či jak si vyhledat nějaký group chat atd...
Registraci na weather.netlab.cz jsme zvládl, ale co dál?
Kong Bao-tan píše:5) A jak je na tom jabber v infiu s viděním neviditelných?
Kong Bao-tan píše:6) Když si mě nekdo najde dle ICQ čísla, zjistím to když používám jabber?
Kong Bao-tan píše:7) Jako problem jsem zjistil, že mi přes Jabber nejdou odesílat soubory (na ICQ protokol).
Kong Bao-tan píše:8) Další problém je v tom, že mi místo "ě,š,č,ř,ž,ý,á,í,é" atd píše ruské znaky... jde to nějak upravit?
Zpět na QIP - Komunikace a protokoly
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků