QIP Infium 9030 download
QIP 2005 8095 download

Pár dotazů

Máte nějaký problém s QIPem, potřebujete radu? Zde můžete pokládat dotazy.

Moderátoři: Lms, GasThan, Martin J. - Cetelon, Moderátoři

Pár dotazů

Příspěvekod Why?! v čtv črc 26, 2007 08:21

Před několika dny jsem nainstaloval QIP, a můžu říc, že jsem oproti předchozí mirandě velmi spokojenej. Jen mám pár problémů => dotazů:
1) Jak poznám, že mi někdo čte status? A co to vůbec je "číst status"? Já si pod tím představím, že prostě nějaků uživatel otevře okno s mým kontaktem, a přečte si můj status - je to tak, nebo je to něco jinýho? :D
Údajně by mi v rohu mělo vyjet oznamovací okno, ale nic mi nevyjíždí, projel jsem celý nastavení a našel jsem:
Enable tray notifications when users:
a zaškrtlý mam: Reading my status message
To by asi mělo bejt ono, ale nic mi nikdy nevyjelo... (a není to tim, že by to nikdo nečetl)

2) Když mam otevřený message okno, a píšu si s víc lidma, tak když mi příde zpráva, tak vůbec nevím od koho, a musim proklikat všechny panely (a když ještě mam nastavený to, že když je okno se zprávou aktivní, tak neni upozornění - pak si hodně zpráv ani nevšimnu)
Dá se nějak nastavit to, aby (jako v icq, akorát že tam ne na záložkách ale v jednotlivých oknech) na jednotlivých záložkách lidí, od kterých jsem dostal zprávu, blikala taková ta ikonka nový zprávy?

3) No a poslední problém: Nevidím nikde, že by mi někdo psal...když si s někým píšu (v icq je normálně takový to xxx typing) - zde jsem to nikde nenašel.... (jen takový vyjížděcí upozornění, to ale vyjíždí jen někdy, myslím že jen když je chat okno neaktivní nebo dokonce vyplý...)

Děkuji moc za vaše rady a upřesnění :) :wink:
Why?!
Nováček

Re: Pár dotazů

Příspěvekod Lms v čtv črc 26, 2007 08:41

Why?! píše:3) No a poslední problém: Nevidím nikde, že by mi někdo psal...když si s někým píšu (v icq je normálně takový to xxx typing) - zde jsem to nikde nenašel.... (jen takový vyjížděcí upozornění, to ale vyjíždí jen někdy, myslím že jen když je chat okno neaktivní nebo dokonce vyplý...)
Doufám že osoba na druhé straně to má zapnuté posílání těchto zpráv. A také se občas stavá že je nutné mít toto psaní i ty, jinak to nefunguje, v okně konverzace je dole tlačítko "Zapnout / Vypnout posílání upozornění o psaní" a to je nutné mít zapnuté.
Má tvorba:
- češtiny pro protokoly Jabber, XIMSS (Phone) a MRA a nějaké pluginy
- plugin Weather (Počasí)
Konferenční místnost pro QIP a vše okolo něj:
qip@conf.netlab.cz
Lms
CZlokátor

Příspěvekod HanyZ v čtv črc 26, 2007 10:25

v QIP infium jsou tyto funkce zde popsané

ad.3/ i v qipu se zobrazuje když ti někdo píše viz screen

Obrázek

ad. 2/když máš otevřené záložky ikona příchozí zprávy bliká u kontaktu který ti napsal - je to defaultně nastavené ..opět viz. screen

Obrázek
HanyZ
Uživatel QIPu

Příspěvekod Why?! v čtv črc 26, 2007 14:10

HanyZ:
nj, to tam právě nemám :( :( :(
Why?!
Nováček

Příspěvekod HanyZ v čtv črc 26, 2007 15:12

tak si stáhni QIP z oficiálních stránek - viz. zde na fóru :lol:
HanyZ
Uživatel QIPu

Příspěvekod Why?! v sob črc 28, 2007 16:14

no odsud to mám stažený... niméně už vidim, že mi píše (ale je to jinde než na tvym screenu), ikonka zprávy se mi taky zobrazuje, ale někdy ne :(

Mohl by mi ještě někdo pls odpovědět na 1) ?
Díky moc :)
Why?!
Nováček

Příspěvekod Xeelee v sob črc 28, 2007 16:20

ad1) znamena to ze si nekdo prohlizi tvoje udaje a QIP te upozorni popupem.
pokusné phpBB3 fórum ::: JID: xeelee@jabbim.cz Obrázek
Chceš se na něco zeptat? podívej se jestli se to tu už neřešilo.
Cituj pouze části komentářů na které chceš reagovat. Necituj předchozí příspěvky.
qip@conf.netlab.cz - QIP konference
::: bojovník za práva menšin
Xeelee
Moderátor

Zpět na QIP 2005 - Podpora