Před několika dny jsem nainstaloval QIP, a můžu říc, že jsem oproti předchozí mirandě velmi spokojenej. Jen mám pár problémů => dotazů:
1) Jak poznám, že mi někdo čte status? A co to vůbec je "číst status"? Já si pod tím představím, že prostě nějaků uživatel otevře okno s mým kontaktem, a přečte si můj status - je to tak, nebo je to něco jinýho?
Údajně by mi v rohu mělo vyjet oznamovací okno, ale nic mi nevyjíždí, projel jsem celý nastavení a našel jsem:
Enable tray notifications when users:
a zaškrtlý mam: Reading my status message
To by asi mělo bejt ono, ale nic mi nikdy nevyjelo... (a není to tim, že by to nikdo nečetl)
2) Když mam otevřený message okno, a píšu si s víc lidma, tak když mi příde zpráva, tak vůbec nevím od koho, a musim proklikat všechny panely (a když ještě mam nastavený to, že když je okno se zprávou aktivní, tak neni upozornění - pak si hodně zpráv ani nevšimnu)
Dá se nějak nastavit to, aby (jako v icq, akorát že tam ne na záložkách ale v jednotlivých oknech) na jednotlivých záložkách lidí, od kterých jsem dostal zprávu, blikala taková ta ikonka nový zprávy?
3) No a poslední problém: Nevidím nikde, že by mi někdo psal...když si s někým píšu (v icq je normálně takový to xxx typing) - zde jsem to nikde nenašel.... (jen takový vyjížděcí upozornění, to ale vyjíždí jen někdy, myslím že jen když je chat okno neaktivní nebo dokonce vyplý...)
Děkuji moc za vaše rady a upřesnění